21. 8. 2019 | Ladislav Vácha, Milan Sochor

Oslavenec Vala: Gól? Bál jsem se, že mi ho Luboš vezme! Ožralý nehrál

V den domácího zápasu proti Drakům slavil David Vala své čtyřiadvacáté narozeniny. A to hodně stylově! Ve 22. minutě se hned po vhazování opřel do puku a jeho nechytatelná dělovka z blízkosti modré čáry zapadla přesně do šibenice. K narozeninám si tak sám dal krásný dárek. Hlasatel ale nejdříve označil za střelce branky Luboše Voříška. „U Luboše mě to ale ani moc nepřekvapilo, že zahlásili jeho, protože on si takhle normálně hlásí góly. Prej když to bude v sezoně, tak si gól normálně připíše sobě,“ směje se šikovný obránce.

Valič, vyhráli jsme 6:3 nad Šumperkem. Jak zápas ze svého pohledu hodnotíš?
Je to určitě pozitivní. Hráli jsme dobře dopředu a drželi jsme dobře útočné pásmo.

V den zápasu s Draky jsi slavil narozeniny. Měl jsi už od rána dobré tušení, že ti to půjde?
To jsem neměl, ale Ludva mi říkal už před zápasem v kabině, že když slavím narozeniny, že dám gól. (směje se) Se štěstím se mi to povedlo.

Bylo to opravdu se štěstím, nebo jsi mířil tam, kam to nakonec spadlo?
Luboš vyhrál buly a puk se dostal ke mně, tak jsem vystřelil a letělo do vinglu, takže to tam se štěstím spadlo.

David Vala v akci proti šumperským Drakům

Co proběhlo mezi tebou a Lubošem Voříškem, když po tvém gólu nejdříve zahlásili jeho?
Nejdřív jsem to ani nějak nevnímal, ale pak Luboš přijel za naším vedoucím, že jsem ten gól dal já. U Luboše mě to ale ani moc nepřekvapilo, že zahlásili jeho, protože on si takhle normálně hlásí góly. Prej když to bude v sezoně, tak si gól normálně připíše sobě. (směje se)

Jak se vám hrálo v husté mlze? Nedělalo vám to chvílemi problémy?
Ze začátku jsme se mlhy docela báli, protože jsme neviděli ani na druhý konec hřiště. Párkrát ale zafoukal větrák, rozehnal to a bylo to dobrý. (směje se)

Nevím, kolikrát jste se s Milfim potkali na ledě, ale proběhlo nějaké hecování?
To ani neproběhlo. Milfi to bral normálně.

Co říkáš na reakci fanoušků, když jel Milfi trestné střílení a pískali?
Říkal jsem si, že to má v téhle situaci hodně těžké. Lidi se docela vzbouřili. Milfi to nakonec asi neustál. (směje se)

David Vala se přátelsky zdraví s bývalým spoluhráčem Janem Milfaitem

Co ty tvoje pády? To bylo pro fanoušky?
Jo, fanoušci si budou myslet, že když jsem slavil narozeniny, že jsem hrál ožralej. (směje se) Tak to ale nebylo. Při tom gólu, jak jsme dostali, jsem se natahoval po puku a bohužel jsem spadl. Lehce jsem přizastavil puk rozjetému hráči a ten jel sám na bránu.

Když se ještě vrátíme ke tvým narozeninám, jak to v kabině probíhá? Dostáváš dárečky?
Nene. Kluci za mnou akorát přišli, popřáli mi a říkali, ať dám gól. To bylo celé. Později bude ode mě nějaká svačina.

Vytvořili jsme si dost slibných šancí, několikrát jsme ujížděli sami na bránu. Asi jsme mohli dát i o nějaký ten gól víc...
Jo, určitě jsme mohli dát nějaký gól navíc. Kluci měli pár samostatných nájezdů, dokonce dva na nikoho. Bohužel, nevyšlo to. Snad se to podaří v sezoně.

Kluci to neproměnili, tak jste si řekli, že za to vezmete vy, obránci?
No, obránci nakonec dali čtyři góly, takže docela dobrý. Vzali jsme to v obraně do vlastních rukou a pár gólů tam spadlo i útočníkům.

Novým asistentem trenéra Cachnína se stal Pavel Zmrhal. Sice má zatím za sebou jen jeden trénink a jeden zápas, ale má na starost hlavně vás, beky. Jaké jsou z něj tvé první pocity?
Pocity jsou dobré. Je to takový ostrý pán. (směje se) Je přísný. Chce po nás, abychom dobře drželi útočné pásmo, abychom zbytečně moc neodstupovali od útočníků a abychom našim útočníkům vepředu co nejvíc pomáhali. To se mi líbí, takže dobrý.

Novým asistentem trenéra se stal bývalý skvělý obránce Pavel Zmrhal

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu