28. 10. 2012 | Richard Wagner, Ladislav Vácha

Juniorka potřetí v sezoně nedostala gól, její řádění odnesl Písek

H A V L Í Č K Ů V B R O D - Nejstarší mládežnická kategorie Rebelů dnes na svém stadionu hostila své vrstevníky z Písku. Jihočeši byli po celé utkání pod tlakem domácího celku, který svou územní převahu zhodnotil v první třetině, kdy se za záda gólmana hostů trefili Vladimír Szilva a Martin Jelínek. Zejména druhá branka Rebelů byl oku lahodící. V brance se podruhé za sebou objevil dorostenec Čeněk Novák, který opět podal kvalitní výkon.

Rebelové dvakrát udeřili

Oba celky začaly rozvážně a sváděly především tuhý boj o střední pásmo. Rebelové udeřili z první vážnější akce zápasu. Lukáš Žemlička se prezentoval tvrdou ranou z kruhů, kterou Havelka vyrazil jen do míst, kde čekal Vladimír Szilva, jenž puk bleskově vrátil za jeho záda. Havlíčkobrodští mohli záhy navýšit své vedení, ale písecký gólman měl i štěstí, když za jeho zády zazvonila tyčka. Domácí soubor mohl udeřit následně i v oslabení, ale nájezd Michala Zdražila bravurně vykryl Martin Havelka. Do hry se postupně dostával stále více Písek, ale domácí muž s maskou také předváděl svůj um v plné míře. V závěru první třetiny však písecký rozlet zchladila druhá trefa Rebelů. Krásnou akci a přenesení kotouče z hráče na hráče předvedla trojice David Kozlík - Martin Hynek a Martin Jelínek, který z velkého úhlu trefil kotouč přesně do písecké klece.

Tlak Rebelů branku nepřinesl

Hned na začátku druhé části putoval na 2+2 minuty David Šmejkal a Rebelové svého soupeře zmáčkli. Ve velké šanci se ocitl Lukáš Brebera, ale Martin Havelka pohotově zasáhl betonem. Havlíčkobrodský tlak kulminoval a gólman Jihočechů měl i pořádný kus štěstí. Nejprve jej po ztrátě rovnováhy kotouč trefil do betonů a následně na brankové čáře zachránil třetí gól jeho spoluhráč, který kotouč odpálil pryč. Havlíčkův Brod pokračoval v obrovském náporu a znovu stáli při Písku všichni svatí, když po ráně z mezikruží znovu kotouč jen břinkl o tyčku. Tlak Rebelů zmírnila dvě vyloučení. Na trestné lavici se postupně objevili David Kozlík a Jan Kubát, ale Písek své šance nevyužil.

Rebelové kontrolovali výsledek

Havlíčkův Brod od začátku třetí třetiny zaměstnával brankáře Martina Havelku, ale ani v přesilovce neudeřilo. Rebelové kontrolovali kotouč a byli pány ledu. Písek se jen horko těžko dostával do útočného pásma a brankář Novák příliš práce neměl. V neustálé permanenci byl maskovaný muž Jihočechů, kterého řádně provětral Václav Pecen střelou od modré čáry. Z podobného místa to zkoušel také Martin Kříž, ale jeho jmenovec Havelka v písecké kleci i přes zakrytý výhled zasáhl. Závěr zápasu se nesl v duchu jednostranného boje. Rebelové jezdili s kotoučem na holi a neustále drželi Písek pod tlakem, ale skóre již zůstalo nezměněné.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Brebera 0 0 0 0 0
Michal Hošek 0 0 0 0 0
Martin Hynek 0 1 1 0 0
Tomáš Chlubna 0 0 0 0 0
Martin Jelínek 1 0 1 0 2
David Kozlík 0 1 1 0 2
Vít Křesťan 0 0 0 0 0
Martin Kříž 0 0 0 0 2
Jan Kubát 0 0 0 0 2
Václav Pecen 0 0 0 0 0
David Protivný 0 0 0 0 0
Vladimír Szilva 1 0 1 0 0
Michal Zdražil 0 0 0 0 0
Lukáš Žemlička 0 1 1 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Čeněk Novák 60 0 0 0 0 0

Ohlasy k utkání

11. kolo, neděle 28.10.2012 od  
2:0
(2:0, 0:0, 0:0)
Havl. Brod - Písek
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 4. Szilva (Žemlička), 20. Jelínek (Hynek, Kozlík). Rozhodčí: Josef Barek - Viktor Novák, Jan Potůček. Vyloučení: 6:7, navíc Michel (PIS) 10 min. OT za zásah do oblasti hlavy a krku. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 55. Průběh utkání: 2:0.

Sestavy

Havl. Brod

Č. Novák (Hlávka) - Pecen, Hošek, Kubát, Kříž, Křesťan - Jelínek, Zdražil, Szilva (C), Žemlička, Hynek, Chlubna, Brebera, Protivný, Kozlík

Písek

Havelka (Škuta) - Jirků (A), Suda, Banci, Švanda, Michel, V. Novák (C), Šmejkal (A), Císař, Paukner, Vejda, Flegl, Hanus, Klemš

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu