5. 1. 2014 | Luboš Vácha

Mladší dorost na Pardubice nestačil

Po vánoční pauze se opět vydali na led taky mladší dorostenci, kteří se v dalším extraligovém duelu postavili soupeři HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Hosté si nejprve vydobyli čtyřgólové vedení, které jim pak domácí družina v závěru druhé třetiny pěkně zkomplikovala. Stav 2:4 svítil na světelné tabuli až do závěrečné sirény a plný počet bodů putoval do Pardubic.

Utkání lépe zahájili hokejisté z Pardubic, když se už v 5. minutě radovali z otevření skóre. Michal Pochobradský zavezl kotouč do útočné třetiny, dobře se zorientoval na levém kruhu, odkud vypálil na Marka. Domácí brankář kotouč odrazil. K němu se probil Martin Petrus a svižnou dělovkou k pravé tyčce se nemýlil.
Uběhly tři minuty a Východočeši odskočili na rozdíl dvou branek. Střelec předchozí branky se pro tentokrát chopil role nahrávače. Martin Petrus se s pukem usadil v pravém rohu útočného pásma. Několika hbitými kličkami setřásl dotírající obranu a s toušem na čepeli třemi kroky přešlápl za Markovu branku. Všichni hráči čekali, že bude branku objíždět a zakončovat u její pravé tyčky. Mrštný bruslař prudce zabrzdil ještě u tyče levé, po čemž následovalo matoucí nahození před branku. Zde si puku všiml Roman Bor, jenž zakončil přesně nad Markovo rameno.

Pardubice se z dalšího gólu radovaly až v úvodu druhé třetiny, a to ve 24. minutě. Všemu ale předcházela akce domácího Pavla Hendrycha, který z levého kruhu prověřil Kloučkovu lapačku. Hra se však záhy přenesla na druhou stranu kluziště a zde taky byla přerušena třetím gólem v havlíčkobrodské síti. Od pravého kruhu nejprve vypálil Filip Zadina, jehož střelu Klouček odrazil. Příležitost k dorážce bystře vycítil Dominik Cach, který přehozením Markova betonu skóroval.
Východočeši se na samotném začátku 33. minuty radovali z vysokého vedení 4:0. Skvěle zapracoval útočník Michal Pochobradský, jenž si svým tělem pokryl puk a z kruhu jej přihrál metr před modrou, kde číhal napřažený Matouš Boček. Jeho rána prosvištěla až za Markova záda.

Už to vypadalo, že si pardubický gólman udrží nulu. Havlíčkobrodská družina tuto iluzi v následujících minutách překazila.
Rebelové přežili svůj dvouminutový trest a na zpět na led naskočil hříšník David Michálek, který výrazně pomohl založit útočnou akci. Nakonec to byl on, kdo střílel na Kloučka. Kotouč byl ale odražen před branku. Nedůsledná obrana Pardubic zapomněla na volného Vojtěcha Veverku, jenž dotlačil kotouč až za brankovou čáru.
Málokdo by čekal takovou gólovou akci, která Rebelům v jejich vlastním oslabení přinesla další a krásný gól. David Michálek poslal nahrávkou kupředu Jiřího Vlacha. Ten v prostoru pravého kruhu napřáhl a výstavně trefil pravý růžek Kloučkovy klece.

Poslední dějství už žádné gólové hody nepřineslo. Velkou šanci měl domácí tým během posledních pěti minut, kdy byl na střídačku hostů uvalen pětiminutový osobní trest. Ovšem ani takto dlouhá přesilovka nepomohla Rebelům k zdramatizování zápasu. Pardubice své vedení udržely zuby nehty a mohly se radovat z vítězství.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jiří Benák 0 0 0 1 0
Lukáš Beran 0 0 0 -1 0
David Donda 0 0 0 -3 0
Pavel Hendrych 0 0 0 -1 0
Vojtěch Holenda 0 0 0 0 0
Patrik Hrabaň 0 0 0 0 2
Filip Chymo 0 0 0 -1 0
Slavomír Kadleček 0 0 0 -1 0
Jiří Kopic 0 0 0 0 2
Aleš Krtek 0 0 0 -2 2
David Michálek 0 2 2 2 2
Viktor Michalička 0 0 0 1 0
Michal Němec 0 0 0 -1 0
Jan Petržílek 0 0 0 -3 0
Josef Pilný 0 0 0 -1 0
Matěj Vála 0 0 0 -2 0
Vojtěch Veverka 1 0 1 0 2
Jiří Vlach 1 0 1 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
David Marek 60 45 4 41 91,11 0 0

Ohlasy k utkání

22. kolo, neděle 5.1.2014 od 11:00
2:4
(0:2, 2:2, 0:0)
Havl. Brod - Pardubice
ELIOD extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 35. Veverka (Michálek), 39. Vlach (Michálek) – 5. Petrus (Pochobradský), 8. Bor (Petrus), 24. Cach (Zadina), 33. Boček (Pochobradský). Rozhodčí: Marek Honza – Lukáš Lamberský, Vít Stehlík. Vyloučení: 5:1, navíc Zadina OT 5 minut + DKU. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 110. Střely na branku: 38:45. Průběh utkání: 0:4, 2:4.

Sestavy

Havl. Brod

Marek (Hanák) – Benák, Hrabaň, Němec, Kopic, Krtek, Vála, Lachman – Michálek (C), Vlach, Michalička – Hendrych, Beran (A), Veverka – Pilný, Donda, Petržílek – Kadleček, Hplenda, Chymo

Pardubice

Klouček (Groh) – Vála, Leder, Boček, Mert, Polák, Králíček – Hašek, Zadina (C), Bureš (A) – Machala, Cach, Machač – Bor (A), Pochobradský, Petrus – Kubišta

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu