2. 4. 2012 | Luboš Vácha

Po samostatných nájezdech se z výhry radoval Havířov

Havlíčkobrodské juniory čekal třetí domácí zápas baráže o extraligu. Pod střechou zimního stadionu v Kotlině se představil soupeř Havířova. Slezané bojovali a nakonec si celou výhru vydřeli. Pomohlo jim k tomu srovnání stavu těsně před koncem základní hrací doby a nakonec i vítězství po samostatných nájezdech. Velikými oporami týmů byli oba brankáři.

Do prvních vteřin utkání nastoupili aktivněji hosté ze Slezska, brankář Zvolánek si tak jako první připsal hned několik zákroků. Posléze se k dobré příležitosti propracoval Kotala, který od modré ujížděl sám na havlíčkobrodskou klec. Domácí gólman však srazil betony k zemi včas. Ani následná Smržova dorážka nedovolila Havířovským otevřít skóre. Zvolánek během své vlastní přesilovky statečně podržel svůj tým, když Putniorz překazil Kozlíkovu nahrávku, lišácky si obhodil Pecna a sprintem uháněl kupředu. Střelou z levého kruhu však síťku domácí branky nerozvlnil.

Nevyužitá přesilovka však Rebely netrápila dlouho. Ihned po vyrovnání sil na ledě se jim podařilo vstřelit první gól tohoto utkání. Dundáček vyslal do brejku Jelínka, jenž podél levého mantinelu vybruslil až na kruh, odkud adresoval kotouč na Vladimíra Szilvu. Domácí ostrostřelec stojící na brankovišti se lehce dotknul kotouče, ale tak dobře, že jej tečoval za Matouškova záda.

Havlíčkobrodská družina dostala další dobrou příležitost ve formě druhé přesilové hry. Hra se jí tentokrát nedařila. Domácí hokejisté chybovali na modré, Majda s Mrázem se pustili do přečíslení 2 na 1, které skvělým zákrokem překazil až Zvolánek.

Neproměněná přesilovka ze strany domácích ale nezůstala nepotrestána. Pár vteřin po jejím konci si hosté nahodili puk do útočného pásma, kde jej za brankou zpracoval Mráz, jenž vyslal černou gumu do prostoru brankoviště, kam se dobře postavil Jakub Kotala a střelou z první přestřelil Zvolánkovo rameno.

Ve druhém dějství se slušně prezentoval i gólman Matoušek, který odolal z mezikruží pálícímu Němcovi a posléze také dorážkám Kozlíka s Pecnem. Brankář Havířova předváděl svou dobrou formu i nadále. Nejprve se puk po Zdražilově střele otřel o hůl hostujícího beka, což mohlo havířovskému celku způsobit velký problém. Následně pálil na druhé straně Matějka, jehož střela zazvonila na brankovou konstrukci. Rebelové stále hýřili větší aktivitou než v předchozí třetině. Vstříc Matouškovi se vydal Erik Novák, kotouč však trefil spojnici. Hostující brankář znovu prokázal své kvality, když svou lapačkou překazil Němcův tvrdý pokus od modré.

Rebelové ve 35. minutě svou střeleckou smůlu přeci jenom prolomili. Hynek se na modré chopil puku a po mantinelu jej přihrál Novákovi. Druhý jmenovaný našel před brankou stojícího Tomáše Chlubnu, jenž po zpracování puku zavěsil do šibenice. Domácí hokejisté se do výrazného tlaku pustili i v závěru prostřední dvacetiminutovky. Celé snažení však přerušila siréna signalizující přestávku.

Vyrovnání málem přišlo na začátku 50. minuty, když se Mrázova střela odrazila od Zvolánka přesně na brankovou spojnici a kotouč se najednou ocitl před jeho betony. Obrana byla u puku první a vyslala jej přes všechny čáry ven ze svého pásma. Hynkův dvouminutový trest mohl přijít Rebely draho, ti se však dokázali ubránit.

Hned na to však nastalo veliké drama, které nastolilo prodloužení. Dýrr adresoval kotouč Tomáši Matějkovi, který tvrdou ránou prostřelil Zvolánka mezi betony.

Ani pětiminutové prodloužení neprozradilo vítěze utkání. Na řadu tak přišly samostatné nájezdy. Jako první jeli Rebelové, Martin Hynek propálil brankáře nad betonem. Gól se slavil i na druhé straně, Matějek se prosadil střelou mezi nohy a srovnal nájezdovou sérii. Exekutorem zápasu se stal Jan Putniorz, který Zvolánkovi naznačil střelu a propálil jej dělovkou k levé tyči. Z vydřeného vítězství se tak nakonec přeci jenom radoval Havířov.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Pavel Ambrož 0 0 0 2 2
Filip Dundáček 0 1 1 1 0
Martin Hynek 0 1 1 1 2
Tomáš Chlubna 1 0 1 0 2
Martin Jelínek 0 1 1 1 0
David Kozlík 0 0 0 0 0
Vít Křesťan 0 0 0 0 0
Martin Kříž 0 0 0 -1 2
Petr Kuchta 0 0 0 0 0
Pavel Musil 0 0 0 -1 0
Jiří Musil 0 0 0 -1 0
Václav Němec 0 0 0 -2 0
Marek Němec 0 0 0 0 0
Erik Novák 0 1 1 0 0
Václav Pecen 0 0 0 1 0
Vladimír Szilva 1 0 1 -1 0
Vojtěch Varga 0 0 0 -1 0
Michal Zdražil 0 0 0 1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jiří Zvolánek 65 41 3 38 92,68 0 0

Ohlasy k utkání

B5. kolo, pondělí 2.4.2012 od 17:30
Havl. Brod
2:3sn
(1:1, 1:0, 0:1 - 0:1)
Havl. Brod - Havířov
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 13. Szilva (Jelínek, Dundáček), 35. Chlubna (E. Novák, Hynek) - 19. Kotala (Mráz), 59. Matějek (Dýrr, Graca), 65. Putniorz. Rozhodčí: Petr Humpolíček - Maxim Černý, Miroslav Pospíšil. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 42:41. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2 - 2:3.

Sestavy

Havl. Brod

Zvolánek (Dolejš) - Pecen, E. Novák, Varga "C", P. Musil, Szilva, Kuchta, Křesťan, Ambrož, Zdražil "A", Jelínek, Chlubna, Vá. Němec, M. Němec, Hynek, Dundáček, Kozlík, J. Musil, Kříž

Havířov

Matoušek (Tomšů) - Moržol, Kotala, Ovčaří "C", Mráz, Glos, Smuž "A", Lešiga, Matějíček, Jaroch, Majda, Putniorz "A", Patrman, Szewieczek, Škaloud, Kostelník, Čintala, Dýrr, Matějek, Graca

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu