17. 2. 2013 | Ladislav Vácha

Juniorka potvrdila roli papírového favorita a zdolala Krkonoše

Juniorka přišla v pátek o svou vítěznou šňůru, když ji o neporazitelnost připravily Velké Popovice. Havlíčkobrodská družina si mohla vylepšit náladu už dnes, když odpoledne hostila v domácím prostředí Krkonoše. A to se jí také povedlo, i když se vítězství nerodilo vůbec lehce. Soubor pod taktovkou Václava Adama a Jaroslava Bence si připsal další triumf, když Horaly porazil 4:1.

Rebelové vstoupili do zápasu skvěle

Rebelové měli do zápasu doslova raketový nástup. V první velké šanci se ocitl Lukáš Brebera, ale nadvakrát z prostoru mezi kruhy neprostřelil gólmana Abraháma. Co se nepovedlo jemu, to se podařilo za pár sekund jeho spoluhráčům. Martin Jelínek přiťukl kotouč na hůl Michala Hoška, který se na modré čáře opřel do puku a vyprášil Abrahámovy betony, po čemž se dostal k dorážce Martin Hynek a poslal svůj tým do vedení. Slibná příležitost se vzápětí rýsovala i pro Jana Kubáta, ale ten nakonec nezkrotil v dobré palebné pozici neposedný puk. Zahanbit se nenechal na druhé straně ani Tadeáš Kocián, který provětral svou ranou Novákovu lapačku. Na konci 12. minuty už svítil na tabuli stav 2:0, když Martin Jelínek připravil přesnou nahrávkou palebnou pozici pro Martina Hynka, který střelou k tyči skóroval podruhé. A s Rebely to mohlo vypadat ještě lépe, když Michal Zdražil rozkmital své rychlé nohy a natlačil se až před krkonošskou branku, ale nedokázal usměrnit puk mezi Abrahámovy betony. Brodský soubor měl k dispozici ještě přesilovou hru, ale hosté ustáli oslabení bez úhony.

Domácí udrželi dvoubrankový náskok

Havlíčkobrodské družině začátek prostřední dějství moc nevyšel. Sice se jí podařilo ubránit Zdražilovo vyloučení a zahrozila zásluhou Jana Kubáta, který bombou z levého kruhu pořádně protáhl brankáře Abraháma, ale hosté se dotáhli na nejtěsnější rozdíl. Špatná rozehrávka domácích se dostala na hůl Jana Tatara, který se zblízka nemýlil. Následoval festival nevyužitých gólových šancí, jež se objevily na obou stranách. Martin Jelínek vypálil z prostoru kruhu, ale těsně minul. Z řad Krkonoš se objevil v samostatném úniku, ale při blafáku mu kotouč sklouzl z hole. Se svou troškou do mlýna přispěl i Tadeáš Kocián, jehož projektil vyrážel gólman Novák svým betonem od tyčky. Svěřenci trenérů Václava Adama a Jaroslava Bence si potom vytvořili obrovský tlak, který vyústil ve třetí puk za zády brankáře Abraháma. Postaral se o to Lukáš Brebera, jenž mazanou tečí usměrnil střelu Václava Pecna mimo Abrahámův dosah. Zvýšit vedení mohl záhy Jan Kubát, ale se svým blafákem na Martina Abraháma nevyzrál.

Havlíčkův Brod si už vítězství pohlídal

V přesilovce hostů z hor mohl snížit David Smékal, jenže jeho dvě dorážky za Novákova záda neprošly. Sekáním se potom provinil proti pravidlům Jan Srnský a brodský soubor nekompromisně trestal. Martin Jelínek v samostatném úniku ještě neuspěl, ale Tomáš Chlubna už ano, když profitoval ze skvělé práce asistujícího Jana Kubáta, který si udělal kolem sebe několika kličkami prostor a naservíroval svému parťákovi gólový pas. Do řady spálených šancí se zařadila i ta z hole Tadeáše Kociána, když tvrdá rána z úhlu doplachtila do Novákovy lapačky. Obdobně si počínal i Jan Kubát, jenž po nahrávce Vladimíra Szilvy trefil odkrytou klec. V přesilovce se hezkou ranou prezentoval brodský bek Václav Pecen, ale jeho pumelice skončila v Abrahámově lapačce. Smolný moment potom rozesmutněl Čeňka Nováka, jemuž zůstal po střele Tadeáše Kociána puk na rameni a když se brodský gólman pohnul, tak mu puk zapadl do sítě. Havlíčkův Brod už si však vítězství utéct nenechal a slavil další tři body.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Brebera 1 0 1 0 0
Jakub Doležal 0 0 0 0 2
Michal Hošek 0 1 1 0 2
Martin Hynek 2 0 2 0 0
Tomáš Chlubna 1 0 1 0 0
Martin Jelínek 0 2 2 0 0
David Kozlík 0 0 0 0 0
Vít Křesťan 0 0 0 0 0
Martin Kříž 0 0 0 0 0
Jan Kubát 0 1 1 0 0
Václav Pecen 0 1 1 0 0
Vladimír Szilva 0 0 0 0 0
Michal Zdražil 0 1 1 0 2
Lukáš Žemlička 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Čeněk Novák 60 2 2 0 0,00 0 0

Ohlasy k utkání

31. kolo, neděle 17.2.2013 od  
4:2
(2:0, 1:1, 1:1)
Havl. Brod - Krkonoše
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 2. Hynek (Hošek, Jelínek), 12. Hynek (Jelínek), 38. Brebera (Pecen, Zdražil), 45. Chlubna (Kubát) - 29. Tatar, 58. Kocián (Srnský, Krsek). Rozhodčí: Oldřich Hejduk - Václav Guth, David Rittich. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: -. Střely na branku: -. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2.

Sestavy

Havl. Brod

Novák (Hlávka) - Pecen, J. Doležal, Křesťan, Kříž, Hošek - Zdražil, Chlubna, Kozlík, Kubát, Žemlička, Brebera, Hynek, Jelínek, Szilva (C).

Krkonoše

Abrahám (Pech) - Kadavý, Mišinec, Junek, Kolek - Krsek, Lukášek, Srnský, Smékal, Vacek, Tatar, Kocián (C), Janoušek.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu