9. 9. 2012 | Ladislav Vácha

Mladšímu dorostu premiéra nevyšla, v Kotlině vysoko podlehl brněnské Kometě

Úvodní zápas nového extraligového ročníku za sebou mají už i mladší dorostenci. V neděli dopoledne přivítali na ledě Kotliny Kometu Brno, která v minulé sezoně patřila mezi nejsilnější soupeře. Začátek duelu vypadal pro mladé Rebely nadějně, když měli brzy k dispozici přesilovku 5 na 3. Moravané však ve vlastním oslabení získali vedení, které postupnými krůčky navyšovali. Nakonec zvítězili nad Havlíčkovým Brodem přesvědčivě 8:1, když čestnou branku domácího mužstva vstřelil Daniel Kolouch.

Svěřencům trenérského tandemu Jaroslav Benák - Aleš Kraučuk se naskytla už na začátku utkání skvělá příležitost k zisku vedení, když dvě rychlá vyloučení Komety znamenala přesilovku 5 na 3. V ní se však trápili a při hře pěti proti čtyřem dokonce inkasovali, když se od Jiřího Kališe dostal v prostoru kruhů ke kotouči Radek Koblížek a zavěsil pod horní tyčku. Hru v početní převaze si vyzkoušeli také hosté, kteří dvěma nebezpečnými dorážkami důkladně prověřili pozornost gólmana Brože. Domácí se sice ubránili bez úhony, jenže tým z moravské metropole udeřil velmi brzy. Daniel Hroudný přiťukl mezi kruhy kotouč na hůl Roberta Havláta, jenž přesnou ranou navýšil nejtěsnější náskok. Brňané byli při chuti a dál dotírali na Jana Brože, který při další soupeřově přesilovce vychytal samostatný únik střelce Koblížka. A doslova čarovat musel při vyloučení spoluhráče L. Valy, když na poslední chvíli vyrazil kotouč, který směřoval do opuštěné brány.

Prostřední část začala dvěma slibnými šancemi na obou stranách pomyslné barikády. Na brněnské straně neuspěl z kruhu se svou ranou Jan Hasoň, kterého vychytala Brožova Lapačka. Z řad Rebelů zanedlouho zahrozil Jakub Abbrent, ale v samostatném úniku nenašel mezírku mezi Slavíčkovými betony. Skóre se pohnulo za necelou minutu, a znovu na straně Komety. Při velkém tlaku zvýšil na 3:0 přesnou dorážkou Jan Hasoň. A s havlíčkobrodskou družinou to vypadalo ještě hůř, když dvěma minutami potrestaného Němce předčasně vyhnal z lavice hanby Radek Koblížek, na jehož ránu z bezprostřední blízkosti byl gólman Brož krátký. V půlce zápasu se opět prosmýkl za brněnskou obranu útočník Abbrent, jenže protihráči k němu přijeli včas a odzbrojili ho dříve, než stihl zakončit.

Do závěrečného dějství Rebelové vlétli jako děsivý uragán a už za 26 sekund se radovali z protržení střeleckého trápení, když střelu Jakuba Abbrenta brankář Slavíček vyrazil před sebe, kde byl připravený Daniel Kolouch a pohotovou dorážkou rozechvěl síťku za jeho zády. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, při rychlém útoku hostů pálil ze strany nad Brožovo rameno Radek Koblížek a završil svůj hattrick. Další puk skončil v havlíčkobrodské brance v průběhu 48. minuty, kdy střelecký pokus Jakuba Čejky dojel na druhou část brankoviště, odkud Daniel Hroudný prostřelil Jana Brože mezi betony. Kometa neměla se svým soupeřem vůbec žádné slitování a stále navyšovala svůj velký náskok. Z kombinace tandemu Filip Dvořák - Jan Hasoň profitoval Radek Koblížek, jenž zapsal své jméno do střelecké listiny už počtvrté. Za necelé dvě minuty podtrhl gólový účet zápasu Jakub Čejka a po závěrečné siréně slavilo Brno vysoký triumf 8:1.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Abbrent 0 1 1 0 0
Jiří Benák 0 0 0 -1 2
David Bušek 0 0 0 -2 0
Tomáš Cejpek 0 0 0 -4 0
Patrik Hrabaň 0 0 0 -1 2
Jan Jelínek 0 0 0 0 0
Daniel Kolouch 1 0 1 -1 2
Jakub Kraučuk 0 0 0 -1 0
Jakub Lacina 0 0 0 -1 0
David Michálek 0 0 0 -1 0
Michal Němec 0 0 0 -1 2
Tomáš Nguyen 0 0 0 -2 0
Dominik Suchý 0 0 0 -4 0
Jan Vacek 0 0 0 -3 0
Lukáš Vala 0 0 0 -2 2
Ondřej Veselka 0 0 0 -2 0
Jiří Vlach 0 0 0 -4 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Brož 60 43 8 35 81,40 0 0

Ohlasy k utkání

1. kolo, neděle 9.9.2012 od  
1:8
(0:2, 0:2, 1:4)
Havl. Brod - Kometa
ELIOD extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 41. Kolouch (Abbrent) - 4. Koblížek (Kališ), 11. Havlát (Hroudný), 27. Hasoň (Koblížek, Šnajnar), 28. Koblížek (Hasoň), 44. Koblížek (Dvořák), 48. Hroudný (Čejka), 54. Koblížek (Hasoň, Dvořák), 56. Čejka (Havlát, Hroudný). Rozhodčí: Svatopluk Kopeček - Filip Honza, Jan Kubát. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:8.

Sestavy

Havl. Brod

Brož (Marek) - Jelínek, L. Vala, Lacina (C), Vacek, Veselka, Vlach, Benák, Nguyen (A), Kraučuk, Němec, Cejpek (A), Bušek, Michálek, Hrabaň, Suchý, Kolouch, Abbrent.

Kometa

Slavíček (Krček) - Hájek, Jirůšek, Horký, Dvořák (A), Havlát, Kališ, Heinrich, Hasoň, Kratochvíl, Čejka, Zukal, Koblížek (A), Král, Hroudný, Jambor, Šnajnar (C), Škvrně, Gotthard, Sedláček.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu