22. 11. 2012 | Luboš Vácha

Rebelové se v sobotu představí proti silné Mladé Boleslavi

Havlíčkobrodští hokejisté se stále trápí. Naposledy se utkali ve středu, kdy se postavili domácí Olomouci. Po dvougólové prohře se do Kotliny vrátili s prázdnou. Mladá Boleslav však také zažívá problémy, sice v menším měřítku, ale v poslední době se ukazuje, že ji lze porazit. Takovou možnost mají Rebelové v sobotu, kdy se na zimním stadionu v Kotlině představí právě tento středočeský soupeř, dosavadní lídr soutěže. Svěřenci koučů Recha a Chalupy už potřebují získat body. Přijďte jim k tomu pomoci. Zápas začíná úderem 17. hodiny.

HC Rebel vs. BK Mladá Boleslav

znak týmu znak týmu
9-1-2-12 bilance 17-2-1-4
10., 31 bodů umístění 1., 56 bodů
62:80 skóre 85:44
7:3 (Beroun) nejvyšší výhra 6:1 (Písek, H. Brod, Třebíč)
2:8 (Kadaň) nejvyšší prohra 0:3 (Beroun)
18,98 % využití přesilových her 17,43 %
26 góly v přesilovce 19
Ladislav Rytnauer 22 bodů (7+15) nejproduktivnější hráč Tomáš Nouza 24 bodů (12+12)
Martin Ondráček,
Lukáš Endál - oba 9 gólů
nejlepší střelec Tomáš Nouza 12 gólů
Ladislav Rytnauer 15 asistencí nejlepší nahrávač David Výborný 15 asistencí
Radek Novotný (5+1),
Marian Morava (1+5),
Radim Ostrčil (3+3)
nejproduktivnější obránce Milan Toman 10 bodů (1+9)
Milan Kostourek +7 nejlepší hráč v +/- Daniel Tomáš +14
Marian Morava -12 nejhorší hráč v +/- Aleš Padělek -3
Marian Morava 52 minut nejtrestanější hráč Milan Toman 66 minut
Daniel Dolejš 92,52 % (19 záp.),
Jaroslav Suchan 86,96 % (8 záp.)
úspěšnost brankářů Roman Will 93,33 % (21 záp.),
Vlastimil Lakosil 90,70 % (4 záp.)
Daniel Dolejš 2,52,
Jaroslav Suchan 4,95
průměr inkasovaných gólů na zápas Roman Will 1,74,
Vlastimil Lakosil 2,22

Lídr klopýtl, stále si ale drží čelo tabulky

BK Mladá Boleslav
Mladoboleslavští hokejisté hrají výbornou sezónu. Vstoupili do ní výhrou 6:3 proti Litoměřicím. Potom museli hokejisté
z rodiště škodovek sklopit hlavy, hořkost první porážky okusili v zápase se Šumperkem. Další série patnácti zápasů ale znamenala stejně dlouhou neporazitelnost. Boleslavi však nejvíce zatápěly týmy, jako je Třebíč, Olomouc nebo Benátky nad Jizerou, kdy na tabuli svítily opravdu velmi těsné výsledky. Šňůru neporazitelnosti přetnula v 18. kole domácí Jihlava, která se radovala z vítězství 1:0 po samostatných nájezdech. Pak přišla smršť s hostující Třebíčí. Středočeši slavili vysokou výhru 6:1. Urputný boj proti druhému týmu tabulky Ústí nad Labem dopadl těsným vítězstvím 3:2. Mladoboleslavští následně zažívali nejdelší sérii proher, a to jen dvou. Vítěznými celky tehdy byly Olomouc a Hradec Králové. Reputace si napravili výhrou 5:1 v Písku.
K poslednímu kolu se Mladé Boleslavi postavil do cesty poslední Beroun, jenž zvítězil 3:0.

Tři hvězdy Mladé Boleslavi

Roman Will

Šikovný brankář přišel do Mladé Boleslavi z Plzně a už jako dorostenec pomohl ve svém novém angažmá k postupu do čtvrtfinále soutěže. Od té doby zde působí až dodnes. Minulou sezonu si však odskočil zachytat do týmu Moncton Wildcats, kde rovněž získal fůru zkušeností. Ty sebral také v mládežnických reprezentačních družstvech. Pro letošek je jedničkou A-mužstva a vede si velmi dobře. Odchytal 21 utkání, jeho úspěšnost je 93,33 % a průměr 1,74 gólu na zápas.

Tomáš Nouza

V současné době nejproduktivnější hráč týmu začínal s hokejem v Písku. V jihočeských destinacích působil léta a také se tam vždy rád vrátil. Mladá Boleslav jeho kvality zkoušela od sezony 2004/2005, kdy sice ještě odehrál 45 utkání za svou kolébku, jedno za Jihlavu, avšak následujících 7 ročníků už za Boleslav nastupoval naplno. Mezí tím krátce naskočil za Znojmo, Benátky nad Jizerou a Vrchlabí. Během minulé sezóny rovněž hájil černozelené barvy. Navíc si jej na výpomoc při play-out zavolal rodný Písek. Nouza letos vstřelil 12 branek a připsal si stejný počet nahrávek.

David Výborný

Pětinásobný mistr světa, který svou kariéru završil dlouholetým působením v NHL za Columbus Blue Jackets. To je vizitka zkušeného hráče Davida Výborného, jehož kvality už druhou sezonou využívá Mladá Boleslav. Jeho hokejové začátky má na svědomí Sparta Praha, za kterou odehrál celkem 12 sezon. Letos si připisuje 22 bodů. Vstřelil 7 branek. David Výborný je nejlepším nahrávačem v týmu, jeho konto zdobí 15 asistencí.

Minulé kolo: Medvědi oplatili porážku

Berounští se do utkání na ledě domácí Mladé Boleslavi dostali přesně v jeho polovině. Ve zmatku před brankou dokázal ležícího Willa přehodit Dresler. Medvědy dokázala branka tolik nabudit, že přidali hned další gól. Do tandemové akce se dostali Hrdel s Bártou. Proti pokusu prvního jmenovaného domácí brankář zakročil. Na Bártovu dorážku už ale nedosáhl. Mladoboleslavské stále trápila ohromná střelecká křeč. Do třetí části vstoupili s přesilovkou, snížit však nedokázali. Krátce na to
u modré napřáhl Hošťálek, jenž přesně trefil mezírku nad Willovým ramenem.
znak týmu 0 : 3 znak týmu
Třetiny: 0:0, 0:2, 0:1. Branky a nahrávky: 30. Dresler (Klhůfek, Karpov), 37. Bárta (Hrdel, Karpov), 44. Hošťálek (Čurda, Krejčí). Rozhodčí: Würtherle - Brejcha, Suchánek. Krátký. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1980. Střely na branku: 58:21. Průběh utkání: 0:3.

BK Mladá Boleslav: Will – Kasík, Pojkar, Toman, Němeček, Bohunický, Jindra, Šmach, Chaloupka – Nouza, D. Vrbata, Padělek – Pabiška, Výborný, Kafka – Rys, Demel, Koudelka – Lenc, Loskot, Koudela

Medvědi beroun 1933: Kůdela – Dresler, Šulc, Krejčí, Malý, Jebavý, Přindiš, Kaláb, Beneš – Klhůfek, Karpov, Doležal – Havel, Hošťálek, Čurda – Hrdel, Stromko, Bárta – Polák, Pavel, Trojan

Rebel vs. Mladá Boleslav

Počet odehraných zápasů: 13
Bilance: 0-1-2-10
Výsledky: 2:7, 1:4, 1:4, 3:6, 5:4sn, 2:4, 1:5, 1:2, +1:4, +5:6p, +2:3p, +3:4, 1:6
Skóre: 28:59

Havlíčkobrodským hokejistům se proti Mladé Boleslavi nikdy moc nedařilo. Rebelové dokázali vyhrát až v pátém snažení z celkového počtu 13 odehraných duelů, tehdy zvítězili v nájezdech 5:4. Připisují si dvě těsné prohry v prodloužení, které utrpěli během play-off (5:6 a 2:3).

Ohlédnutí za předchozím soubojem

Rebelové se ve 13. kole utkali na ledě Mladé Boleslavi. Hráli zde velice bojovný hokej, střelecká křeč je ale slušně potrápila. Středočechům se dařilo mnohem více a hostujícímu týmu nasázeli celkem šest gólů. Střelcem jedné havlíčkobrodské branky byl obránce Tomáš Protivný.
znak týmu 6 : 1 znak týmu
Třetiny: 1:0, 3:1, 2:0. Branky a nahrávky: 6. Loskot (Pojkar, Jiránek), 34. Pabiška (Pojkar, Němeček), 35. Rys (Koudelka, Kasík), 36. Hrdel (Loskot), 44. Hrdel (Kasík, Lenc), 59. Lenc (Loskot) - 23. Protivný (Endál, Vondráček). Rozhodčí: Fraňo, Horák - Komárek, Krátký. Vyloučení: 2:5, Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2580. Střely na branku: 42:27. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1.

BK Mladá Boleslav: Will (Lakosil) - Němeček, Pojkar, Kasík, Chaloupka, Šmach, Drábek, Jindra - Koudelka, Rys, Vrbata, Kafka, Mikulík, Nouza, Hrdel, Pabiška, Výborný, Demel, Lenc, Loskot, Jiránek

HC Rebel Havlíčkův Brod: Suchan (Opršal) - Blažek, Jelínek, Morava, Novotný, Ostrčil, Pavlík, Protivný, Soldán - Endál, Fiedler, Havel, Knotek, Meidl, Ondráček, Polodna, Rytnauer, Stehlík, Vondráček, Štěpánek, Musil.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu