2. 12. 2012 | Richard Wagner

Zlín dnes v Kotlině úřadoval, o všechny body obral i osmáky

H A V L Í Č K Ů V B R O D - Osmé třídy havlíčkobrodských Rebelů dnes na svém ledě hostily celek zlínských Beranů, který zcela jednoznačně ovládl led v Kotlině a s domácími Rebely si pohrál jako kočka s myší. Po vyrovnané první třetině, v níž se prosadil Holenda, již začali úřadovat hosté, kteří si šli jako Berani tvrdě za svým. Domácí gólman Miroslav Folvarský byl na roztrhání a nebýt jeho svítil na světlené tabuli dvojciferný výsledek. Zlínské nezastavilo ani snížení z hole Dondy a uštědřili tak domácím pořádný příděl.

První polovinu úvodní dvacetiminutovky se oba celky pouze otrkávaly, ale ze hry měl více hostující Zlín. Ten se dokonce dostal do vedení, když střelu Pavla Blažka od modré čáry tečoval za záda Folvarského, který nic neviděl, Jakub Demáček. Berani mohli brzy své vedení zdvojnásobit, ale obrovskou šanci dvojice Vranec – Chytil vyřešil domácí gólman, který následně kotouč zalehl. V oslabení se do šance dostal Hefka, ale nadvakrát jeho šanci zneškodnil betonem domácí muž s maskou. Hned z protiútoku se však povedlo domácím srovnat. Adam Fixa našel na levém rohu brankoviště Vojtěcha Holendu, který nedal gólmanovi Šimonů šanci. Zlín si také vyzkoušel přesilovku, ale jeho enormní tlak dokázal vyřešit skvělý gólman Brodu a dokonce mohl skórovat i domácí Petržílek, ale výtečně jeho nájezd zlikvidoval Daniel Šimonů.

Druhou část načali gólem Ševci, když se sám před gólmanem objevil Tomáš Urbanec a rychlou střelou nedal Folvarskému šanci. Domácí muž s maskou se záhy zaskvěl proti šanci Pitrmana, který se prokličkoval do mezikruží, ale brankář Rebelů vytasil rychlý beton. Srovnat mohl Vojtěch Holenda, který ujížděl jeden na jednoho, ale obránce se stihl zkonsolidovat a zablokovat jej. Rebelové byli povětšinou pod tlakem soupeře, který se po závaru před domácí klecí znovu prosadil. Kotouč do klece došťouchal Filip Chytil. Krátce na to pálil od modré čáry Omelka, ale domácí gólman i přesto, že nic neviděl, jeho pokus zázračně vykopl betonem. Ševci dostali ve třicáté čtvrté minutě kotouč do sítě Rebelů, ale rozhodčí Habásko předtím zapískal, tudíž zásah nemohl být uznán. Folvarskému následně nadělala velkou práci tečovaná střela Chytila od modré lajny, kterou domácí muž s maskou horko těžko vyrazil. Záhy však nestačil na střelu zblízka od Zdeňka Sedláka, jenž dostal křižný pas od mantinelu. Berani stále neměli dost a domácí gólman byl zanedlouho popáté pokořen, když si jej v brejku vychutnal Jakub Demáček.

Rebelové začali třetí periodu dobře a po necelých dvou minutách se dokázal prosadit David Donda, který zakončil akci své formace, která dokonale rozebrala obranu Zlína. Ten znovu zatlačil Broďáky před vlastní bránu a Folvarský dlouho odolával, ale nakonec nestačil na dorážku Jana Václavka. Berani byli neustále útočně aktivní a do brejku se dostal Zdeněk Sedlák, který ukázkovým blafákem zasunul puk mezi brankářovy betony. V polovině závěrečného dějství se mohl prosadit Radim Pejchal, ale jeho nájezd bravurně zlikvidoval betonem Daniel Šimonů. Na ledě se v závěru začaly objevovat emoce a dokonce se na ledě objevili i zdravotníci, kteří pomohli na střídačku Petržílkovi, jenž si ze souboje odnesl lehký otřes mozku. Poté dokonce dostal dva osobní tresty Tomáš Urbanec, který si při šarvátce neodpustil několik peprných výrazů a následně při odchodu z ledu bouchl holí o mantinel. Nakonec ještě v samotném závěru Ševci definitivě uzavřeli utkání gólem Jakuba Demáčka, který sám před brankářem Rebelu nezaváhal.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
David Donda 1 0 1 0 0
Adam Fixa 0 1 1 0 2
Vojtěch Holenda 1 0 1 0 0
Martin Nepokoj 0 0 0 0 0
Radim Pejchal 0 0 0 0 0
Jan Petržílek 0 0 0 0 0
Jiří Přibyl 0 0 0 0 0
Jakub Rubner 0 0 0 0 0
David Staněk 0 0 0 0 0
Marek Tecl 0 2 2 0 0
Petr Trupl 0 0 0 0 2
Tomáš Vala 0 1 1 0 0
Matěj Vála 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Miroslav Folvarský 60 8 8 0 0,00 0 0

Ohlasy k utkání

13. kolo, neděle 2.12.2012 od  
2:8
(1:1, 0:4, 1:3)
Havl. Brod - Zlín
Žákovská liga 8. tříd

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 15. Holenda (Fixa, Tecl), 42. Donda (Tecl, T. Vala) - 11. Blažek (Demáček), 22. Urbanec (Sedlák), 29. Chytil (Sedlák), 39. Sedlák (Václavek), 40. Demáček (Urbanec), 43. Václavek (Chytil), 45. Sedlák, 59. Demáček. Rozhodčí: Michal Habásko - Lukáš Lamberský, Tomáš Krejčí. Vyloučení: 2:4, navíc Urbanec (ZLN) 1O min. OT + DKU za nesp. chování. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 55. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5, 2:5, 2:8.

Sestavy

Havl. Brod

Folvarský (Francuch) - Rubner, Nepokoj, Vála, Trupl, Staněk, Holenda "C", Donda, Fixa, Přibyl, Petržílek, T. Vala, Pejchal, Tecl

Zlín

Šimonů (Huf) - Blažek, Gába, Hefka, Chytil, Klauda, Kos, Marek, Omelka, Urbanec, Václavek, Demáček, Pitrman, Vranec, Sedlák

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu