13. 1. 2013 | Richard Wagner

Liberecké šelmy rozcupovaly mladší dorost Rebelů!

H A V L Í Č K Ů V  B R O D - Mladší dorost Rebelů hostil na svém ledě druhý celek tabulky Bílé Tygry z Liberce, kteří nenechali nic strýčkovi Náhodě a dokráčeli si pro snadné vítězství, které uvařili již v první třetině, jíž vyhráli 3:0. V poslední dvacetiminutovce pak domácí hokejisté po sedmém obdrženém gólu sáhli k výměně maskovaných mužů. Svoji premiéru v extralize mladšího dorostu si mezi tyčemi odbyl Tomáš Pešek.

První třetina jasně ve prospěch Liberce

Úvod do utkání byl opatrný a oba celky se nějakou dobu pouze oťukávaly. Domácí dostali šanci v přesilové hře, ale Liberec ji v pohodě ubránil. Sám pak o chvilku později udeřil, když trojice Dominik Lakatoš – Samuel Solenský – Matouš Bělohorský rozebrala kompletně celou obranu domácích a posledně jmenovaný zasunul puk do odkryté klece. Domácí se příliš do šancí nedostávali a těsné vedení Bílích Tygrů drželo jen díky výbornému Markovi v brance Havlíčkova Brodu. Severočeši se však ve dvanácté minutě dostali do dvougólového náskoku, když Dominik Lakatoš našel krásnou přihrávkou Matouše Bělohorského, jenž v samostatném úniku vykoupal Marka a zavěsil nad jeho beton. Nápor Liberce pokračoval a maskovaný muž Rebelů měl stále plno práce. Bílí Tygři se prosadili o chvíli později znovu. Střela Radka Šíra skončila na vyrážečce Davida Marka, kterému bleskově vrátil puk za jeho záda Petr Sviták, když se trefil do šibenice. Gólman Rebelů byl navíc v protipohybu. V samotném závěru ještě dorážel liberecký hráč z prostoru mezi kruhy, ale Marek se roztáhl a schoval puk do lapačky.

Bílí Tygři si navýšili vedení

Obraz hry se neměnil ani ve druhé třetině a hosté byli stále aktivnější. Markovi řádně zatopila trojice Tomáš Nezbeda – Samuel Solenský – Matouš Bělohorský, ale domácí gólman svůj tým podržel. Na druhé straně se v šanci ocitl Tomáš Nguyen, ale Aleš Stezka včas nastavil betony. Rebelové poté hráli dvě přesilové hry, ale moc nebezpeční nebyli. Dobře střílel Michal Němec, ale do puku vložil tělo obránce hostů. To Liberec si s počtení výhodou poradil, jak se sluší a patří. Střelu Dominika Lakatoše od modré čáry tečovaly před klecí Rebelů snad dvě hokejky, přičemž jedna z nich patřila šťastnému střelci Kryštofu Hralovi. Čestný gól mohl vstřelit Jakub Abbrent, ale hostující muž s maskou zasáhl proti jeho pokusu lapačkou. Pátý gól v síti Rebelu mohla přidat dvojice Matyáš Kačírek – Petr Sviták, ale brankář Marek se dvakrát výborně roztáhl a svými betony znemožnil soupeři skórovat.

Hosté dokonali demolici domácích hráčů

Také třetí třetina nabídla jednoznačný hokej ze strany Liberce. Uběhla minuta a půl a Petr Sviták si vybruslil mezi kruhy a zavěsil puk za bezmocně klouzajícího brankáře. Bílí Tygři byli hladoví po gólu a Kryštof Hrala po přiťuknutí Dominika Lakatoše poslal puk z první pod betony strážce domácí svatyně. Další dobrou šanci měl Jakub Mečíř, ale jeho střela proletěla těsně nad horní tyčí. Na druhé straně se dostal do šance Jiří Vlach, který však prováhal vhodný moment ke střele a hostující hráč mu vypíchl puk. Téměř z brejku se prosadili Severočeši znovu. Tentokrát našel Patrik Antonín na levém rohu brankoviště volného Tomáše Nezbedu, jenž puk přišpendlil pod víko a David Marek se nechal v brance vystřídat Tomášem Peškem. Severočeští hokejisté pokračovali v tlaku a Patrik Antonín korunoval výkon svého týmu osmým gólem. Jmenovaný hráč se protáhl před gólmana, objel jej a zakončil do odkryté klece. Domácí se v závěru dostali do šance v přesilové hře, ale střela Dominika Suchého od modré čáry skončila na vyrážečce Aleše Stezky.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Abbrent 0 0 0 -3 0
Jiří Benák 0 0 0 -1 0
David Bušek 0 0 0 -3 0
Tomáš Cejpek 0 0 0 -4 0
Patrik Hrabaň 0 0 0 -3 0
Jan Jelínek 0 0 0 -3 0
Jiří Kopic 0 0 0 -4 0
Jakub Kraučuk 0 0 0 -3 2
Jakub Lacina 0 0 0 -1 0
David Michálek 0 0 0 -3 0
Michal Němec 0 0 0 -2 0
Tomáš Nguyen 0 0 0 -4 2
Martin Semrád 0 0 0 0 0
Dominik Suchý 0 0 0 -1 0
Ondřej Veselka 0 0 0 0 0
Jiří Vlach 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
David Marek 51 48 7 41 85,42 0 0
Tomáš Pešek 9 9 1 8 88,89 0 0

Ohlasy k utkání

24. kolo, neděle 13.1.2013 od  
0:8
(0:3, 0:1, 0:4)
Havl. Brod - Liberec
ELIOD extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 6. Bělohorský (Solenský, Lakatoš), 12. Bělohorský (Lakatoš, Klinger), 17. Sviták (R. Šír), 31. Hrala (Lakatoš, Eichler), 42. Sviták, 44. Hrala (Lakatoš), 52. Nezbeda (Antonín), 58. Antonín (R. Šír). Rozhodčí: Zdeněk Paulík - Arnošt Ryšavý, Gabriela Šťastná. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 55. Střely na branku: 13:57. Průběh utkání: 0:8.

Sestavy

Havl. Brod

Marek (52. Pešek) - Jelínek "A", Lacina, Veselka "A", Vlach, Benák, Nguyen "C", Kraučuk, Němec, Cejpek, Kopic, Bušek, Michálek, Hrabaň, Semrád, D. Suchý, Abbrent

Liberec

Stezka () - Eichler, R. Šír, Klinger "C", Chlapík, Sviták, Čechura, Solenský, Balabán, V. Suchý, Lakatoš "A", Nezbeda, Antonín, Mečíř, Kačírek, Hrala, Němeček, Bělohorský

Aktuality

Napsali o nás

Sobota 27. dubna | Hokejový Mourinho zpátky na scéně! Opět povede Havlíčkův Brod, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu