12. 1. 2011 | Ladislav Vácha

Rebelové hnízdo Orlů tentokrát nevyloupili, domů jedou s prázdnou

Havlíčkobrodští Rebelové v pondělí zvládli velkolepou přestřelku v doupěti Medvědů z Berouna, odkud si po triumfu 6:5 odvezli plný bodový zisk. Dnes se představili na ledě znojemských Orlů, kde v předchozím měření sil uspěli a radovali se ze tříbodové kořisti. Také tentokrát měli bitvu s Moravany skvěle rozehranou, když se dostali do dvoubrankového vedení zásluhou obrozeného kanonýra Ladislava Rytnauera, ale slibný náskok prohospodařili a v plné sestavě podlehli Orlům 3:6. Domů na Vysočinu tak z jejich hnízda jedou bez bodového úlovku.

Havlíčkův Brod naskočil do utkání o poznání lépe a následoval trend, který nastolil už v pondělí na ledě Berouna: útočná hra a rychle nabyté vedení. V průběhu 2. minuty se vydal s pukem za branku Jan Knotek, bleskově ji obkroužil a svou přihrávkou našel LADISLAVA RYTNAUERA, jenž se ranou bez přípravy trefil přesně k tyčce a znovu potvrdil, že se v poslední době veze na střelecké vlně – 0:1. Pokračovalo se v zajímavé podívané, přičemž s sebou oboustranně útočný hokej přinášel spoustu různých šancí. Už ve 4. minutě pláchnul znojemské obraně útočník Fiedler, ale nenašel mezírku mezi betony gólmana Přikryla. Orlí letka nebezpečně zahrozila hned z protiútoku, když nevyzpytatelně letící kotouč po překvapivém odskoku skončil jen za Nerudovou brankou a následná Pláňkova rána od modré čáry zazvonila jen na tyčku brodské svatyně.

Fanoušci se i nadále mohli naplno bavit ofenzivním představením, zanedlouho se totiž zrodila další gólová příležitost, když Holcova rána vypadla brankáři Přikrylovi z výstroje a zabránit pohromě vzápětí musel až poblíž stojící obránce domácích. Hra měla rychlý spád, hodně se bruslilo a před oběma brankami se stále tvořily zajímavé situace, protože oba tábory se urputně snažily o co největší útočnou aktivitu. Ta po chvíli vyústila již ve třetí vyloženou šanci, v níž Stromko dorážel vyraženou střelu mezi Přikrylovy betony, kam kotouč skutečně nasměroval, jenže ten znojemskou branku poté netrefil. Rebely promarněná možnost k navýšení svého hubeného náskoku nemusela dlouho mrzet, protože znovu zaúřadoval jejich druhý útok a z podařené akce se zrodila druhá branka.

Na začátku 13. minuty nikým neatakovaný Jan Knotek, jenž často plní roli spolehlivého nahrávače, si dojel až do předbrankového prostoru, kde po otočce poslal ideální pas na hůl LADISLAVA RYTNAUERA, který pohotovou střelou zavěsil puk pod horní tyčku a ukázal, že jeho trápení z první části sezony je zřejmě definitivně zapomenuto – 0:2. Orlům se zanedlouho naskytla vhodná chvíle pro vyrovnání v podobě přesilové hry, když dvouminutový trest vyfasoval Voj. Němec, jenže proti oslabeným Rebelům nic nebezpečnějšího nevymysleli.

V závěru 17. minuty už při hře s plným počtem hráčům na ledovém kolbišti měl práci také gólman Neruda, který při znojemském přečíslení 3 na 2 lapil Kolafovu ránu do lapačky, z níž mu posléze vypadl puk ven, ale za pomoci svých obránců nakonec vše ustál bez úhony. Během 18. minuty se proti hokejovým pravidlům provinil nedovoleným zákrokem Stromko, Orli však znovu nepřetavili přesilovku v kýžené snížení. Navíc v úplném závěru úvodní dvacetiminutovky fauloval domácí Kolafa, přičemž si hosté velkou část jeho trestu přenesli do prostřední části.

Prostřední část uvedl zbytek havlíčkobrodské přesilovky, při němž se chvilku před Kolafovým návratem na led ocitl v předbrankovém prostoru dvougólový střelec Rytnauer a po Kempného střele od modré čáry nepříjemně dorážel na gólmana Přikryla, jenže neúspěšně. Orlí letka se v kompletním složení okamžitě snažila převzít otěže zápasu do svých rukou, což se jí částečně podařilo díky Zohornovu faulu. Na zkonsolidovanou obranu Rebelů však nevyzrála a při ztrátě puku při vlastní rozehrávce z jejích řad musel zatáhnout za záchrannou brzdu v podobě svého vyloučení Komínek. Už za dvacet sekund hry na sebe upozornil brodský útočník Endál, jenž po obkroužení branky dvakrát neúspěšně střílel: poprvé trefil jen připraveného brankáře Přikryla a vzápětí poslal svůj stelecký pokus mimo znojemské tyče.

Přesilovku hostů předčasně utnul na začátku 27. minuty Třetina, kterého sudí vykázal na trestnou lavici. Na hrací ploše se najednou objevilo více volného prostoru, což hrálo více do karet Moravanům, kteří se při hře 4 na 4 prosadili a zkorigovali nepříznivý stav. V půlce 27. minuty dojel do rohu brodského pásma pro puk Lubomír Štach a adresoval před bránu puk na hůl nehlídaného JAKUBA ORSAVY, jehož střela si našla cestu do sítě mezi Nerudovými betony – 1:2. Havlíčkův Brod mohl bleskově odpovědět při získané hře v početní převaze, a vydobýt si tak znovu dvoubrankový náskok, ovšem vypracoval si jen jednu slibnou šanci. Na přelomu první a druhé poloviny utkání se objevil úplně sám před znojemskou svatyní aktivní Knotek, jenže zblízka nedokázal protlačit kotouč za Přikrylova záda.

Pokračovalo se ve vyrovnaném duchu, přičemž oba soupeři stále hledali recept na pozornou obranu v čele s brankářem. Tento herní obrázek se změnil ve 34. minutě, kdy Hostan aréna nabídla fanouškům v ochozech dvě obrovské příležitosti na obou stranách barikády. Nejdříve Zohorna přelstil znojemské zadáky a jel sám na gólmana Přikryla, ale místo usměrněné střely celou akci překombinoval a o kotouč ho obrana domácích vzápětí připravila. Poté o sobě dal vědět znojemský forvard Komínek, jenž v samostatném úniku příliš dlouho přemýšlel o variantě zakončení a gólman Neruda mu svou typickou prací holí puk vypíchl. Hokejisté z města okurek stále cítili šanci a cílevědomě kráčeli za vyrovnáním, přičemž jejich útočná aktivita nakonec sklidila ovoce a na konci 2. třetiny platil ve Znojmě už nerozhodný stav. V úvodu 39. minuty Tomáš Kolafa vysunul šikovným pasem za havlíčkobrodskou obranu rozjetého RICHARDA JARŮŠKA, který v úniku předvedl blafák do forhendu a pohotovým zakončením k tyčce vyrovnal – 2:2.

Do závěrečného dějství naskočily oba týmy jako uragán a brzy se to na ledě promítlo. Nejdříve musel hasit požár ve svém brankovišti gólman Přikryl, který zneškodnil střelu Voj. Němce a poté se zapotil při forhendové kličce Třetiny, jenž zblízka nastřelil jen jeho připravený beton. Potom už se ale rozjela nevídaná kanonáda. Na sklonku 43. minuty tvrdě vypálil Lukáš Endál a brankář Přikryl vyrazil jeho ostrý projektil do prostoru před sebou, kde osamocený HYNEK ZOHORNA i za přispění paní Štěstěny propasíroval z dorážky kotouč do branky – 2:3. Orlí družina se nenechala zahanbit a už za 22 sekund se radovala z bleskového vyrovnání. Kotouče se ujal VLADIMÍR ŘÍHA, který svou povedenou individuální akci zakončil tvrdou ranou od modré čáry, jíž překonal zaskočeného gólmana Nerudu – 3:3.

Vzápětí se pokoušel o něco podobného havlíčkobrodský kanonýr Rytnauer, jenže jeho nepříjemný střelecký pokus nakonec gólman Přikryl s obtížemi zkrotil a nepustil puk za svá záda. V čase 45:00 však v negativním smyslu zaúřadoval kapitán Morava, suverénně nejtrestanější hráč Havlíčkova Brodu v dosavadním průběhu soutěže, který zbytečným faulem daroval rozjetému Znojmu přesilovku. Tu hosté z Vysočiny ustáli bez úhony a ve 48. minutě museli vynášet do nebes svého gólmana Nerudu, který proti osamocenému Novákovi neuvěřitelně zasáhl, když z pozice v sedě předvedl tygří skok a puk mířící pod horní tyčku lapil skvělým zákrokem do lapačky.

Hákováním se však znovu provinil hříšník Morava a tentokrát Orli hozenou rukavici s chutí zvedli z ledu. Na tabuli svítil čas 49:09, když ránu Martina Pláňka tečoval do Nerudova protipohybu KAMIL RAJNOHA a poslal Znojmo poprvé v utkání do vedení – 4:3. Už v 52. minutě měl na holi vyrovnání agilní Rytnauer, jenže v těžké pozici, kdy byl tísněn domácími obránci, nedokázal zakončit. Krátce na to si bojovníci z Kotliny zahráli přesilovou hru, během níž se jim ale nepodařilo smazat minimální manko. A jak se později ukázalo, byla to jejich poslední větší šance na vyrovnání. Kompletní Moravané okamžitě začali vyvíjet na brankáře Nerudu tlak a brzy se dočkali zasloužené odměny.

Na začátku 58. minuty dojížděl nahození Martina Pláňka rozjetý VLADIMÍR ŘÍHA, který obloučkem přehodil gólmana Nerudu, jenž musel vyjet ze svého brankoviště, a kotouč se přes marnou snahu hostujícího obránce odpálit ho do bezpečí doklouzal až za brankovou čáru – 5:3. Orlí letka byla na koni a kontrolovala dvoubrankový náskok, ovšem nezapomínala ani na útok, což jí přineslo další gólový úspěch. V půlce 59. minuty při přečíslení 2 na 1 poslal Kamil Rajnoha přesnou nahrávku na JANA LATTNERA, jehož střela si našla cestu do prostoru pod horní tyčkou Nerudovy svatyně a definitivně podtrhla znojemský triumf – 6:3. Orli se tak se svými fanoušky mohli radovat z důležitého triumfu, zatímco Rebelové se vraceli domů na Vysočinu s prázdnou.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Endál 0 1 1 0 0
Jonáš Fiedler 0 0 0 -1 0
Miroslav Holec 0 2 2 1 0
Michal Kempný 0 0 0 -2 0
Jan Knotek 0 2 2 1 0
Jakub Krejčík 0 0 0 1 0
Václav Meidl 0 0 0 -2 0
Marian Morava 0 0 0 -1 4
Vojtěch Němec 0 0 0 -3 2
Jan Pavlík 0 0 0 0 0
Ladislav Rytnauer 2 0 2 1 0
Přemysl Sedlák 0 0 0 -1 0
Jan Soldán 0 0 0 -1 0
Jakub Stromko 0 0 0 0 2
Petr Šenkeřík 0 0 0 -2 0
Ondřej Švaňhal 0 0 0 -1 0
Miroslav Třetina 0 0 0 -2 2
Petr Vošmik 0 0 0 1 0
Martin Zábranský 0 0 0 1 0
Hynek Zohorna 1 0 1 1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Stanislav Neruda 60 0 6 29 0 0

Ohlasy k utkání

36. kolo, středa 12.1.2011 od 17:30
Znojmo
6:3
(0:2, 2:0, 4:1)
Znojmo - Havl. Brod
1. liga

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 27. Orsava (Štach, Staněk), 39. Jarůšek (Kolafa), 44. Říha, 50. Rajnoha (Pláněk, Kolafa), 58. Říha (Pláněk), 59. Lattner (Rajnoha) - 2. Rytnauer (Knotek), 13. Rytnauer (Knotek, Holec), 43. Zohorna (Endál). Rozhodčí: Přikryl - Rychlý, Jureček. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 6:3.

Sestavy

Znojmo

Přikryl (Kacetl) - Štach, Novák, Lattner, David, Pláněk, Kolafa, Klimeš - Říha, Beroun, Trojan - Orsava, Staněk, Rachůnek - Jarůšek, Bartoš, Komínek - Rajnoha, Vyletelka, Videlka.

Havl. Brod

Neruda (Suchan) - Kempný, Šenkeřík, Vošmik, Morava, Krejčík, Pavlík, Soldán - Meidl, Třetina, Němec - Holec, Knotek, Rytnauer - Endál, Zábranský, Zohorna - Sedlák, Fiedler, Švaňhal - Stromko.

Tabulka

# Tým Z V VP PP P B
1 Havířov 44 36 2 4 2 116
2 Vyškov 44 27 4 3 10 92
3 Hodonín 44 18 9 2 15 74
4 Opava 44 19 6 3 16 72
5 Havlíčkův Brod 44 20 2 1 21 65
6 Nový Jičín 44 17 3 2 22 59
7 Kopřivnice 44 13 6 7 18 58
8 Žďár nad Sázavou 44 17 2 3 22 58
9 Šumperk 44 13 6 6 19 57
10 Valašské Meziříčí 44 11 3 10 20 49
11 Technika 44 15 1 2 26 49
12 Velké Meziříčí 44 12 2 3 27 43

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu