26. 1. 2018 | Štěpán Ondráček, Ladislav Vácha

Mladší dorost padl v derby s Plameny! Jedinou branku dal Patrik Vacík

HAVLÍČKŮV BROD - Mladší dorostenci se představili v Kotlině, kde přivítali krajského rivala, SKLH Žďár nad Sázavou. V utkání byly lepší Plameny, které otevřely skóre, jenž svěřenci Petra Beránka vyrovnali. Ve zbytku zápasu byli hosté lepší a mladí Bruslaři museli skousnout nepříjemnou porážku, která ukončila šestizápasovou šňůru vítězství. Čestnou branku za domácí výběr vsítil Patrik Vacík.

Mladí Bruslaři vstoupili do zápasu hodně špatně. Už po 45 sekundách hry putoval na trestnou lavici Dan Fiala a hosté dokázali nabídnutou přesilovku v jejím závěru využít. Maxmilián Filip přihrál vedle sebe na modré čáře Davidu Putzovi, jenž si sjel do lepší palebné pozice na okraj pravého kruhu a zavěsil povedenou ranou pod břevno. V 5. minutě pláchl domácím do samostatného úniku Robert Bačo, ale nenašel mezírku mezi Váchovými betony. Havlíčkův Brod se potom sice usadil v útočném pásmu a prověřil pozornost brankáře Víta několika střelami, ale Plameny byly o poznání nebezpečnější. Velkou šanci měl zanedlouho na holi Martin Štola, ale po pasu Šimona Malenovského jej úžasným semaforem vychytal brankář Vácha. Domácí mohli vyrovnat při přesilovce, jenže nesehráli ji vůbec dobře. Neuspěl ani Michal Kerber, jehož tvrdou ránu z okraje kruhů zlikvidoval brankář Vít, ale v poslední sekundě úvodní dvacetiminutovky už se Beránkova družina dočkala. Michal Kerber poslal do samostatného úniku Patrika Vacíka, jenž pohotově zasunul kotouč mezi Vítovy betony.

Broďáci naskočili do prostřední části aktivně a brankář Vít měl o dostatek práce dobře postaráno. Plameny se pod tlakem dopustily faulu a domácí byli blízko obratu. Dominik Vacík s Josefem Vyvialem se snažili pohlednou kombinací vytvořit ideální palebnou pozici pro svého parťáka, ale ten prudkou nahrávku druhého jmenovaného nedokázal trefit. Parta z Kotliny potom nevyužila další hru v početní převaze a vzápětí udeřilo na druhé straně. Havlíčkobrodští obránci vyrobili při rozehrávce obrovskou hrubku, o puk je oloupil napadající Robert Bača a tváří v tvář brankáři Váchovi našel skulinku mezi jeho betony. Mladí Bruslaři mohli rychle odpovědět, jenže z bezprostřední blízkosti nedokázali prostřelit ležícího brankáře Víta, jenž zabránil jisté pohromě. Ve slibné palebné pozici se ve 38. minutě ocitl brodský bek Alex Endl, ale jeho dělovku z mezikruží vyrazil gólman Vít koncem svého betonu.

Třetí perioda začala pro havlíčkobrodské barvy naprosto hrozivě. Ve 44. minutě dostal dobrou přihrávku do jízdy Jakub Konečný, sjel si blíže bráně a z levého kruhu vypálil. Jeho střela na lapačku nevypadala až tak nebezpečně, ale nakonec skončila za zády smutného brankáře Váchy. Plameny byly na koni a dál bušily do obranného valu svého soupeře, který však náporu odolával. Domácí potom přebrali iniciativu a bojovně se hnali za kontaktní brankou, ale žďárská defenziva byla pevná a svého krajského rivala moc do šancí nepouštěla. Broďákům už tak svízelnou situaci ještě víc zkomplikoval faul Patrika Vacíka, po němž se museli bránit ve čtyřech. Beránkovi svěřenci se sice ubránili, ale kýženého snížení už nedosáhli a museli skousnout porážku 1:3.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Josef Dáňa 0 0 0 -1 0
Filip Dymák 0 0 0 0 0
Alex Endl 0 0 0 0 0
Dan Fiala 0 0 0 -1 2
Michal Kerber 0 1 1 -1 0
Marek Kopic 0 0 0 -1 0
Max Kutlvašr 0 0 0 0 0
David Matula 0 0 0 -1 0
Filip Pártl 0 0 0 -1 0
Adam Rauš 0 0 0 0 2
Filip Řehout 0 0 0 -1 0
Matěj Trupl 0 0 0 0 0
Patrik Vacík 1 0 1 -1 2
Dominik Vacík 0 0 0 -1 0
Josef Vyvial 0 0 0 -1 0
Martin Zych 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Štěpán Vácha 60 0 3 19 0 0

Ohlasy k utkání

D10. kolo, čtvrtek 25.1.2018 od 15:00
Zimní stadion Kotlina
1:3
(1:1, 0:1, 0:1 )
Havl. Brod - Žďár n. Sázavou
ELIOD Extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 20. P. Vacík (Kerber) – 3. Putz (Filip, Konečný), 30. Bačo, 44. Konečný (Malenovský, Macek). Rozhodčí: Luděk Vepřek – Vojtěch Czubaj, Marek Tichý. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 40:22 (14:7, 13:9, 13:6). Průběh utkání: 0:1, 1:3.

Sestavy

Havl. Brod

Vácha (Král) – Endl, Zych, Řehout, D. Vacík (C), Matula, Kutlvašr, Trupl, Kerber – P. Vacík, Kopic (A), Klofáč, Dymák, Rauš, Fiala, Dáňa, Vyvial, Pártl

Žďár n. Sázavou

Vít (Sivák) – Macek, Filip, Cibuzar, Adámek, Grauer – Putz, Konečný (C), Kouba, Štola, Doležal, Matas, Malenovský (A), Picka, Bačo, Mihulka, Bednář

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu