18. 11. 2012 | Richard Wagner

Juniorka potrápila Hradec Králové, favorit rozhodl až ve třetí třetině

H A V L Í Č K Ů V B R O D - Juniorka po pátečním vysokém vítězství na ledě Strakonic hostila před vlastním publikem v Kotlině celek z kategorie nejtěžších. Do cesty se jí postavil lídr ligy juniorů skupiny střed, Královští lvi Hradec Králové. Východočeši se dostali v první třetině do vedení, ale domácí družina dokázala během druhé periody dvakrát dorovnat se soupeřem krok. Ve třetím dějství se však Hradeckým urodilo a parta okolo trenéra Říhy sklidila plody v podobě tří bodů. V bráně Rebelů se poprvé v sezoně objevil od začátku Jiří Jirout, který podal kvalitní výkon a svůj celek několikrát podržel.

Hradec se dostal do vedení

Do zápasu vlétl lépe Havlíčkův Brod, ale Hradec Králové začal brzy potvrzovat roli favorita. Ve velké šanci se ocitl Tomáš Šťastný, ale nadvakrát jej vychytal výborný Jirout. Svou územní převahu přetavili Královští lvi v úvodní gól, když Vít Hradecký přenechal na kruhu kotouč volnému Filipu Ropickému, jenž si sjel blíže k brance a přesnou střelou do horního růžku zakončil. Východočeši byli na koni a gólman Rebelů měl plnou výstroj práce, ale šanci Nedvídka ustál. Ten samý hráč následně zachytil špatnou Kubátovu rozehrávku, ale z dobré pozice o milimetry minul branku. Domácí se však dokázali z obdrženého gólu brzy oklepat a výrazně jim k tomu pomohla i přesilovka, během níž si vytvořili územní převahu, ale střelecky se neprosadili. Gólovou šanci si však vypracoval záhy na to Martin Jelínek, ale jeho pokus zneškodnil Mahdal betony. Své vedení mohli Lvi navýšit v početní výhodě, ale na střelu Štědrého si dobře počkal Jirout, který tak nedovolil hostům další gól.

Rebelové srovnali krok

Domácí družina začala druhou třetinu lépe a po obrovské mele na brankovišti, během níž ztratil Mahdal kotouč z dohledu, doklepl hrací gumu do sítě David Protivný. Dostat Rebely do vedení mohl David Kozlík, ale před Mahdalem nedokázal zkrotit puk. Domácí byli na koni a další velkou šanci si připravil David Protivný, ale hradecký gólman jeho nájezd vylapal. Královští lvi se poté znovu dostali do tempa a Lukáš Nedvídek naservíroval puk Lukášovi Kastnerovi, jehož ránu z první vychytal Jiří Jirout, ale z dorážky jej překonal Tomáš Půlpán. Havlíčkobrodští však odpověděli nejlepším možným způsobem, a sice gólem. Václav Pecen našel krásným pasem Tomáše Chlubnu, který ujížděl sám na gólmana a střelou pod břevno mu nedal šanci. V závěru třetiny se ještě snažil probít do šance Žemlička, ale byl odstaven obránci.

Královští lvi rozhodli o výherci

Domácí beci mohli hned zkraje závěrečného dějství dostat svůj tým do pěkné šlamastiky, ale jejich špatnou rozehrávku usměrnil Brida jen vedle tyče. O chvilku později již však musel Jirout smeknout klobouk před akcí dua Pavel Hlavatý – Daniel Filip, když první jmenovaný přenechal kotouč na kruhu pro Filipa, který umístil svižný kotouč nad Jiroutovo rameno. Vzápětí se Michal Procházka protáhl až před branku, kde se snažil backhandem prostřelit Jirouta, který se nedal a fantasticky se na čáře roztáhl i proti dorážce. Východočeši pokračovali v náporu a nejprve Filipovu střelu vykopl Jirout do míst, kde dorážel do jeho výstroje Pavel Hlavatý. Kotouč zůstal někde pod dezorientovaným Jiroutem a do brány jej doklepl Lukáš Pravda.

Snížit mohl Martin Jelínek, který se zjevil na levém kruhu, ale o centimetry minul Mahdalovu branku. Královští lvi však byli při chuti a neustále zásobili gólmana Jirouta prací. Ten však odolával, ale jen do té doby, než si jej šikovně k pravé tyči vytáhl Tomáš Půlpán, který následně chytrou přihrávkou za bránu našel Lukáše Nedvídka, který zasunul puk ke druhé tyčce Jiroutovy klece. Ten byl v tento okamžik zcela bezmocný. V závěrečných minutách ještě inkasoval dvouminutový trest Martin Kříž, ale domácí muž s maskou již nedovolil soupeři znovu skórovat.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Brebera 0 0 0 0 0
Ondřej Doležal 0 0 0 0 0
Michal Hošek 0 0 0 0 0
Martin Hynek 0 0 0 0 0
Tomáš Chlubna 1 0 1 0 0
Martin Jelínek 0 0 0 0 0
David Kozlík 0 0 0 0 0
Vít Křesťan 0 0 0 0 2
Martin Kříž 0 0 0 0 2
Jan Kubát 0 0 0 0 2
Václav Pecen 0 1 1 0 0
David Protivný 1 0 1 0 0
Vladimír Szilva 0 0 0 0 0
David Vala 0 0 0 0 2
Michal Zdražil 0 0 0 0 0
Lukáš Žemlička 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jiří Jirout 60 5 5 0 0,00 0 0

Ohlasy k utkání

15. kolo, neděle 18.11.2012 od  
2:5
(0:1, 2:1, 0:3)
Havl. Brod - Hr. Králové
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 22. Protivný, 35. Chlubna (Pecen) - 7. Ropický (Hradecký), 34. Půlpán (Kastner, Nedvídek), 45. Filip (Hlavatý, Pravda), 48. Pravda (Hlavatý, Filip), 56. Nedvídek (Půlpán). Rozhodčí: Zdeněk Pokorný - Lukáš Klouda, Tomáš Samuel. Vyloučení: 4:3. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: -. Průběh utkání: 0:1, 1:2, 2:3, 3:3, 3:5.

Sestavy

Havl. Brod

Jirout (Hlávka) - Pecen, Kubát, Kříž, O. Doležal, Křesťan, Hošek, D. Vala - Szilva "C", Zdražil, Chlubna, Žemlička, Brebera, Protivný, Jelínek, Hynek, Kozlík

Hr. Králové

Mahdal (Jeřábek) - Rejl, Kubín, Kováč, Červený, Štědrý, Suk, Konečný, Pištora, Hlavatý, Ropický, Filip, Hradecký, Šťastný, Brida, Kastner, Půlpán, Nedvídek, Ouzký, Pravda, Procházka

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu