10. 11. 2010 | Ladislav Vácha

Vítezná vlna ustala, Rebelové ale vytěžili v Písku bod

Havlíčkobrodští Rebelové se v posledních kolech první hokejové ligy doslova vezli na vítězné vlně, na níž určitě chtěli setrvat i po duelu na ledě nováčka z Písku, kterému navíc měli co oplácet. Jihočeši od řeky Otavy totiž v posledním vzájemném duelu zvítězili 2:1 po prodloužení a jsou dosavadním jediným přemožitelem Havlíčkova Brodu v Kotlině. Střetnutí obou soupeřů vyznívalo vyrovnaně také nyní a opět muselo o vítězi rozhodovat prodlpoužení, po němž se nakonec radovali domácí hráči. Rebelové však mohou být s bodem spokojeni, protože srovnali krok se svým sokem až v poslední minutě základní hrací doby.

Do utkání vstoupil lépe letošní prvoligový nováček z Písku, ale nevyvaroval se chyb a nepřesností, jež mu zabraňovaly v ohrožení havlíčkobrodského gólmana Suchana. V průběhu 2. minuty putoval na trestnou lavici obránce hostů Vošmik, jenže Jihočeši hozenou rukavici nesebrali z ledu, když se během dvouminutové početní převahy zmohli jen na Procházkovu zblokovanou střelu, která si našla cestu do ochranné sítě a soupeřovu branku neohrozila. Rebelové se při úvodním oslabení zdárně ubránili a následně sevřeli hokejisty od řeky Otavy pod chvilkový tlak, z něhož však větší nebezpečí pro píseckého brankáře Jágra nevyprodukovali.

Navíc museli brzy pomýšlet na zadní vrátka, protože se hezkým individuálním průnikem prezentovat forvard Plášek, jenž se prosmýkl kolem dvou protihráčů a vzápětí svou střelou neprocedil puk mezi betony pozorného brankáře Suchana. Brzy si vyzkoušeli přesilovou hru také bojovníci z Kotliny, ale na zkonsolidovanou a aktivní píseckou obranu, jež úspěšně držela po většinu času hru dále od své branky, marně hledali účinný recept. Za zmínku stojí snad jenom zakončení P. Jelínka, který z prostoru mezi kruhy střílel nepřesně. Přibližně v půlce úvodní dvacetiminutovky opět usedl na lavici hanby obránce Vošmik, z něhož hned vzešlo nebezpečí a práce pro strážce brodské branky Suchana, jenž se zapotil nejvíce na sklonku 10. minuty při obrovské příležitosti domácích hráčů.

V bezprostřední blízkosti branky hostů se ocitl Bauer, jenže ztroskotal na gólmanovi Suchanovi, jenž jeho projektil pohotově vyrazil betonem a v těžkém okamžiku výrazně podržel svůj tým. Oba soupeři se snažili ustavičně probíjet do zakončení, což názorně předvedla smíšená dvojice Suja – Micka. Prvně jmenovaný tečoval Polodnovu střelu od modré čáry, ale na pozorného gólmana Suchana nevyzrál. Podobně si počínal také útočník Micka, útočná akvizice vypomáhající ze Slavie Praha, když nasměroval svůj projektil jen do středu branky, kde v tu chvíli číhal gólman Jágr a ukryl letící puk v náruči.

Rovnovážný počet hráčů na ledové ploše dlouho nevydržel, protože další vyloučení na sebe nenechalo dlouho čekat. Soldánův dvouminutový trest s sebou přinesl už druhou velkou šanci Jihočechů, v níž nejdříve brankář Suchan vyrazil Vojtův střelecký pokus od modré čáry přesně na hůl Fadrného, který však ve skvělé palebné pozici před ležícím mužem s maskou netrefil puk. Hosté se ubránili a vzápětí sami hráli proti oslabenému soupeři. Ve vzduchu zavětřili výbornou příležitost ke vstřelení prvního gólu, sevřeli Písek pod tlak a brzy se mohli radovat. Od modré čáry vypálil Michal Kempný, v následné skrumáži v předbrankovém prostoru se rychle zorientoval Vojtěch Němec a přiťukl puk nikým neatakovanému MIROSLAVU TŘETINOVI, jenž si už věděl rady a prostřelil brankáře Jágra – 0:1. Po první siréně tak šli spokojeně do kabin právě Rebelové, kteří měli v zádech těsné vedení.

Prostření část začala pěkně zostra a její útlý začátek se nesl v režii agilního píseckého Pláška a havlíčkobrodského Endála. První zkoušel po obkroužení havlíčkobrodské branky zasunout puk k bližší tyčce, ale v tomto prostoru narazil na připraveného gólmana Suchana. Útočník z havlíčkobrodské družiny naopak střílel v ideální pozici mezi kruhy, brankář Jágr ale jeho ránu vystihl a schoval ve své výstroji. Tentýž hráč na sebe upozornil i o pár desítek sekund později, když z velkého úhlu připraveného strážce písecké svatyně rovněž nepřekonal.

Další průběh se nesl ve znamení častých vyloučení, především na straně Rebelů. Brodského Sedláka brzy následoval za katr Všetečka, pokračovalo se tak při hře 4 na 4. Více prostoru a času ne ledovém kolbišti hrálo do karet Havlíčkovu Brodu, který si vytvořil slibnou možnost k navýšení svého hubeného náskoku. Oba tábory se po návratech hříšníků z trestných lavic záhy objevili v kompletním složení, pro Havlíčkobrodské však měl tento stav jepičí život. Neuvěřitelnou nedisciplinovanost, kdy v krátkém časovém sledu byli postupně vykázáni na dvouminutové tresty hned tři hokejisté z řad Rebelů, Jihočeši nekompromisně potrestali. Při dlouhé přesilovce pěti proti třem kotouč přešel po destinacích Jan Fadrný – Jakub Vojta – ZDĚNĚK NEDVĚD, přičemž posledně zmiňovaný ranou bez přípravy přesně k tyčce vyrovnal – 1:1.

Písecká přesilová hra i nadále pokračovala, jenže hosté už tentokrát vše ustáli bez úhony. Zhruba na přelomu první a druhé poloviny duelu zahrozili hokejisté na obou stranách barikády, když domácí Kopecký důkladně prověřil z vrcholu kruhů Suchanovu pozornost a agilní Endál brzy na druhé straně kluziště neúspěšně dorážel.

Ve 32. minutě se provinil proti hokejovým pravidlům domácí Písek, ale paradoxně si ve vlastním oslabení vypracoval velkou šanci, v níž Slavík při samostatném úniku střílel mimo Suchanovy tři tyče. Rebelové se nechtěli při své přesilovce nechat svým soupeřem zahanbit a upozornili na sebe prostřednictvím M. Ondráčka, jehož dorážka zblízka byla zblokována mimo území brankáře Jágra. Domácí hráči početní nevýhodu úspěšně přečkali a krátce na to se jim nabídla přesilovka po Zohornovu útočném faulu. Jihočechům při hře v početní převaze zavál do plachet příznivý vítr a přivál s sebou písecké vedení.

Na začátku 37. minuty napřáhl na modré čáře David Všetečka a v předbrankovém prostoru tečoval jeho střelu JAKUB SUJA, který usměrnil letící kotouč za záda gólmana Suchana – 2:1. Rebelové se z této lekce ale očividně nepoučili, o čemž svědčil dvouminutový přestupek J. Ondráčka, jenž přišel vzápětí po inkasovaném gólu. Naštěstí ale Jihočeši tentokrát přesilovku nezužitkovali, na čemž nsl výrazný rukopis také brodský Micka, jenž zavezl kotouč do útočného pásma a vynutil si písecký faul. Po dvou třetinách se domácí hokejisté těšili z nejtěsnějšího vedení.

Úvod závěrečného dějství se odehrával v havlíčkobrodské režii, protože Písek musel strávit spoustu času ve vlastním oslabení. Rebelové se snažili soupeřova brankáře Jágra co nejvíce zaměstnávat celou řadou projektilů a tato taktika brzy sklidila kýžené ovoce v podobě důležitého vyrovnání. Jihočeši se sice ubránili, ale již při plném počtu hráčů na ledové ploše se po střele Jana Pavlíka ujal puku PETR JELÍNEK, který z dorážky nedal gólmanu Jágrovi sebemenší šanci – 2:2. Písek se z této rány velice rychle oklepal, zareagoval zvýšenou útočnou aktivitou a začal přebírat z rukou hostů iniciativu do své moci. V 53. minutě možná docílili svého záměru, ale puk se odrazil od vnitřní brankové konstrukce tak rychle, že rozhodčí to ani nezaregistrovali a potencionální gól Jihočechům nemohli uznat. S blížím se závěrem utkání se nevyvarovali oba soupeři faulů.

Nejdříve vyloučení Voj. Němce Písek nepotrestal, ale na chvíli před koncem utkání se překvapivě chopil vedení ve vlastním oslabení. Znovu se tak potvrdilo, že Havlíčkovu Brodu se proti oslabenému soupeři nedaří úplně podle přestav, když v přesilovkách inkasuje zbytečné branky. Gólman Suchan neudržel nahozený puk z dálky, aktivní KAREL PLÁŠEK číhal blízko a propasíroval kotouč v čase 58:45 až za brankovou čáru – 3:2. S Rebely to vypadalo hodně černě, ale zázračně vstali z mrtvých a svého soka nepustili do vítězné radosti. Zasloužil se o to po půl minutě MIROSLAV HOLEC, bývalý hráč Písku a současná útočná akvizice vypomáhající Rebelům z pražské Slavie, který při závěrečném náporu hostů těžil z nahrávky Miroslava Třetiny a zajistil bojovníkům z Kotliny nesmírně cenné vyrovnání – 3:3. Základní hrací doba tajenku o vítězi nerozluštila, na řadu proto přišlo pětiminutové prodloužení.

Už po 22 sekundách hry musel usednout na trestnou lavici brodský špílmachr Třetina a nechtěně nabil Písku na smrtící smeč. Jihočechům stačilo pouhých dvacet vteřin na šanci gigantických rozměrů, jenže jejich tahoun Plášek z ostrého úhlu nastřelil jen boční síťku Suchanovy svatyně. Rebelové těžké oslabení ustáli, jenže při hře pěti proti pěti inkasovali rozhodující trefu. Střelecký pokus Jana Fadrného dorazil za Suchanova záda pohotový JAKUB BAUER a zajistil hokejistům od řeky Otavy bonusový bod – 4:3.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Endál 0 1 1 1 2
Miroslav Holec 1 0 1 -1 0
Petr Jelínek 1 1 2 1 2
Michal Kempný 0 0 0 -1 0
Tomáš Micka 0 0 0 1 0
Marian Morava 0 0 0 0 4
Vojtěch Němec 0 1 1 -1 0
Martin Ondráček 0 0 0 0 2
Jiří Ondráček 0 0 0 0 0
Jan Pavlík 0 1 1 1 0
Vladimír Roth 0 0 0 -1 0
Ladislav Rytnauer 0 0 0 0 0
Přemysl Sedlák 0 0 0 0 2
Jan Soldán 0 0 0 1 4
Jakub Stromko 0 0 0 0 0
Miroslav Třetina 1 1 2 -1 2
Petr Vošmik 0 0 0 0 4
Martin Zábranský 0 0 0 0 0
Hynek Zohorna 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jaroslav Suchan 62 0 4 38 0 0

Ohlasy k utkání

17. kolo, středa 10.11.2010 od 18:00
Písek
4:3p
(0:1, 2:0, 1:2 - 1:0)
Písek - Havl. Brod
1. liga

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 28. Nedvěd (Vojta, Fadrný), 36. Suja (Všetečka), 59. Plášek, 63. Bauer (Fadrný) - 19. Třetina (Němec), 47. Jelínek (Pavlík), 60. Holec (Třetina). Rozhodčí: Ondřej - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 8:12. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: . Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.

Sestavy

Písek

Jágr (Pinkas) - Procházka, Heš, Vráblík, Výborný, Vojta, Novák, Všetečka - Mikšovský, Polodna, Nedvěd, Slavík, Kopecký, Kudrna, Plášek, Bauer, Suja, Dragoun, Fadrný, Stejskal, Ferebauer.

Havl. Brod

Suchan (Neruda) - Morava, Roth, Stomko, Vošmik, Fiedler, Soldán, Pavlík, Kempný - Jelínek, Zábranský, Holec, Zohorna, Micka, J. Ondráček, Endál, Němec, Rytnauer, Třetina, M. Ondráček.

Tabulka

# Tým Z V VP PP P B
1 Havířov 44 36 2 4 2 116
2 Vyškov 44 27 4 3 10 92
3 Hodonín 44 18 9 2 15 74
4 Opava 44 19 6 3 16 72
5 Havlíčkův Brod 44 20 2 1 21 65
6 Nový Jičín 44 17 3 2 22 59
7 Kopřivnice 44 13 6 7 18 58
8 Žďár nad Sázavou 44 17 2 3 22 58
9 Šumperk 44 13 6 6 19 57
10 Valašské Meziříčí 44 11 3 10 20 49
11 Technika 44 15 1 2 26 49
12 Velké Meziříčí 44 12 2 3 27 43

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu