14. 3. 2014 | Ladislav Vácha, Richard Wagner

Juniorka obrousila Kozlům rohy, pilník držel nejčastěji střelec Hynek

Chalupovi svěřenci už mají sice prvoligovou záchranu dávno jistou, ale stále ještě je o co hrát. Pokud uspějí ve zbývajících zápasech, mohou se posunout na druhé místo tabulky před Kolín. A byli to právě Kozlové, koho mladí Rebelové v pátek přivítali na ledě Kotliny. O vývoji utkání hodně napověděla už úvodní dvacetiminutovka, v níž nasázeli svému soupeři tři branky. Dá se říci, že duel byl one-man show v podání havlíčkobrodského kapitána Martina Hynka, který si připsal čtyři přesné trefy a dvě asistence.

Hosté vlétli do zápasu s velkou chutí, ale vlastní nedisciplinovaností hned v úvodu nabídli svému soupeři velkou příležitost. Unikajícího Martina Poláka nejdříve podrazil Jan Barták a vražením na hrazení se při ponechané výhodě provinil Jiří Fedurčo. Výsledkem tak byla dvouminutová přesilovka 5 na 3, při níž mohl poslat Rebely do vedení David Krajhanzl, ale z dorážky ani nadvakrát neuspěl. V početní převaze si zahrál i Kolín a vynutil si enormní tlak.

Požár tak musel několikrát hasit až gólman Novák, který předvedl skvělé zákroky. Okřídlené hokejové přísloví nedáš - dostaneš potom navštívilo Kotlinu a vneslo radost do havlíčkobrodských řad. Martin Jelínek předložil puk Martinu Hynkovi, jenž z kruhu skóroval nad Hermannovo rameno. Kozlové se nestihli ani pořádně vzpamatovat a prohrávali už o dvě branky, když úplně volný Martin Kříž práskl do puku a mazanou tečí nedal brankáři Hermannovi nejmenší šanci znovu Martin Hynek. A aby toho nebylo málo, dvojnásobný střelec a havlíčkobrodský kapitán byl i u třetí branky, když jeho pobídkou nepohrdl Ondřej Hlídek.

Středočeši vkročili do prostřední části pevným krokem a po vyloučení Tomáše Ludvíka protrhli své střelecké trápení. Marek Kočí hned po buly posunul puk na Marka Pospíšila, který prostřelil bezmocného brankáře Nováka. Kolínské naděje ale brzy zchladilo zaváhání brankáře Hermanna, který neudržel ve své výstroji lehké nahození, musel čelit sérii dorážek zblízka a nakonec kapituloval po střele Víta Křesťana. Zaskočení hosté potom totálně odpadli a Rebelové si s nimi doslova dělali, co chtěli.

Další puk v síti Kozlů skončil po křížné nahrávce Václava Motla, který našel před brankou volného Martina Hynka, jenž měl cestu k hattricku doklepnutím puku do odkryté brány hodně ulehčenou. Domácí potom dvakrát hráli oslabení po faulech Tomáše Chlubny, jenže pranic jim to nevadilo. Martin Hynek opět ukázal svou hokejovou genialitu, když při vlastním oslabení pláchl soupeřově obraně a dokonale vymíchal brankáře Hermanna. Mladíci od řeky Labe pokračovali v přesilovce a také se dočkali gólové radosti, když se pohotovou dorážkou prosadil Dominik Skála. Poslední slovo však patřilo Martinu Křížovi, jenž gólmana Hermanna pokořil nechytatelnou dělovkou z mezikruží.

Havlíčkův Brod si ve třetí dvacetiminutovce sám komplikoval situaci, když soupeři nabízel jednu přesilovku za druhou. Blízko dalšímu snížení byl Josef Spitzer, jenže gólman Novák zamkl svou klec snad na víc než deset západů. Fanoušci v ochozech Kotliny potom sledovali atraktivní hokej, do šancí se probíjeli hráči na obou stranách pomyslné barikády. Spokojeně ruce nad hlavu ale znovu zvedali domácí, když Martin Hynek znovu pozlobil kolínskou obranu a naservíroval puk Martinu Jelínkovi, který tvrdou ranou našel recept na gólmana Hermanna. Havlíčkův Brod si tak připsal vysoké vítězství, naopak Kozlové smutnili.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Ondřej Hlídek 1 0 1 0 0
Martin Hynek 4 2 6 0 0
Tomáš Chlubna 0 0 0 0 4
Martin Jelínek 1 2 3 0 2
Dominik Kittler 0 0 0 0 0
Jan Krajcigr 0 0 0 0 0
David Krajhanzl 0 0 0 0 2
Vít Křesťan 1 1 2 0 2
Martin Kříž 1 1 2 0 2
Tomáš Ludvík 0 0 0 0 12
Dušan Mendl 0 0 0 0 0
Martin Polák 0 0 0 0 0
Michal Semrád 0 0 0 0 0
Dominik Skotar 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Čeněk Novák 60 2 2 0 0,00 0 0

Ohlasy k utkání

N19. kolo, pátek 14.3.2014 od 15:30
8:2
(3:0, 4:2, 1:0)
Havl. Brod - Kolín
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 10. Hynek (M. Jelínek), 11. Hynek (Kříž), 14. Hlídek (Hynek, M. Jelínek), 27. Křesťan, 30. Hynek (Motl), 38. Hynek, 39. Kříž, 57. M. Jelínek (Hynek) – 24. Pospíšil (M. Kočí), 39. Skála (Marvánek). Rozhodčí: Zdeněk Paulík – Jen Jeletz, Petr Kotlík. Vyloučení: 7:3, navíc Ludvík (HBR) OT 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 50. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 6:1, 6:2, 8:2.

Sestavy

Havl. Brod

Novák (Adam) – Semrád, Kříž (A), Křesťan, Mendl, Krajcigr – M. Jelínek, Hynek (C), Hlídek, Krajhanzl, Ludvík, Chlubna, Skotar, Kittler, Motl, Polák

Kolín

Hermann (Kučera) – Fiala, Serbus (A), Barták, Skála, Chmelař – M. Kočí, Marvánek, Spitzer (A), Bašus, Pospíšil, Kadlec, Fedurco, A. Jelínek (C), Krumpholc.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu