22. 12. 2017 | Štěpán Ondráček

Byly to nervy až do konce. Mladší dorost porazil v derby Jihlavu!

HAVLÍČKŮV BROD - Mladší dorostenci se představili podruhé před vlastními fanoušky a opět nezklamali. K derby Vysočiny přijela do Kotliny jihlavská Dukla, jež chtěla poprvé obrat Bruslaře o body. Hosté byli v první třetině nebezpečnější, ale skóre se nepohnulo. Ve druhé třetině udeřili dvakrát domácí a hosté ke konci třetiny snížilili, a tak na přítomné diváky čekala zajímavá třetí třetina. V ní hned zkraje udeřil domácí celek, avšak hosté ze zbytku zápasu udělali drama, když snížili na jednobrankový rozdíl. Bruslaři si závěr pohlídali a vyhráli, tak 3:2! Do listiny střelců se zapsal dvougólový snajpr Patrik Vacík a po jednom zásahu přidal Marek Kopic.

Derby Vysočiny začalo ve velkém stylu v podání jihlavské Dukly. Na začátku první části se musel činit Daniel Král, který nadvakrát zneškodnil šance Mariana Havla. Havlíčkobrodští hokejisté měli problémy s jihlavskými útoky, ale ty skvěle zastavoval domácí gólman. Bruslaři mohli jít do vedení, jenže hlavní arbitr neuznal branku za faul na hostujícího gólmana. V závěru třetiny měl největší šanci jihlavský Jiří Kochrda, který neuspěl.

Na začátku druhého dějství měli Havlíčkobrodští výhodu přesilovky, ale přes velký tlak si na Krejčího nepřišli. Hra Jihlavy se rozpadla, a to vyústilo v otevřený hokej, ve kterém byli lepší Bruslaři. Domácí celek šel zaslouženě do vedení. Patrik Vacík vystihl přihrávku před modrou čárou a namířil si to na Krejčího. Domácí útočník nedal hostujícímu gólmanovi šanci a zakončením nad víko otevřel účet zápasu. Dukla mohla vyrovnat ve vlastním oslabení, avšak Marka Chvátala vychytal Král. Po konci početní výhody se Bruslaři prosadili podruhé, když Jihlavané zažili deja vu. Patrik Vacík vystihl opět přihrávku beků a namířil si to na Krejčího, i napodruhé byl úspěšnější, když pověsil touš do levého horního rohu. Hosté vyrovnali ke konci třetiny. Matouš Menšík našel křižnou přihrávkou Mariana Havla, jenž trefil odkrytou bránu.

Mladým Bruslařům se povedl vstup do třetí třetiny. Po čtyřiceti sekundách poslal Filip Dymák kotouč na brankáře Filipa Krejčího, který jej vyrazil před sebe a na dorážku Marka Kopice byl krátký. Domácí celek mohl navýšit své vedení, ovšem Kopicovo zakončení skvěle zneškodnil gólman Jihlavy. Hosté hrozili z protiútoků, ale ty si pohlídal Daniel Král, jenž chytal výborně. Ke konci zápasu došlo na menší šarvátku mezi domácím Adamem Prýlem a hostujícím Patrikem Čermákem. Rozhodčí za bitku rozdali vysoké tresty. Dukla početní výhodu zdvojnásobila, když ne trestnou lavici usedl Marek Kopic. Hosté zkusili power–play a ta nesla své ovoce. Marian Havel vypálil z pravého kruhu, ale jeho ránu zablokoval hráč domácího celku a puk zpoza něj dostal Matouš Menšík, jenž trefil odkrytou bránu. Havlíčkobrodští bojovníci se se svým rivalem rvali, až do úplného konce, když dokázali odvrátit mohutný tlak na svojí bránu.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Josef Dáňa 0 1 1 1 0
Filip Dymák 0 1 1 1 2
Dan Fiala 0 1 1 1 0
Michal Kerber 0 0 0 0 0
Filip Klofáč 0 0 0 0 0
Marek Kopic 1 0 1 0 2
Filip Pártl 0 0 0 1 0
Adam Prýl 0 0 0 2 25
Adam Rauš 0 0 0 0 0
Filip Řehout 0 0 0 1 2
Matěj Trupl 0 0 0 1 2
Patrik Vacík 2 0 2 2 2
Josef Vyvial 0 0 0 0 0
Martin Zych 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Král 60 0 2 27 0 0

Ohlasy k utkání

D4. kolo, pátek 22.12.2017 od 15:00
Zimní stadion Kotlina
3:2
(0:0, 2:1, 1:1)
Havl. Brod - Jihlava
ELIOD Extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 31. P. Vacík, 37. P. Vacík (Dáňa), 41. Kopic (Dymák, Fiala) – 40. Havel (Menšík, Čermák), 58. Menšík (Havel, Machovský). Rozhodčí: Ivan Čuňočka – Michal Brzobohatý, Radim Procházka. Vyloučení: 5:8, navíc Prýl (HBR) 5 + OK [HRUB]. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Střely na branku: 37:29 (13:7, 13:9, 11:13). Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2.

Sestavy

Havl. Brod

Král (Vácha) – Zych, Řehout, Trupl, Kerber, P. Vacík – Kopic "C", Klofáč, Dymák, Rauš, Fiala, Prýl, Dáňa, Vyvial "A", Kozlík, Pártl

Jihlava

Krejčí (Maláč) – Mikeš, Kratochvíl, Sapík, Chvátal, Brož "C", Moravec – Machovský, Zdarsa, Augusta, Havel, Menšík, Čermák "A", Kochrda, Polodna, Mihulka "A", Kravec

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu