12. 9. 2013 | Ladislav Vácha, Jan Šlapáček

Mladší dorost na povedený výkon proti Kometě nenavázal a jednoznačně prohrál v Jihlavě

Mladší dorostenci se po vyrovnané bitvě s brněnskou Kometou představili v rámci 2. extraligového kola na ledě Horáckého zimního stadionu, kde v derby Vysočiny poměřili síly s Jihlavou. Dukla na svého soupeře od úvodního vhazování vlétla a než se stačili mladí Rebelové pořádně rozkoukat, už museli dotahovat dvougólové manko. Mladíci z krajského města stále diktovali tempo hry a do závěrečného dějství šli už s vedením 4:0. Parta z Kotliny se ve třetí třetině vzchopila a v přesilové hře snížil Viktor Michalička. Poslední slovo však patřilo domácímu Pavlu Kousalovi, který uzavřel na konečných 5:1 a po závěrečné siréně se tak mohli domácí hráči, diváci i lékař Čepera radovat z úspěchu. Havlíčkův Brod může děkovat svému brankáři Davidovi Markovi za to, že neprohrál ještě výraznějším rozdílem.

Do zápasu vstoupili jednoznačně lépe domácí, kteří se hned od prvních minut usadili v obranném pásmu Havlíčkova Brodu. Z tohoto skvělého startu pramenila úvodní branka utkání, kterou ve druhé minutě vstřelil jihlavský Josef Vrátný – 1:0. Jihlavský tlak po této brance ještě zesílil a pramenila z toho druhá branka, kterou si v šesté minutě připsal Tomáš Mejzlík – 2:0. Dukla i nadále pokračovala ve svém tlaku, ale všechny střelecké pokusy ve zbytku první třetiny skončily na hostujícím Markovi, který si připsal pár důležitých zákroků. Po první třetině tedy odcházela Dukla do kabin s úsměvem na rtech.

Druhá třetina začala pro domácí ještě lépe, než ta první. Hned z kraje se nechal vyloučit hostující Vlach. Dukla tuto početní výhodu bez problémů využila, když se střelou od modré čáry trefil Gabriel Havelka – 3:0. Aby toho pro hosty nebylo málo, tak na ně čekalo další oslabení. To Havlíčkův Brod sice ubránil, ale Dukla ze svého tlaku, který po přesilové hře měla, přidala další branku, která padla z hole Daniela Bránského – 4:0. Poté tempo hry mírně opadlo, ale i tak se nadále do šancí dostávali pouze domácí. Stav ale zůstal po druhé třetině 4:0.

Třetí třetina začala velmi vlažně, když domácí začali hlídat svůj výsledek a hosté pokračovali ve výkonu z předchozích třetin. Hosté ale dokázali pasivity Jihlavy využít, když se dokázal po chybě v domácí obraně prosadit Viktor Michalička – 4:1. Po inkasované brance domácí začali hrát aktivněji a to se vyplatilo. V poslední minutě zápasu předvedl krásné sólo Pavel Kousal, který upravil výsledek na konečných 5:1.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jiří Benák 0 0 0 -1 0
Lukáš Beran 0 0 0 -1 0
Mirek Březina 0 0 0 0 0
David Donda 0 0 0 -1 0
Adam Fixa 0 0 0 0 0
Vojtěch Holenda 0 1 1 -2 0
Patrik Hrabaň 0 0 0 -1 2
Filip Chymo 0 0 0 -2 0
Slavomír Kadleček 0 0 0 -1 0
Jiří Kopic 0 0 0 -1 2
Tomáš Lachman 0 0 0 -3 0
David Michálek 0 0 0 -1 0
Viktor Michalička 1 0 1 -2 0
Michal Němec 0 0 0 -1 0
Josef Pilný 0 0 0 -2 0
Jiří Přibyl 0 0 0 0 0
Jakub Rubner 0 0 0 0 0
Vojtěch Veverka 0 0 0 0 0
Jiří Vlach 0 0 0 -1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
David Marek 60 47 5 42 89,36 0 0

Ohlasy k utkání

2. kolo, čtvrtek 12.9.2013 od 15:30
5:1
(2:0, 2:0, 1:1)
Jihlava - Havl. Brod
ELIOD extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 2. Vrátný (Chylík, Adam), 6. Mejzlík (Oščádal, Bránský), 22. Havelka (Najman), 27. Bránský (Pražák, Mejzlík), 60. Kousal – 53. Michalička (Holenda). Rozhodčí: Pokorný – Horký, Polák. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 43. Střely na branku: 47:14. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1.

Sestavy

Jihlava

Škarek (Kořenář) – Havelka, Mareš, Pražák, Váňa, Habermann, Čermák, Bránský, Najman, Adam, Chylík, Mejzlík, Smutný, Huňáček, Berka, Kousal, Vrátný, Oščádal

Havl. Brod

Marek (Francuch) – Rubner, Benák, Němec, Kopic, Lachman, Hrabaň, Fixa, Pilný, Veverka, Březina, Vlach, Beran, Michálek, Chymo, Přibyl, Kadleček, Donda, Holenda, Michalička

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu