12. 1. 2014 | Richard Wagner, Ladislav Vácha

Mladší dorost doma zabral a dokázal si poradit se silným Libercem

Havlíčkův Brod - Parádní počin se povedl družině okolo dua trenérů Kraučuků. Ti si totiž na svém ledě poradili s týmem Liberce. Bílí Tygři měli sice více ze hry, ale parádní David Marek podržel své spoluhráče nad vodou. Hosté měli problémy s registracemi a domácí je kvůli tomu konfrontovali. Ani toto zdržení ale partě z Kotliny nezamezilo v tom, aby uhrála nejprve remízu a následně rozhodla zásluhou bravurního nájezdu Jiřího Vlacha.

Po ospalém úvodu se dostal do útoku Martin Jursa, ale David Marek se blafákem oklamat nenechal. První nebezpečnou střelu domácích vyslal v mezikruží rozjetý Jiří Vlach, ale o milimetry minul klec. Na druhé straně nezacílil z nájezdu přesně Marek Zachar. Bílým Tygrům pak nevyšla přesilovka. Domácí klec sice neustále ohrožovali, ale gólman Rebelů všechny pokusy ustál. Se skvělým zákrokem se pak vytáhl i Matěj Žajdlík. Viktor Michalička se protáhl na brankoviště a u druhé tyče našel volného Jiřího Vlacha, ale ten zaduněl jen na bleskový beton strážce liberecké svatyně. Rebelové pak soupeře dokonale zaskočili. Viktor Michalička si před brankou věděl s gólmanem rady a precizním zakončením otevřel skóre zápasu. Havlíčkobrodští ujeli v oslabení. Po levém křídle pádil Josef Pilný, i přes faul protihráče zakončil, ale Žajdlíkovy betony nepřehodil. Při hře čtyř proti čtyřem pak trefil Jiří Benák při pokusu do poloodkryté sítě jen obránce.

Hned v úvodních minutách prostřední části se musel činit David Marek, který vytáhl dva parádní zákroky lapačkou. Pak ale nestačil na únik Matyáše Kačírka, který využil nešťastného pádu Jiřího Kopice. Liberecký střelec si najel na pravý roh brankoviště a parádním zakončením trefil přesně pravý horní růžek. Hra se pak uklidnila, ale Severočeši měli více ze hry a David Marek měl pořád plné ruce práce. Domácí moc neútočili, ale když už zahrozili, musel se Žajdlík činit. Vojtěch Holenda ani Jiří Vlach však kotouč za jeho záda nedostali. Oba mančafty pak v závěru třetiny nevyužily přesilovou hru.

Začátek poslední periody byl opožděn, jelikož si domácí celek vyžádal konfrontaci Bílých Tygrů. Severočeské šelmy naskočily do třetí dvacetiminutovky výborně. Marek Zachar ujel s Petrem Wienczkem, jenž trefil v klasické situaci dvou na jednoho polodkrytou klec a poslal svůj tým do vedení. Náskok Severočechům ale dlouho nevydržel. Po pravém křídle projel až na kruh Vojtěch Veverka, který parádní ranou k tyči zavěsil. Hostující celek pak nevyužil dlouhou přesilovku, z níž půl minuty hrál domácí tým ve třech. Rebelové ale dobře bránili a když už nějaká ta rána přišla, zasáhl výborný Marek. Velkou porci štěstí si pak vybral Matěj Žajdlík, který srazil Vlachův výjezd zpoza brány jen před sebe, kde ale v ten moment nikdo nestál. Liberecký celek pak nedokázal na brankovišti pokořit hradbu těl a výborného Marka a na druhé straně zneškodnil Michaličkův nájezd Matěj Žajdlík. Domácí střelec byl ale při svém pokusu hákován a Rebelové tak dohrávali v přesilovce. Tu nevyužili a následovalo prodloužení.

Hned na startu nastaveného času ujel Marek Zachar, který ztroskotal na připraveném brankáři. Dorážce zamezil faulem Jiří Benák a Bílí Tygři nebezpečně zatlačili. Domácí defenziva v čele s parádním Davidem Markem ale odolala několika dorážkám. Zpoza brány pak vykroužil Martin Jursa, ale nastavené betony domácího strážce svatyně nepřetlačil. Na druhé straně stál zcela volný Jiří Vlach, ale puk mu z hole uskočil.
Následovala tak trestná střílení, která rozhodla až poslední série. V ní nejprve parádně vykoupal gólmana Jiří Vlach a následně Ondřeje Chrtka vychytal svou lapačkou David Marek.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jiří Benák 0 0 0 -1 4
Lukáš Beran 0 0 0 1 0
David Donda 0 0 0 -1 0
Pavel Hendrych 0 0 0 1 2
Vojtěch Holenda 0 1 1 1 0
Patrik Hrabaň 0 0 0 1 2
Slavomír Kadleček 0 0 0 0 0
Jiří Kopic 0 1 1 -1 4
Aleš Krtek 0 0 0 0 0
David Michálek 0 0 0 -1 2
Viktor Michalička 1 0 1 0 0
Michal Němec 0 0 0 0 2
Josef Pilný 0 0 0 0 2
Matěj Vála 0 0 0 1 0
Vojtěch Veverka 1 0 1 1 0
Jiří Vlach 1 0 1 -2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
David Marek 65 49 2 47 95,92 0 0

Ohlasy k utkání

24. kolo, neděle 12.1.2014 od 10:00
3:2sn
(1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)
Havl. Brod - Liberec
ELIOD extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 13. Michalička (Kopic), 44. Veverka (Hrabaň), rozh. náj. Vlach – 25. Kačírek (Zachar), 43. Wiencek (Zachar). Rozhodčí: Tomáš Kukeně - Pavel Brýdl, David Přichystal. Vyloučení: 9:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 26:49. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2sn.

Sestavy

Havl. Brod

Marek (Hanák) – Kopic, Benák, Krtek, Němec, Vála, Hrabaň – Michalička, Vlach, Michálek "C" – Donda, Beran "A", Pilný – Veverka "A", Holenda, Hendrych – Petržílek, Březina, Kadleček.

Liberec

Žajdlík (Jiránek) – Turský, Eichler, Bálik, Kunst, Velechovský, Korecký – Wiencek, Kačírek, Zachar "C" – Chrtek, Jursa, Nezbeda – Mocek, Král, Bajer – Pekař.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu