13. 1. 2018 | Dominik Adam, Štěpán Ondráček

Bravo! Mladší dorostenci skolili v nájezdech Kometu!

Mladší dorostenci hostili Kometu. Zápas to byl od začátku vyrovnaný, jelikož se hrálo o první místo tabulky. Po první třetině vedli Bruslaři o jednu branku. Ve druhé periodě se vývoj zápasu otočil na stranu hostí, ale Bruslaři dokázali vyrovnat. Ve třetí třetině šli do vedení Komeťáci, domácí dokázali na konci vyrovnat. A v nájezdech byl úspěšnější celek z Vysočiny. Za Havlíčkův Brod se dvakrát trefil Marek Kopic, po jedné trefě zaznamenali Filip Klofáč a Patrik Vacík

Utkání dvou nejlepších týmů skupiny D začalo v rychlém tempu a diváci se dočkali rychlé branky. Krásnou akcí se prezentovala první formace Bruslařů, která zařídila změnu stavu. Patrik Vacík našel Dana Fialu, jenž zavezl kotouč do útočného pásma, kde jej přenechal Marku Kopicovi. Domácí šikula si vylepšil palebnou pozici a svojí střelou zápěstím našel vyrážečku Vystavěla. Od ní se puk překulil za brankovou čáru. Domácí tým tlačil Kometu v útočném pásmu, avšak další gól z toho nebyl. Hosté mohli vyrovnat z přečíslení, ale na poslední chvíli vše zachránil brankář Král, jenž vyrazil touš levou špičkou betonu. Největší šanci na vyrovnání měl brněnský Harmin, ale na domácího gólmana si nepřišel.

Mladí Bruslaři měli na začátku druhé třetiny obrovský tlak, ale gól z toho nebyl. Naopak se udeřilo na druhé straně. Střelu Jana Holemého vyrazil Král před sebe a na dorážku Jakuba Kose nedosáhl. Kometa poté převzala iniciativu ve hře a otočila vývoj utkání. V početní výhodě se trefil Jakub Malý, jenž využil mezery mezi pravou tyčí a Králem. Bruslaři se dostávali do pásma Jihomoravanů jen zřídka, ale úspěch na sebe nenechal dlouho čekat. Do přečíslení dvou na jednoho se dostala dvojice Filip Dymák a Filip Klofáč. První jmenovaný nabil mezi čárkami právě Klofáčovi, jenž z první prostřelil Vystavěla k levé tyči. Hra se přelévala z jedné strany na druhou, ale skóre se už nezměnilo.

Do třetí třetiny vstoupil lépe hostující tým, když skóroval za padesát sekund. Sebastian Bartes našel najetého Ivo Sedláčka, který si vybruslil do mezikruží, odkud poslal tvrdou ránu zápěstím k pravé tyči. Ve čtyřicáté šesté minutě mohlo být vyrovnáno. Marek Kopic přihrál zpozabrankového prostoru na Filipa Dymáka, proti kterému se fantasticky přesunul brankář Vystavěl. Za minutu putoval na trestnou lavici Michal Kerber a domácí tak museli čelit obrovskému náporu, jenže hostující hráči nenašli recept na skvěle chytajícího Krále. V čase 56:49 zvedali ruce nad hlavu domácí hráči, když Alex Endl vypálil od modré čáry, puk před brankovištěm tečoval Patrik Vacík. V závěru třetí třetí třetiny se nic nestalo a zápas šel do prodloužení.

Třicet tři vteřin od vhazování byl Jan Holemý v samostatném úniku na Daniela Krále, jenž ho skvěle vychytal. Ve druhé minutě prodloužení byl na trestnou lavici poslán hráč z každého týmu. Domácí tým měl obrovský tlak, který nedokázal zužitkovat ve svůj prospěch.

V samostatných nájezdech začínali hosté. Jakub Malý se rozjel na Krále a prostřelil jej mezi betony. Ve druhé sérii vyrovnal Adam Rauš, jenž si položil Vystavěla a zasunul mu kotouč mezi betony. Třetí série nájezdů byla rozhodující pro tento zápas. Marek Kopic si sjel na pravý kruh, odkud poslal tvrdou ránu zápěstím ke vzdálenější tyči.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Josef Dáňa 0 0 0 0 0
Filip Dymák 0 1 1 2 0
Alex Endl 0 1 1 0 0
Dan Fiala 0 0 0 0 2
Michal Kerber 0 0 0 0 2
Filip Klofáč 1 0 1 1 0
Marek Kopic 2 0 2 0 0
David Matula 0 0 0 0 0
Filip Pártl 0 0 0 0 0
Adam Prýl 0 0 0 1 2
Adam Rauš 0 0 0 1 0
Dominik Vacík 0 0 0 1 0
Patrik Vacík 1 0 1 0 0
Josef Vyvial 0 0 0 -1 2
Martin Zych 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Král 65 0 3 41 0 0

Ohlasy k utkání

D7. kolo, sobota 13.1.2018 od 12:15
Zimní stadion Kotlina
4:3sn
(1:0, 1:2, 1:1 - 0:0 - 1:0)
Havl. Brod - Kometa
ELIOD Extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 3. Kopic, 30. Klofáč (Dymák), 57. P. Vacík (Endl), rozh. náj. Kopic – 23. Kos (Holemý), 26. Malý (Bartes, Holemý), 41. Bartes (Sedláček, Malý). Rozhodčí: Michal Suchý – Lukáš Rampír, Tomáš Krejčí. Vyloučení: 4:4, navíc Krejčí (HBR) a Srbek (LET) oba 5 + OK [HRUB]. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 43:21 (9:9, 16:6, 14:5, 4:1). Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3sn.

Sestavy

Havl. Brod

Král (Vácha) – Endl, Zych, Řehout, D. Vacík "C", Matula, Kerber, Prýl – P. Vacík, Kopic "A", Klofáč, Dymák, Rauš, Fiala, Dáňa, Vyvial, Pártl

Kometa

Vystavěl (Nešťák) – Řehák, Holcman, Mikulec, Holemý "A", Běhůnek, Fajmon, Furch, Němec – Žák, Bartes, Kalčík, Holotík, Mišiak, Sedláček, Kos, Malý "C", Harmim, Vyroubal, Masař

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu