3. 2. 2013 | Ladislav Vácha, Richard Wagner

Juniorka pokračuje ve spanilé jízdě, tentokrát si smlsla na Písku

Mladí Rebelové se v poslední době vezou na vítězné vlně a do tabulky si pravidelně připisují tříbodové zisky. V minulém kole zaokrouhlili počet vyhraných zápasů na deset, když v rámci derby Vysočiny vyloupili po vítězství 2:1 led Třebíče, jíž v tabulce patří 2. pozice. Nyní přicestoval do Kotliny Písek, proti němuž se havlíčkobrodské družině daří skvěle. Od začátku zápasu se rozjel neuvěřitelný brankostroj, který se nakonec zastavil na čísle 13. Domácí znovu zvedali ruce nad hlavu, protože zdolali Jihočechy vysoko 9:4.

1. třetina - Rozjetý brankostroj více potěšil Rebely

Úvodní okamžiky utkání patřily domácím Rebelům, kteří měli o něco více ze hry. Hokej se ale hraje na góly, a těch se jako první dočkali hosté z Písku. Po Milanu Michelovi se ve 3. minutě dostal k puku Martin Flegl, který se vymanil z obležení protihráčů v prostoru pravého kruhu, sjel si až před branku a zblízka našel mezírku mezi Novákovými betony. Havlíčkobrodští mladíci ale přispěchali s rychlou odpovědí a už za 14 sekund bylo vyrovnáno. Tomáš Chlubna přiťukl kotouč Janu Kubátovi, jenž v prostoru mezi kruhy zamířil přesně a propálil gólmana Kafku. Pokračovalo se v poměrně vyrovnaném hokeji, který nakonec vnesl radost do řad brodského souboru. Vladimír Szilva poslal přesný pas na hůl Ondřeje Hlídka, jehož rána z kruhu skončila nad Kafkovým betonem a poslala jeho tým do vedení. Netrvalo to dlouho a v Kotlině znovu platil nerozhodný stav. Další krásnou individuální akci předvedl Martin Flegl, který se prokličkoval až do předbrankového prostoru, položil si brankáře Nováka na led a pohodlně skóroval. Rozjetý brankostroj nebral konců a brzy opět rozjásal havlíčkobrodskou družinu. Kotouč putoval po destinacích Jan Kubát - Michal Hošek - Vladimír Szilva, přičemž posledně jmenovaný si zpracoval kotouč na hůl, vybruslil si do lepšího palebného prostoru a prostřelil Kafkovy betony. Výtečně hrající Martin Flegl mohl i potřetí vyrovnat a zkompletovat hattrick, jenže tentokrát v samostatném úniku mezírku mezi Novákovými betony nenašel. A když při přesilové hře neuspěl se svou ranou bez přípravy ani Jan Kubát, tak oba týmy zamířily poprvé do kabin za stavu 3:2.

2. třetina - Havlíčkův Brod pojistil své vedení

Do prostřední části měli mnohem lepší vstup svěřenci trenérského tandemu Václav Adam - Jaroslav Benc, když pořádný rozruch způsobila u písecké brány neúspěšně zakončující dvojice Jan Kubát - Tomáš Chlubna, jíž v dalším snažení zamezil úmyslným posunutím brány Marek Banci, za což obdržel dvouminutový trest. Po vyražené střele Lukáše Brebery se v přesilovce dostal k dvěma rychlým dorážkám Lukáš Žemlička, ale brankář Kafka se vyznamenal. Proti pravidlům se potom provinil i domácí Martin Kříž a Jihočeši v početní převaze znovu srovnali se svým soupeřem krok. Hokejisté od řeky Otavy založili bleskovou akci, na jejímž konci pálil z vrcholu kruhů Tomáš Vejda a propasíroval puk mezi betony Čeňka Nováka. Mladí Rebelové ale znovu přispěchali s pohotovou odpovědí, když střelu Martina Kříže dorazil i s dávkou štěstí za Kafkova záda Martin Hynek. Mnohem větší klid na havlíčkobrodské hole potom vnesl Lukáš Žemlička, který získal na obranné modré čáře puk, rozkmital své rychlé nohy, najel si až před brankoviště, pohrál si s brankářem Kafkou a zajistil svému týmu dvoubrankový náskok. Domácí se potom ubránili při oslabení, když byl vyloučen Michal Hošek, a sami proti oslabenému soupeři udeřili pošesté. Lukáš Žemlička adresoval před branku přesný pas na hůl Martina Jelínka, který už si věděl rady, když přehodil Kafkovu lapačku. ten následně odjel na střídačku a jeho místo mezi tyčemi zaujal Matěj Škuta. Zaskočený Písek ale rozhodně nesložil zbraně a dotáhl se na dvoubrankový rozdíl. Od Davida Hanuše putoval kus černé gumy k Viktoru Křivonoskovi, který si vybruslil až před branku a snížil. V posledních sekundách 2. třetiny se ještě zaskvěl Čeněk Novák, který vychytal Lukáše Volfa.

3. třetina - Brodská parta podtrhla svůj triumf

Poslední dvacetiminutovka přinášela hlavně to nejzajímavější - góly. Ve 46. minutě zafungovala spolupráce Jan Kubát - Vladimír Szilva, když druhý jmenovaný potvrdil pověst gólového zabijáka a z několika kroků tváří v tvář brankáři Škutovi uspěl. Netrvalo dlouho a ruce zvedal radostně nad hlavu i Martin Jelínek, jenž využil zmatků v písecké obraně a zametl kotouč přesně k tyčce. Jakub Doležal za pár minut vyslal do protiútoku Michala Zdražila, který z pravého křídla vypálil přesně a puk zapadl ke vzdálenější tyčce. Jednoznačně největší nebezpečí představoval pro branku Rebelů Martin Flegl, který měl znovu hodně blízko k hattricku. Při dalším svém velkém momentu mu ale nepřálo střelecké štěstí, když zazvonil jen na tyčku. Velice dobrý výkon podal také Jan Kubát, jenž po celý zápas rozdával svým spoluhráčům chytré a přesné přihrávky. Po další z nich pelášil sám na bránu Martin Jelínek, jenž si položil gólmana Škutu, ale zblízka jen přestřelil odkrytou klec. Po závěrečném hvizdu však znovu zavládla v táboře Rebelů již pojedenácté vítězná euforie.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Brebera 0 0 0 0 0
Jakub Doležal 0 1 1 0 0
Ondřej Hlídek 1 0 1 0 0
Michal Hošek 0 2 2 0 2
Martin Hynek 2 0 2 0 0
Tomáš Chlubna 0 1 1 0 0
Martin Jelínek 1 0 1 0 0
Vít Křesťan 0 0 0 0 0
Martin Kříž 0 2 2 0 2
Jan Kubát 1 2 3 0 0
Vladimír Szilva 2 1 3 0 0
Michal Zdražil 1 0 1 0 0
Lukáš Žemlička 1 1 2 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Čeněk Novák 60 4 4 0 0,00 0 0

Ohlasy k utkání

29. kolo, neděle 3.2.2013 od  
9:4
(3:2, 3:2, 3:0)
Havl. Brod - Písek
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 3. Kubát (Chlubna), 10. Hlídek (Szilva), 13. Szilva (Hošek, Kubát), 29. Hynek (Kříž), 31. Žemlička, 36. Jelínek (Žemlička), 46. Szilva (Kubát), 50. Hynek, 52. Zdražil (Doležal, Hošek) - 3. Flégl (Michel), 12. Flegl, 28. Vejda (Jirků, Radosta), 37. Křivonoska (Hanuš). Rozhodčí: Oldřich Hejduk - Martin Klouda, Petr Křivohlavý. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: -. Střely na branku: -. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 6:3, 6:4, 9:4.

Sestavy

Havl. Brod

Č. Novák (Marek) - Hošek, J. Doležal, Křesťan, Kříž - Szilva (C), Zdražil, Chlubna, Hlídek, Kubát, Žemlička, Brebera, Hynek, Jelínek

Písek

Kafka (od 36. Škuta) - Vejda, Jirků (C), Banci, Švanda, Homolka (A), Hanuš, Sebris, Radosta (A), Volf, Michel, Císař, Křivonoska, Klemš, Flegl, Paukner, Březina

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu