27. 9. 2013 | Ladislav Vácha, Richard Wagner

Starší dorost v domácím prostředí udolal po vyrovnané bitvě Příbram

Mladí Rebelové chtěli na svém ledě prodloužit vítěznou sérii, kterou nastartovali vítězstvími nad Velkými Popovicemi a v Třebíči. Do utkání vstoupili lépe, když se ujali vedení, ale Středočeši v prostřední části vyrovnali. O vítězi tak rozhodlo až závěrečné dějství, v němž se dvakrát trefili havlíčkobrodští mladíci. Vítězný zásah měl na svědomí útočník Jan Jelínek, s pěti vstřelenými góly nejlepší střelec týmu.

Hosté byli nebezpečnější, ale do vedení šli Rebelové

Úvod utkání byl z obou stran plný chyb a jako první se mohl z dorážky prosadit Jan Císař, ale v dobré pozici minul hrací předmět. Následně se vytáhl s bravurním obranným zákrokem Dušan Mendl, jenž obětavou rybičkou zastavil nahrávku Michala Martínka do tandemu. Hra se poté uklidnila a bojovalo se vesměs ve střední části a při mantinelech. Střely, které mířily na oba brankáře, příliš nebezpečí nepřinesly. Až v závěru úvodní dvacetiminutovky nejprve trefil Pavel Veverka jen připraveného Adama do ramena a následná Martínkova dorážka šla mimo. Krátce nato se poprvé rozeznělo Kotlinou „gól“. Michal Kořenář nabil Lukáši Křížkovi a ten svou střelu umístil přesně za Spáčilova záda. Rebelové si v závěru třetiny své vedení pohlídali.

Příbram dokázala prolomit střelecké trápení

Obrázek hry se nezměnil ani na začátku prostřední části. Fanoušci v ochozech Kotliny sledovali, jak se oba soupeři střídají v útočné aktivitě. Rozhodčí vyloučil ve 23. minutě po jednom hráči na každé straně, hrálo se 4 na 4 a více volného prostoru v ledovém kolbišti přineslo další šanci hostů. V úniku se objevil Dominik Mašek, ale brankář Adam se znovu vyznamenal. Havlíčkův Brod se nechtěl nechat zahanbit a vytvořil si velkou příležitost při hře v početní převaze. Jakub Kraučuk vybídl přesným pasem na hranici brankoviště ke skórování Jana Jelínka, ale jeho projektil z bezprostřední blízkosti skvěle vyrazil betonem gólman Spáčil. Následoval další vyrovnaný úsek hry, po němž už přišel příbramský úder. Po Dominiku Kozelkovi se dostal kotouč před brodské brankoviště, kde se rychle zorientoval David Beneš a pohotovou střelou vyrovnal. Domácí se pokusili rychle odpovědět, ale Martin Polák při rychlém brejku i Patrik Málek při následné střele zprava si vylámali zuby na gólmanu Spáčilovi, jenž předvedl dva skvělé zákroky.

Havlíčkův Brod definitivně rozhodl o svém triumfu

Havlíčkobrodská družina do závěrečného dějství vlétla s velkou chutí a příbramská obrana v čele s gólmanem Spáčilem se měla co ohánět. Tlak svěřenců trenérského tandemu Václav Adam - Jaroslav Benc vyústil v zisk těsného vedení, když se v kruhu opřel do kotouče kanonýr Rebelů Jan Jelínek a brankář Spáčil se po jeho ráně natahoval marně. Hubené vedení domácích potom musel držet s vypětím všech sil gólman Jiří Adam, který vychytal Ondřeje Jobka i Jana Císaře, kteří zakončovali zblízka. Na opačné straně ledové plochy zkoušel štěstí mazanou střelou do protipohybu brankáře Spáčila Dušan Mendl, ale mířil těsně vedle. Středočeši neskládali zbraně a pokračovali v útočné aktivitě. V 55. minutě si vytvořili enormní tlak, ale domácí muž s maskou i v této náročné zkoušce obstál. Za chvíli čelil náporu i brankář Spáčil, jenž sice vyrazil ránu Jana Jelínka ze vzdálenosti několika kroků, ale kotouč se odrazil mezi kruhy, odkud jej napálil pod horní tyčku Jakub Lacina. Hosté už se na odpověď nevzmohli, před závěrečnou sirénou se u příbramské brány strhla ještě pořádná mela. Na vítězství Rebelů 3:1 a na tříbodovém zisku už to ale nic nezměnilo.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Abbrent 0 0 0 0 2
David Bušek 0 0 0 0 0
Tomáš Cejpek 0 0 0 0 6
Lukáš Gažák 0 0 0 0 0
Jan Jelínek 1 1 2 0 0
Michal Kořenář 0 1 1 0 0
Jan Krajcigr 0 0 0 0 0
Jakub Kraučuk 0 1 1 0 0
Lukáš Křížek 1 0 1 0 0
Jakub Lacina 1 0 1 0 0
Patrik Málek 0 0 0 0 0
Dušan Mendl 0 0 0 0 0
Karel Petržílek 0 0 0 0 0
Martin Polák 0 0 0 0 4
Michal Přibyl 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jiří Adam 60 1 1 0 0,00 0 0

Ohlasy k utkání

3. kolo, pátek 27.9.2013 od 18:00
3:1
(1:0, 0:1, 2:0)
Havl. Brod - Příbram
C. E. B. liga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 17. Křížek (Kořenář), 48. Jelínek, 57. Lacina (Jelínek, Kraučuk) – 36. Beneš (Kozelka). Rozhodčí: Lukáš Klouda – Ondřej Polák, Lukáš Rampír. Vyloučení: 6:10. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 51. Střely na branku: -. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.

Sestavy

Havl. Brod

Adam (Kekula) – Gažak, Lacina, Bušek, Krajcigr, Mendl (A) – K. Petržílek, Přibyl, Jelínek (A), Kraučuk, Abbrent, Křížek, Kořenář, Málek (C), Cejpek, Polák.

Příbram

Spáčil – Šanda (C), Vacek, Mašek, Venclík, Kadlec – Beneš, Veverka, Svoboda, Jobek, Kozelka, Martínek, Císař.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu