3. 3. 2012 | Eva Streichsbierová

Rozhodčí gól uznal, takže asi byl, hlásil úspěšný střelec Wasserbauer

To, po čem havlíčkobrodští hokejisté sahali už ve druhém čtvrtfinálovém duelu na ledě Chomutova, se v pátek v Kotlině stalo skutečností. Rebelové porazili favorizované Piráty po skvělém výkonu 4:2 a snížili stav série na 1:2. „Byli jsme jim určitě vyrovnaným soupeřem. V něčem jsme je dokonce i předčili a hlavně jsme vyhráli,“ usmíval se po utkání útočník Jan Wasserbauer.

Devatenáctiletý brodský benjamínek se v úvodu třetí třetiny zapsal za stavu 3:1 do listiny střelců a přidal tak další dávku klidu na hokejky svého týmu. Kolem jeho gólu ovšem bylo pořádně živo. Hosté ze severu Čech reklamovali, že puk nepřešel brankovou čáru, jenže sudí ani na chvilku nezapochyboval. „Já opravdu nevím. Jen jsem zvedl ruce a sledoval rozhodčího, co udělá. A on gól uznal, tak asi byl,“ popsal důležitý moment pátečního duelu.

Do kádru prvoligového brodského A-mužstva přišel mladý útočník začátkem ledna a zapadl do něj bez větších problémů. Trenéři mu dávají na ledě čím dál víc prostoru a on jim důvěru oplácí spolehlivými výkony. Jako například právě v zápase s Piráty. „Tenhle můj gól řadím hodně vysoko. Je to pro mě velký úspěch,“ nechal se slyšet Wasserbauer.

Hra havlíčkobrodských Rebelů se ale znovu odvíjela především od perfektních zákroků brankáře Jaroslava Suchana, na kterého nebudou mít Piráti ani trochu příjemné vzpomínky. Namátkou například Štěpán Hřebejk. Ten se v polovině 29. minuty řítil za stavu 1:1 zcela sám na domácího gólmana, jenže puk za jeho záda nepropasíroval. „Jarda zase chytal výborně, hodně nás držel,“ pochválil svého spoluhráče Wasserbauer. A hlavní trenér Karel Dvořák na Suchanovu adresu s úsměvem dodal. „Zabalme ho pečlivě do deky a opatrujme si ho pro další zápasy.“

KLID ZE ZÁKLADNÍ ČÁSTI JE PRYČ

Až do play-off působil havlíčkobrodský kouč naprosto klidným dojmem, jenže od začátku série s Chomutovem se situace změnila. Už na severu Čech překvapil hodně emotivním výpadem směrem k rozhodčím a v pátek v Kotlině se v první třetině v rozhovoru s jedním z hlavních arbitrů také netvářil, že by si právě rozšiřoval seznam svých přátel. „Je pravda, že mě v Chomutově rozhodčí trochu nastartovali. Teď už snad můžu klidně říct, že to byli fakt lajdáci,“ nebral si servítky.

A co ho rozčílilo tentokrát? „Já už ani přesně nevím, ale prostě některé výroky se mi zdají až absurdní. Nebo bych možná měl použít slovo směšné. Oni jen tak přijedou a řeknou: My jsme to viděli takhle. Tak jsem jim odpověděl, že v tom případě jsou slepí,“ zlobil se Dvořák. „Asi se na ně takhle nějak musí vyvíjet trochu tlak,“ dodal.

Vítěznou branku Rebelů vstřelil ve třetím čtvrtfinálovém duelu útočník Roman Vondráček, který kvůli svému nedávnému otevřenému názoru vůči soupeři nepatří zrovna mezi oblíbence chomutovských Pirátů. O to víc ho může páteční gól těšit. A výborně se určitě usínalo také Ladislavu Rytnauerovi. Ten jako by čekal právě na play-off - v pátek se trefil už potřetí v sérii! „To je další taková naše kapitola. Konečně asi sám poznal, v čem byl největší problém a změnil to,“ uvedl trenér. „Je moc dobře, že mu to teď takhle vychází.“

ŠTĚPÁNEK PŘIBALIL PRÉMII NAVÍC

Diváci v Kotlině se zkrátka při sledování třetího čtvrtfinálového souboje rozhodně nenudili. A to jim ještě sladkou prémii navrch k vítězství 4:2 přibalil brodský „Goliáš“ Petr Štěpánek, který krátce před koncem utkání práskl s chomutovským hromotlukem Palinem o led jak s pytlem brambor, za což se pochopitelně dočkal zasloužených ovací. „Atmosféra tady byla dneska opravdu parádní, chtěli bychom fanouškům za podporu moc poděkovat,“ poslal vzkaz příznivcům Wasserbauer.

A minimálně stejnou pomoc budou Rebelové určitě potřebovat také ve čtvrté bitvě s Piráty, která začne v Kotlině v sobotu 3. března od 17 hodin. „Musíme znovu šlapat jako tým a pak nám to určitě půjde,“ burcoval svoje mužstvo bezprostředně po utkání brodský mladíček. „Věříme, že s nimi zase můžeme hrát dobrý hokej. Oni moc nebrání, hrají útočně, a to nám vyhovuje,“ dodal.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu