6. 10. 2013 | Richard Wagner, Ladislav Vácha

Neuvěřitelný závěr zajistil Rebelům tři body!

Havlíčkův Brod - Jednu chvíli byli ligoví starší dorostenci zralí na ručník. S Plameny prohrávali 2:0, ale nakonec znovu berou všechny tři body. Jako první se střelecky prosadil Tomáš Cejpek, jenž snižoval ještě v průběhu druhé části. Pak přišlo vyrovnání z hole Abbrenta a celé střetnutí rozhodl při své letošní premiéře v Kotlině Rostislav Klofáč. A podržte se, tři vteřiny před koncem! „Přesně to, co jsem jim nakreslil, kluci sehráli. Bylo to parádní, chtěli jsme to hrát přes levej roh, vystřeleným pukem a protečováním do středního pásma a vyšlo nám to. Kluci na to byli připravení, zkoušíme to o tréninkách a vyšlo nám to už i při power-play v Kolíně. Kluci vědí, jak to hrát, a my jsme jim jen připomněli, co mají udělat. Důležitá je dobrá bule. Pak jsme šli ve třech hráčích dopředu a kluci to tam dovezli,“ hodnotil spokojený kouč Václav Adam rozhodující moment tohoto utkání.

Zajímavý průběh utrkání odstartoval od prvního vhazování. K vidění bylo spousta šancí na obou stranách. Velikou šanci měli až v 10. minutě hosté, kdy se před brankovištěm objevil Lukáš Křížek, jenž však dobře myšlenou nahrávku zpoza branky nedokázal zužitkovat v otevření skóre. Posléze zaúřadoval domácí rychlík Daniel Kolouch. Jeho kličky mu pomohly projít až před brankoviště. Tam ale narazil na zodpovědnou obranu Plamenů.
Následně šli Rebelové po faulu Krajcigra do čtyř, což se jim vymstilo. Žďárský Matias Mäki přesně nahrál na levý kruh, kde se o puk hlásil Adam Němec, jehož rána letící přesně na zadní tyč otevřela skóre zápasu.

Na začátku druhé periody měli velikou šanci Rebelové, konkrétně Jakub Kraučuk, který si před brankou sklepnul kotouč, ale s pokusem zakončit střelou přes brankářův beton minul zcela odkrytou klec.
V čase 27:18 se z dvougólového vedení radovala střídačka Žďáru nad Sázavou. Radim němec vyslal z velkého úhlu střelecký pokus, který nakonec proklouzl brankáři Kekulovi až za brankovou čáru. Rebelům začalo téct do bot.
Uběhlo zhruba osm minut a ze své první branky v utkání se zaradovali domácí. Rostislav Klofáč vybruslil po levém křídle, setřásl beka a nahodil kotouč před kasu. Dobře postavený Tomáš Cejpek jej tečoval přesně za záda přesouvajícího se brankáře Plamenů.

Havlíčkův Brod byl touto brankou pěkně nabuzen i do poslední části utkání. Krátce po její polovině se jeho reprezentantům podařilo srovnat. Vše začal Jakub Kraučuk, který se podle mantinelu protáhl za soupeřovou brankou a na levém křídle přenechal touš Danielu Kolouchovi. Ten ho z první sklepnul přesně na hůl Jakuba Abrenta, který si s pukem ještě zamíchal a napálil jej přesně k levé tyčce.
Velké drama přišlo ještě tři vteřiny před koncem utkání. Jakub Abbrent zahájil bleskovou akcí únikem do útočného pásma, kde nahodil kotouč před Kekulu. Tam si jej sjel důrazný Rostislav Klofáč a doklepnutím přesně mezi dvě tyče stanovil konečný stav zápasu. Po senzačním obratu se ze zisku všech bodů radovali havlíčkobrodští Rebelové.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Abbrent 1 1 2 0 0
David Bušek 0 0 0 0 0
Tomáš Cejpek 1 0 1 0 0
Lukáš Gažák 0 0 0 0 0
Jan Jelínek 0 0 0 0 0
Rostislav Klofáč 1 1 2 0 0
Daniel Kolouch 0 1 1 0 0
Michal Kořenář 0 0 0 0 0
Jan Krajcigr 0 0 0 0 2
Jakub Kraučuk 0 1 1 0 0
Lukáš Křížek 0 0 0 0 0
Jakub Lacina 0 0 0 0 0
Patrik Málek 0 0 0 0 0
Dušan Mendl 0 0 0 0 0
Karel Petržílek 0 0 0 0 0
Martin Polák 0 0 0 0 2
Michal Přibyl 0 0 0 0 0
Dominik Suchý 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vít Kekula 60 2 2 0 0,00 0 0

Ohlasy k utkání

6. kolo, neděle 6.10.2013 od  
3:2
(0:1, 1:1, 2:0)
Havl. Brod - Žďár n. Sázavou
C. E. B. liga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 36. Cejpek (Klofáč), 52. Abbrent (Kolouch, Kraučuk), 60. Klofáč (Abbrent) – 17. A. Němec (Mäki), 28. R. Němec (Machovec). Rozhodčí: Oldřich Hejduk – Lukáš Rampír, Gabriela Šťastná. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 28. Střely na branku: -. Průběh utkání: 0:2, 3:2.

Sestavy

Havl. Brod

Kekula (Adam) – Gažák, Lacina, Bušek, Krajcigr, Mendl "C", Klofáč, Suchý – Jelínek "A", Kraučuk, Abbrent, Křížek, Kořenář, Málek, Cejpek, Polák, Petržílek, Přibyl, Kolouch

Žďár n. Sázavou

Vítešník (Peška) – A. Němec, Machovec, Klíma, Hacek, Dörrer, Mareček – Prchal, Mäki "C", R. Němec, Šimák, Šmída, Šlégl, Vlček, Rozmarín

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu