2. 3. 2014 | Richard Wagner

Starší dorost se rozloučil se sezonou na jedničku, Jestřáby sestřelil sedmi ranami

Havlíčkův Brod - Starší dorostenci, jejichž domovským stánkem je Kotlina, zakončili tento ročník ve velkém stylu. Po náloži Hodonínu a těsném vítězství z Přerova doma "šmikli" Prostějov. Jestřábí letka v první třetině působila velice zakřiknutě a dostala se k jediné střele na bránu. Naopak domácí si vytvořili náskok. O ten však na začátku třetí části přišli, Rebelové se ale vzchopili a v závěru střetnutí nastříleli za záda Adama Barvíka hned čtyři další puky.

Polákovy góly ozdobily první třetinu

Rebelové naskočili do zápasu parádně. Hned v úvodu se po chybě obrany dostal do šance Martin Polák, ale nastřelil jen Barvíkovu hruď. Domácí družina se neustále tlačila před kasu, ale prosadit se nedokázala. Tomáš Cejpek ujížděl společně s Jakubem Kraučukem proti jedinému obránci, kterého se dobře zbavil, ale následně nevyřešil situaci dobře a místo nahrávky na lépe postaveného spoluhráče trefil jen lapačku prostějovského muže s maskou. Na hostujícího strážce tyčí si pak nepřišel ani David Bušek se střelou z levého kruhu. Parta z Kotliny se ale nakonec dokázala prosadit, když Patrik Málek vysunul do brejku Martina Poláka, jenž se prosmýkl mezi beky a šikovným naznačení si poslal gólmana k pravé tyči, zatímco touš poslal bleskově do volného prostoru. Ten samý hráč pak mohl udeřit v přesilovce, ale jeho dělovka z kruhů byla sražena jen na tyč. Neúnavně útočící Martin Polák se pak dostal do brejku, byl sražen a jel trestné střílení, které zakončil bravurní fintou, když si rozhýbal Adama Barvíka a zasunul mu puk mezi nohy.

Hosté zabrali a výsledkem bylo snížení

Prostějovští měli hned na startu periody štěstí, když Málkovo zakončení propadlo Barvíkovi mezi betony a dokutálelo se těsně vedle tyče. Hned vzápětí mohl do poloodkryté klece doklepnout Marek Bancíř, ale o milimetry na puk nedosáhl. Hosté přežili velké šance domácího výběru a sami udeřili. Abrahámova střela od modré mířila na Kekulův beton, ale těsně před ním zvedl touš pod horní tyč Jaroslav Ondroušek. Slabší moment si pak vybral Adam Barvík, který špatně rozehrál, kotouč se dostal na hůl Jakuba Kraučuka, jenž posunul na Tomáše Cejpka, který našel mezeru v postoji vracejícího se brankáře Jestřábů. Střelec nabuzený prvním úspěchem se pak prosmýkl obranou, ale z úhlu trefil jen boční síť. Prostějov pak zatlačil v přesilovce a Tomáš Štěrba nebezpečně pálil, Vít Kekula se ale stihl přesunout a vyrazit touš do bezpečí. Chvilku před koncem třetiny se chopil ve svém obranném pásmu puku Daniel Willert, který se prokličkoval celým kluzištěm až před kasu, kde zvedl hrací gumu přesně nad rameno bezmocného brankáře Havlíčkova Brodu.

Na šok v podobě vyrovnání odpověděli domácí čtyřmi zásahy

Rebelové nezačali nejlépe. Do šance dostal Jaroslav Ondroušek, jenž nejprve trefil tyčku, ale s dorážkou přispěchal Tomáš Vystavěl, jenž přehodil klečícího Kekulu. Havlíčkobrodští pak dostali další šanci v podobě trestného střílení. Jakub Kraučuk byl při faulu na svou osobu zraněn a k exekuci se tak místo něj postavil Jakub Abbrent, jenž ale trefil jen Barvíkovo rameno. Záhy mohl strhnout vedení na stranu hostů a dokonat tak obrat Jan Pavel, ale Vít Kekula nastavil puku famózní beton. Hned z brejku přiklepl Jakub Abbrent touš Tomáši Cejpkovi, který se ranou zblízka nemýlil. Vzápětí se na pravém rohu brankoviště dostal ke střele Marek Bancíř, ale bravurní zákrok Adama Barvíka sebral domácímu hráči jistý gól. Následně si ale v útoku hrající obránce Marek Bancíř spravil chuť, když dorazil Polákovu střelu za záda prostějovského muže s maskou. Domácí pak přežili klinickou smrt v podobě rány Petra Juríka, která mířila mimo a šance Jakuba Krampola, jejž výtečným zákrokem vymazal z ledu brankář Vít Kekula. Závěr zápasu byl okořeněn několika strkanicemi, ale také dvěma góly z domácích holí. O oba se postaral Patrik Málek, jenž nejprve srazil za záda Adama Barvíka pas od Martina Poláka a půl minuty nato se Patrik Málek opřel ihned po vyhraném vhazování do touše takovým způsobem, že se opět mohl podruhé v utkání z branky. Rebelové tak zakončili sezonu vítězstvím.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Abbrent 0 1 1 0 0
Marek Bancíř 1 0 1 0 0
David Bušek 0 0 0 0 0
Tomáš Cejpek 2 0 2 0 4
Jan Krajcigr 0 0 0 0 4
Jakub Kraučuk 0 1 1 0 0
Lukáš Křížek 0 2 2 0 0
Patrik Málek 2 1 3 0 0
Dušan Mendl 0 0 0 0 0
Martin Polák 2 2 4 0 2
Dominik Suchý 0 0 0 0 2
Jan Vacek 0 1 1 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vít Kekula 60 3 3 0 0,00 0 0

Ohlasy k utkání

N20. kolo, neděle 2.3.2014 od  
7:3
(2:0, 1:2, 4:1)
Havl. Brod - Prostějov
C. E. B. liga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 4. Polák (Málek, Vacek), 20. Polák (TS), 31. Cejpek (Kraučuk), 52. Cejpek (Abbrent), 54. Bancíř (Polák), 58. Málek (Polák, Křížek), 59. Málek (Křížek) – 29. Ondroušek (Abrahám, Pavel), 39. Willert, 46. Vystavěl (Ondroušek). Rozhodčí: Lukáš Klouda – Jan Jeletz, Gabriela Šťastná. Vyloučení: 7:6, navíc Abrahám (PRO) 10 min. OT [NESP]. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 85. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3, 7:3.

Sestavy

Havl. Brod

Kekula – Krajcigr, Vacek, Mendl "C", Suchý – Bušek, Abbrent, Bancíř, Kraučuk, Křížek, Málek, Cejpek, Polák.

Prostějov

Barvík (Zapletal) – Křesala, Štěrba, Hejč, Abrahám, Jurík, Pavel, J. Krampol "C", D. Krampol, Vystavěl, Němec, Ondroušek, Willert, Ondrýsek, Krejčí.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu