13. 3. 2011 | Pavel Kuba

Mladší dorostenci utrpěli další debakl, tentokrát na ledě Komety Brno

Ve čtvrtek se mladším dorostencům Havlíčkova Brodu nedařilo na domácím ledě, tentokrát si pro vysokou porážku zajeli do Brna. V nedělním extraligovém souboji inkasovali svěřenci trenérské dvojice Václav Adam, Milan Kraučuk od Komety osm gólů, naopak sami jí dokázali vstřelit jen dva. Domů se tak vraceli zaslouženě s debaklem 2:8.

Do utkání bohatého na góly vstoupila lépe brněnská Kometa, která prvních deset minut jasně dominovala na ledě hokejové haly Rondo. První dva brněnské góly vsítili domácí jako přes kopírák. Nejdříve ve čtvrté minutě předložil Jakub Boltvan zpoza brány puk na volně stojícího Pavla Jenyše, který střelou mezi betony překonal poprvé Vítka Vaněčka v bráně Rebelů z Havlíčkova Brodu. O dvě minuty na to dvojice Boltvan, Jenyš zařídila i druhý gól, když Jakub Boltvan opět přihrál zpoza brány na svého parťáka Pavla Jenyše, který tentokrát trefil pravou šibenici Vaněčkovy brány.

Gólový příděl pokračoval i v osmé minutě a opět u toho byla dvojice Boltvan s Jenyšem, tentokráte si ale oba jmenovaní vyměnili pozice. Pavel Jenyš našel chytrou přihrávkouJakuba Boltvana , který z ideální pozice uklidil puk do brány rychleji, než se hostující gólman Vaněček stačil přesunout a zvýšil tak skóre zápasu na 3:0.

Každý kdo si v tu dobu myslel, že Rebel je zralý na ručník, musel být po několika momentech hodně překvapený. Po necelé minutě a půl od třetího brněnského gólu udeřili i hosté z havlíčkobrodské Kotliny, impulz jim do žil nemohl vlít nikdo jiný než hostující kapitán. Tomáš Ludvík si sjel mezi kruhy a nadvakrát nedal Pavlu Jekelovi v brněnské bráně šanci.

Na 2:3 pro Rebely mohl následně snížit hostující Voplakal, z bezprostřední blízkosti ale nedokázal překonat dobře povyjetého gólmana Komety. S prvním gólem Havlíčkobrodských přišla Kometa o dominantní postavení ve hře, která se vyrovnala, a Rebelové začali více vystrkovat prsty. Jejich statečný odpor proti favoritovi byl doceněn v sedmnácté minutě, když se hostující Ondřej Hlídek dostal jednoduše k odraženému puku v brněnském obraném pásmu, povyjel si před Jekela a střelou k pravé tyči ho překonal. Svým gólem tak stanovil konečný výsledek po první třetině 3:2 pro brněnskou Kometu.

Do začátku druhé třetiny si Havlíčkobrodští přenesli přesilovou hru z poslední vteřiny první třetiny, nedokázali s ní ale patřičně naložit. Ve 24. minutě se tak radovali opět domácí. Během signalizované výhody napřáhl na levém kruhu Marc Zajíc, jeho střela vypadla Vaněčkovi přesně k holi Jakuba Boltvana, který neměl problém uklidit puk do havlíčkobrodské brány.

V další přesilovce se Rebelové dostávali do slibnějších šancí, v 29. minutě překazila Vosykovi radost pravá tyčka Jekelovy brány. Slova se proto opět ujala brněnská Kometa a zásluhou Patrika Štancla, který nadvakrát uklidil puk do Vaněčkovy brány, vedla už 5:2.

Snížit mohl následně Krajhanzl, s Málkovou nahrávkou ale nenaložil nejlépe a trefil jen hruď dobře postaveného Jekela. Nutno podotknout, že to byla jedna ze tří rebelských střel ve druhé třetině, které musel brněnský gólman řešit. Do konce druhé třetiny to byli především Brněnští, kteří drželi dobře puky na svých holích a neustále zaměstnávali hostujícího gólmana Vaněčka.

Dvě a půl minuty před koncem druhé třetiny se na brněnském ledě děly ještě velké věci. Nejprve po vyhraném Králově buly napřáhl na modré Patrik Štancl a jeho střela zaplula k překvapení všech přesně do šibenice Vaněčkovy brány. Půl minuty po výstavní trefě brněnského obránce musela ale Kometa skousnout ztrátu svého dvougólového kapitána Jakuba Boltvana, který vyfasoval od rozhodčích pětiminutový trest s osobním trestem do konce zápasu za vražení na hrazení. Část dlouhého oslabení se Brňanům při konci druhé třetiny podařilo ubránit.

Třetí třetina začala také poměrně zhurta. Hosté uzamkli Kometu v jejím obraném pásmu, Pavel Jenyš ale havlíčkobrodským obráncům vypíchl puk a sám se řítil na hostujícího gólmana. Těsně před Vaněčkem naznačil havlíčkobrodskému gólmanovi střelu, položil si ho a puk mu pak zavěsil pod horní tyčku, tímto gólem na 7:2 navíc Pavel Jenyš zkompletoval svůj dnešní hattrick.

Rebelové takto inkasovaným gólem ve vlastní přesilové hře přišli o poslední naději na dobrý výsledek a hra už k pokochání příliš nebyla. Ani Brněnští se příliš nehnali do útočných akcí, přitom převážnou část poslední třetiny drželi puk na svých holích. Poslední gól vsítil Havlíčkobrodským Tomáš Račický, který po Štanclově přihrávce prostřelil Vaněčka mezi rukou a tělem a stanovil tak konečný stav utkání 8:2 pro domácí Kometu.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Bláha 0 0 0 -2 0
Tomáš Dvořák 0 0 0 -4 0
Ondřej Hlídek 1 0 1 -1 2
Daniel Jojda 0 0 0 0 0
Jan Krajcigr 0 0 0 -3 0
David Krajhanzl 0 0 0 -1 0
Jan Lobo 0 0 0 -1 0
Tomáš Ludvík 1 1 2 -2 4
Patrik Málek 0 0 0 -1 0
Dušan Mendl 0 0 0 0 0
Tomáš Nguyen 0 0 0 -2 0
Tomáš Vlček 0 0 0 -3 0
David Voplakal 0 0 0 -2 0
Daniel Vosyka 0 2 2 -2 0
Radim Zohorna 0 0 0 -4 0
Radim Žuček 0 0 0 -2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vítek Vaněček 60 0 8 32 0 0

Ohlasy k utkání

34. kolo, neděle 13.3.2011 od  
Brno
8:2
(3:2, 3:0, 2:0)
Kometa - Havl. Brod
Extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 4. Jenyš (Boltvan), 6. Jenyš (Boltvan, Zajíc), 8. Boltvan (Jenyš, Hájek), 24. Boltvan (Zajíc), 30. Štancl (Račický), 38. Štancl (Král), 41. Jenyš, 59. Račický (Štancl) - 10. Ludvík (Vosyka), 17. Hlídek (Vosyka, Ludvík). Rozhodčí: Coufal - Linhart, Šustr. Vyloučení: 4:3 navíc Boltvan (KOM) 5 + do konce utkání za vražení na hrazení. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 74. Střely na branku: 40:14. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 8:2.

Sestavy

Kometa

Jekel - Kupčík, Štancl, Vlček D., Koch, Porzer, Hájek - Zajíc, Jenyš, Kozel, Král, Račický, Boltvan (C), Venclík, Dvořák, Weber

Havl. Brod

Vaněček - Mendl, Žuček, Krajcigr, Bláha, Lobo, Dvořák - Vosyka, Ludvík (C), Hlídek, Nguyen, Zohorna, Málek, Krajhanzl, Vlček T., Voplakal, Jojda

Aktuality

Napsali o nás

Sobota 27. dubna | Hokejový Mourinho zpátky na scéně! Opět povede Havlíčkův Brod, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu