1. 12. 2013 | Richard Wagner, Ladislav Vácha

Mladší dorost prohrál zápas s tabulkovým sousedem, Motor veze z Kotliny vysoké vítězství

Havlíčkův Brod - Rebelové nedokázali uhrát body ani se soupeřem, který stojí v tabulce o příčku výše. Motor si připsal vysoké vítězství, které se zrodilo v prostředku prostřední části, kde družina z Vysočiny inkasovala dvě rychlé branky. Do kasy pak šel místo Davida Marka, jenž si v první části připsal neuvěřitelných šestnáct zákroků, Miroslav Hanák. Oba maskovaní muži byli svému celku oporou.

Motor spustil střeleckou lavinu

Hned od prvních minut bylo jasné, kdo bude panovat ledu. David Marek musel být neustále v pozoru a od pohromy v podobě brzce inkasovaného gólu zachránil Rebely jeho fantastický beton, jímž vyčapal Lukáše Matyse. Následně se vytáhl ještě proti dělovce Ondřeje Kachyni od modré čáry. Havlíčkobrodští se dostávali do útoku jen velmi málo. V dobré pozici se ale zjevil před kasou Vojtěch Veverka, jenž však nevyužil volného prostoru tak, jak by bylo potřeba, a trefil jen Kotrlu. Jihočeši se ale nakonec dostali do vedení ještě před polovinou třetiny. Po levém křídle se rozjel Erik Bahula, jenž se dostal až před Marka, naznačil mu pohyb doprava a u bližší tyče neomylně zakončil. Jenže domácím se povedlo v přesilovce srovnat. David Michálek z kruhu vypálil a Viktor Michalička u bližší tyče doklepl do prázdné. Hosté však nenechali nic náhodě a na brankovišti se zjevil Erik Bahula, jenž prostrčil kotouč do sítě. České Budějovice pak svůj náskok ještě zvýšily, když Martin Remiáš zblízka pokořil po nádherné kombinaci strážce domácí svatyně. Ten se pak musel hodně činit proti pokusu Michala Bláhy z předbrankového prostoru. Na druhé straně musel předvést v závěru třetiny dobrý zákrok Jan Kotrla, který podruhé vychytal Veverku.

V polovině zápasu bylo v podstatě hotovo

I přesto, že Jihočeši byli od nástupu do prostřední části jasně lepší, se jako první výrazněji prosadil domácí útok. Davida Michálka ale parádně vynuloval gólman Budějovic. Havlíčkův Brod pak dostal šanci v přesilovce a kapitán domácích pálil jen těsně vedle. Dvě minuty před polovinou zápasu udeřil Jáchym Kondelík, jenž byl zcela sám před odkrytou klecí a bez problémů zakončil. Kluci z Kotliny pak měli velké štěstí, jelikož David Matějka trefil jen tyčku. Čas 32:50 se stal osudný Davidu Markovi, který odjel po střele Martina Pospíšila do prázdné. Do kasy se tak postavil Miroslav Hanák. Ten se pořádně zapotil při pokusu Martina Remiáše, jenž ale u bližší tyče parádně zasáhl. Vykřesat jiskru naděje mohl opět "žhář" Vojtěch Veverka, který znovu spálil dobrou šanci a trefil jen Kotrlův beton.

Jednoznačný průběh rozhodnuté třetiny

Motor hned na startu závěrečné části využil přesilovku, když David Matějka pohotovou ranou zblízka propálil brankáře. Lukáš Matys se pak ocitl sám mezi kruhy, ale trefil jen hůl padajícího Patrika Hrabaně. Následně se domácí muž s maskou vytáhl, když zlikvidoval čtyři dorážky z brankové čáry. Českobudějovičtí již zkoušeli kombinovat "do prázdné" a z toho pramenily i chyby. Slabší moment si vybral domácí brankář. Šťastným střelcem se stal Karel Schmidmayer, který poslal slabou ránu na kasu. V samotném závěru se ještě vylučovalo, ale to už na výsledku nemohlo nic změnit.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jiří Benák 0 0 0 -2 0
Mirek Březina 0 0 0 0 0
Pavel Hendrych 0 0 0 -3 0
Vojtěch Holenda 0 0 0 -1 0
Patrik Hrabaň 0 1 1 -2 0
Filip Chymo 0 0 0 0 0
Slavomír Kadleček 0 0 0 0 0
Jiří Kopic 0 0 0 -3 0
Aleš Krtek 0 0 0 -1 0
David Michálek 0 1 1 -2 0
Viktor Michalička 1 0 1 -2 2
Michal Němec 0 0 0 -2 0
Jan Petržílek 0 0 0 -3 0
Josef Pilný 0 0 0 0 0
Matěj Vála 0 0 0 -2 0
Vojtěch Veverka 0 0 0 -5 2
Jiří Vlach 0 0 0 -2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Miroslav Hanák 27 27 2 25 92,59 0 0
David Marek 33 27 5 22 81,48 0 0

Ohlasy k utkání

18. kolo, neděle 1.12.2013 od 11:00
1:7
(1:3, 0:2, 0:2)
Havl. Brod - Č. Budějovice
ELIOD extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 11. Michalička (Michálek, Hrabaň) – 10. Bahula (Pospíšil, Švagr), 12. Bahula (Remiáš), 14. Remiáš (Matys, Dvořák), 29. Kondelík (Bláha), 33. Pospíšil (Bahula, Matějka), 43. Matějka (Bahula), 55. Schmidmayer (Kubeš). Rozhodčí: Michal Habásko – Petr Lisa, Tomáš Zavadil. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: -. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:7.

Sestavy

Havl. Brod

Marek (Hanák) – Lachman, Benák, Hrabaň, M. Němec, Kopic, Krtek, Vála – Michálek, Vlach, Michalička - Hendrych, Petržílek, Veverka - Chymo, Holenda, Březina - Pilný, Kadleček.

Č. Budějovice

Kotrla (D. Němec) – Tintěra, Švagr, Kachyňa, Brabec, Kubeš, Dvořák – Pospíšil, Bahula, Matějka - Bláha, Kondelík, Pánek - Matys, Schmidmayer, Remiáš - Vochozka.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu