16. 1. 2013 | Richard Wagner

Osmáci dnes hostili Warrior, který si z Kotliny odvezl tři body

H A V L Í Č K Ů V  B R O D - Osmáci Havlíčkova Brodu nastoupili ve středečním utkání proti brněnskému Warrioru. O dvě místa lepší Jihomoravané svedli proti poslednímu týmu tabulky jasnou partii a zcela po zásluze si z Kotliny odvezli tři body. Domácí hráči se mohli opřít o výkon parádního brankáře Miroslava Folvarského, který mnohokrát dováděl střelce soupeře k šílenství. Avšak ani jeho výkon na úspěch nestačil.

Začátek zápasu měl lepší brněnský Warrior a domácí muž s maskou musel hned od úvodních minut čarovat. Na brankovišti doráželi Ondřej Dufek s Vojtěchem Malým, ale na gólmana ležícího na brankové čáře si nepřišli. Netrvalo však dlouho a Jihomoravané se poprvé v utkání radovali. Střelu Alexe Mudrycha z mezikruží sice ještě Miroslav Folvarský vyrazil, ale proti bleskové dorážce Ondřeje Kunsta byl krátký. V oslabení se vydala do brejku dvojice David Donda - Vojtěch Holenda, ale celá akce ztroskotala na finální nahrávce. Následně však vznikl závar před brankou Brna. Gólman Matoušek byl zatlačen do vlastní klece a byl otřesený, ale nakonec se dal do kupy a ve hře pokračoval. Warrior byl i nadále lepším mužstvem, ale Vilém Stráský, jenž se ocitl zcela sám před domácí brankou, si na domácího muže s maskou nepřišel. Ten jeho rychlou šanci parádně zmařil betonem.

Začátek druhé části opět vyšel lépe týmu z moravské metropole. Alex Mudrych našel od levého mantinelu mezi kruhy volného Ondřeje Dufka, který z první poslal puk do protipohybu Folvarského. Brněnští měli v průběhu druhé třetiny jasnou herní převahu, ale v cestě jim stál skvělý Miroslav Folvarský. Také domácí měli šanci, ale David Donda mezi kruhy neuspěl, když jeho pokus po nahrávce od pravého mantinelu vykopl Jiří Matoušek mimo. Necelých pět minut před koncem prostřední části si od pravého mantinelu vyjel na kruh Tomáš Jurnečka, jenž poslal puk přesně na zadní tyč. Jenže to nebylo ze strany Warrioru vše a o chvilku později to bylo již 0:4. Ondřej Kunst ujel s Alexem Mudrychem dva na jednoho a druhý jmenovaný trefil kotouč z mezikruží do protipohybu domácího strážce svatyně.

Hned zkraje třetí periody se do šance tlačil David Donda, ale gólman Jiří Matoušek puk schoval pod betony. V polovině třetiny se v oslabení ihned po buly vydal do šance Ondřej Dufek, který svůj brejk od obranné modré čáry zakončil krásným blafákem do forehandu a nad lapačku brankáře skóroval. Miroslav Folvarský byl v tento moment zcela bez šance na zásah. I nadále byl lepší Warrior, avšak čestý gól domácích mohl zaznamenat agilní David Donda, ale ten nezachytil kotouč. V poslední minutě zápasu se před brankovištěm ocitl volný Jiří Přibyl, ale maskovaný muž Brněnských se rotáhl na čáře a puk schoval v lapačce.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Richard Cachnín ml. 0 0 0 0 0
David Donda 0 0 0 0 0
Adam Fixa 0 0 0 0 2
Vojtěch Holenda 0 0 0 0 0
Tomáš Kohout 0 0 0 0 4
Martin Nepokoj 0 0 0 0 0
Radim Pejchal 0 0 0 0 0
Jiří Přibyl 0 0 0 0 0
Jakub Rubner 0 0 0 0 2
David Staněk 0 0 0 0 0
Adam Švec 0 0 0 0 0
Michal Teplý 0 0 0 0 0
Petr Trupl 0 0 0 0 4
Tomáš Vala 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Miroslav Folvarský 60 5 5 0 0,00 0 0

Ohlasy k utkání

19. kolo, středa 16.1.2013 od  
0:5
(0:1, 0:3, 0:1)
Havl. Brod - Warriors Brno
Žákovská liga 8. tříd

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 2. Kunst (Mudrych), 22. Dufek (Mudrych), 36. Jurnečka, 39. Mudrych (Kunst), 50. Dufek. Rozhodčí: Marek Honza - Vít Stehlík, Tomáš Krejčí. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 25. Průběh utkání: 0:5.

Sestavy

Havl. Brod

Folvarský (Francuch) - Rubner, Nepokoj, Trupl, Staněk, Holenda "C", Donda, Fixa, Přibyl, Pejchal, Cachnín, Teplý, T. Vala, Kohout, Švec

Warriors Brno

Matoušek () - Jurnečka, Kunst, Stráský, Rapaj, Opela, Kuchař, Kolář, Malý, Karpíšek, Dufek, Mudrych, Miloš, Danek

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu