11. 10. 2013 | Richard Wagner, Ladislav Vácha

Dva obraty a Breberův hattrick, to vše s sebou přinesl zápas juniorů

Havlíčkův Brod - Brodští junioři si po prohře s Kolínem spravili chuť a na svém ledě obrali o body předposlední Strakonice. Hosté ale nepřijeli na Vysočinu s nějakou defenzivní taktikou. Naopak, domácímu muži s maskou několikrát zle zatopili. Po čas celého střetutí však dominovali především hokejisté z města Karla Havlíčka Borovského. Ti vedli po úvodní dvacetiminutovce 1:0, ale Jihočeši dokázali vývoj skóre otočit a do poslední periody nastupovali s náskokem. Ten byl však záhy smazán a díky hattricku Lukáše Brebery si Rebelové nakonec dobruslili pro vítězství.

Rebelové využili územní převahu a dostali se do vedení

Po úvodním otrkávání se dostali do velké šance domácí. Martin Jelínek uháněl sám na brankáře Strakonic, ale ten ho svým pravým betonem vychytal. Na ledě v Kotlině byl k vidění kombinační hokej a na obou stranách se rodily střelecké příležitosti. Více ze hry měli Rebelové, ale brankář David Havelec držel svůj tým nad vodou. Oba celky mohly skórovat při vyloučení Srba. Gólman Jihočechů ale vytáhl proti Křesťanově ráně pohotový zákrok, v následném brejku pak trefil jen pravý Novákův beton Michal Bazgier. Rebelové následně dokázali otevřít skóre. Vít Křesťan z levého rohu pásma našel ideálním pasem před brankoviště Martina Hynka, jenž si hodil puk na forehand a do prázdné brány zavěsil. Následně mohl srovnat Pavel Srb, ale toho parádně vychytal betony Čeněk Novák. Následně zastavil i dorážku Lukáše Řezníka.

Strakonice otočily vývoj zápasu

Hosté z jižních oblastí České republiky začali prostřední část bravurně. Lukáš Řezník z pravého kruhu našel na levém rohu brankoviště zcela volného Matyáše Fedora, jenž se nemýlil a poslal kotouč za záda domácího muže s maskou. Rebelové, vědomi si ztráty vedení, zvýšili střeleckou aktivitu, ale David Havelec předváděl skvělé výkony. V jednu chvíli mu pomohlo i štěstí, když šance Martina Hynka, který se objevil za obranou a stál zcela sám proti gólmanovi Strakonic, šla jen o kousek vedle. Jihočeši díky duu Lukáš Řezník – Matyáš Fedor dokonce odskočili do vedení. Tentokrát šla nahrávka zpoza brány a Novák byl proti jeho zakončení bezmocný. Za Havlíčkobrodské mohl vyrovnat Tomáš Ludvík, ale opět trefil jen nastavené Havelcovy betony.

Havlíčkův Brod zúročil dominanci a nasypal hostům „bůra“

Stejně dobře jako Strakonice druhou část začali Rebelové závěrečné dějství. První akce hned skončila pukem za Havelcovými zády. Kotouč se přes Tomáše Ludvíka dostal až k Martinu Jelínkovi, jehož zakončení z mírného úhlu na pravé straně zaplulo přesně do míst, kam se natahoval strakonický brankář marně. Jihočeský tým se v této fázi zápasu do šancí příliš nedostával a Havlíčkobrodští začínali stále více tlačit. Proti byl však muž v brankovišti hostů. Nakonec ani on neodolal a domácí výběr se znovu vrátil do vedení. Krajhanzlovu střelu zblízka ještě svými betony vyrazil, ale na dorážku Lukáše Brebery byl již krátký. Ta samá dvojice stála následně i u dalšího gólového zářezu Rebelů. Tentokrát našel David Krajhanzl milimetrovým pasem do jízdy hůl Lukáše Brebery, který stihl zvednout puk pod víko. V samotném závěru se opět potvrdilo staré pravidlo, které existuje již od počátku všech sportů. Každý již tuší, že mám na mysli „nedáš - dostaneš.“ Ladislav Gross měl velkou šanci, ale jeho tvrdou ránu parádně vyrazil Čeněk Novák těsně vedle tyče a z brejku znovu skóroval Lukáš Brebera . Tomáš Ludvík mu z pravého křídla předložil lahůdku v podobě pasu před odkrytou kasu a brodský střelec si následně mohl vychutnat veškeré pocity, které zažívá šťastný střelec.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Brebera 3 0 3 0 0
Ondřej Hlídek 0 1 1 0 0
Martin Hynek 1 0 1 0 0
Martin Jelínek 1 0 1 0 0
Dominik Kittler 0 0 0 0 0
David Krajhanzl 0 2 2 0 0
Vít Křesťan 0 2 2 0 0
Tomáš Ludvík 0 2 2 0 0
Štěpán Mozr 0 0 0 0 0
Václav Pecen 0 0 0 0 0
Dominik Skotar 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Čeněk Novák 60 2 2 0 0,00 0 0

Ohlasy k utkání

7. kolo, pátek 11.10.2013 od 18:00
5:2
(1:0, 0:2, 4:0)
Havl. Brod - Strakonice
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 19. Hynek (Křesťan), 41. Jelínek (Ludvík, Hlídek), 48. Brebera (Krajhanzl), 53. Brebera (Krajhanzl), 59. Brebera (Ludvík) – 21. Fedor (Řezník), 36. Fedor (Řezník). Rozhodčí: Jaromír Vampola – Petr Kotlík, Roman Zídek. Vyloučení: 1:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: -. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 5:2.

Sestavy

Havl. Brod

Novák – Pecen, Křesťan, Motl, Skotar – Ludvík, Hlídek, Brebera, Jelínek, Krajhanzl, Mozr, Kittler, Hynek

Strakonice

Havelec (Štrobl) – Hrubý, Křenek, Řezník, Kordík, Gross, Srb, Papež, Fedor, Bazgier, Škoda, Rajtmaje

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu