27. 9. 2018 | Štěpán Ondráček

Junioři ztratili nadějné vedení, nakonec si z Pardubic odvezli bod!

PARDUBICE – Havlíčkobrodští junioři se po nevydařeném utkání v Hradci Králové představili v Pardubicích. Svěřenci trenérů Václava Adama a Richarda Cachnína začali výborně, když v Tipsport Aréně vedli 2:0. Dynamo nesložilo zbraně a šesti brankami v další části hry otočilo vývoj utkání na svoji stranu. Mladí bojovníci z Kotliny si nakonec z Pardubic odvezli bod, když uspěli v samostatných nájezdech. Do listiny střelců se zapsali Jakub Petržilka a dvougólový střelec Lukáš Pokorný (na snímku), jenž rozhodl penaltovou loterii.

Mladí Bruslaři nezačali dobře a už v 2. minutě šli do oslabení, když se dopustil faulu Vaňous. Hru v početní nevýhodě sice zvládli dobře, jenže Pardubice si vytvořily tlak, byly aktivnější a pravidelně zaměstnávali gólmana Folvarského, který musel předvádět jeden povedený zákrok za druhým. Naopak parta z Kotliny se u puku moc neohřála a do útočného pásma se probíjela jen hodně sporadicky. V 11. minutě se objevil ve slušné šanci Jelínek, ale na brankáře Folvarského si se svou střelou z mezikruží nepřišel. V 12. minutě schytalo Dynamo studenou sprchu. Obránce Hrádka obral ve středním pásmu o kotouč Lukáš Pokorný a v samostatném úniku nechytatelně zavěsil pod víko. Vzápětí mohl vnést další euforii do brodského tábora Kopic, jenže střela mu v předbrankovém prostoru nesedla. V 15. minutě však hosté založili smrtící kontr, při němž z pohotové dorážky po ledě zametl puk do sítě Jakub Petržilka. Následně však propadli v defenzivě, soupeř se dostal do přečíslení 2 na 1 a Filip Koffer po přesné nahrávce nedal nechytatelnou dělovkou z mezikruží Folvarskému žádnou šanci. Havlíčkův Brod potom v poslední minutě první třetiny špatně střídal a pykal za hru v šesti.

Východočeši pokračovali po přestávce v přesilovce a gólman Folvarský brzy likvidoval betony nebezpečnou střelu zblízka. Faulu se vzápětí dopustilo i Dynamo a po hře 4 na 4 měli Bruslaři k dispozici zkrácenou přesilovku. Slibný volej vyslal z mezikruží Kohout, ale brankář Vlk dobře zasáhl betony. Ve 31. minutě slavili domácí zasloužené vyrovnání. Od modré čáry vypálil Adam Nedelka a jeho projektil usměrnil ze vzduchu mimo Folvarského dosah Martin Kostka. Hokejisté z města perníku ještě přidali na obrátkách a brzy se dočkali obratu. Dominik Chára se s pukem na holi protáhl až do prostoru pravého kruhu a nádhernou ranou pod břevno skóroval. Zanedlouho šli hosté do oslabení i přesto, že při ponechané výhodě schytal Cachnín ránu vysokou holí do obličeje a skončil na ošetřovně s roztrženým rtem. Při přesilovce dostal nabito na modrou čáru Tomáš Jelínek a prudkým volejem prostřelil brankáře Folvarského. Broďáci se vrátili do hry až v závěru prostřední části. Mezi kruhy elegantně protančil Kohout, ale z prostoru mezi kruhy vyprášil jen Vlkovy betony, a vzápětí mířil do stejné části výstroje i Petržilka.

Na začátku třetí periody se sice Havlíčkův Brod ubránil po vyloučení D. Vacíka, jenže inkasoval pouhých 10 sekund po vypršení trestu. Filip Koffer předložil kotouč Ondřeji Rohlíkovi, za jehož bombou z pravého kruhu se gólman Folvarský jen smutně ohlédl. Při přečíslení 2 na 1 zahrozil na druhé straně Petržilka, ale trefil jen Vlkovo rameno. Dynamo pak ujelo dokonce do přečíslení 3 na 1, ale gólman Folvarský předvedl skvělý rozklek a zamezil jisté pohromě. Při hře v početní převaze zanedlouho pálil do Vlkových betonů z voleje obránce Pejchal a při přečíslení 2 na 1 nevyzrál na maskovanou oporu Dynama ani Cachnín. Hosté se v 54. minutě dopustili dalšího faulu a Pardubice opět ukázaly, že mají přesilovky skvěle zvládnuté. Michal Trejbal vykouzlil zpoza brány skvělý pas na okraj kruhů, kde už číhal Filip Koffer a prudkou ranou z první poslal puk do sítě nad Folvarského ramenem.

Nastavení o bonusový bod se odvíjelo jednoznačně podle havlíčkobrodského scénáře, i když první šanci si vytvořili domácí. Z bezprostřední blízkosti nebezpečně dorážel Kostka, ale Folvarský si betony poradil. Na útočný výlet se potom vydal obránce Pejchal, jenž už se skoro probil za pardubickou defenzivu, ale nakonec byl zastaven. Po Cachnínově akci pak zblízka zakončoval Tecl, jenže mířil jen do betonu. Vpřed se dral i Dudycha, ale z těžkého úhlu neprocpal puk k bližší tyčce. Hezké sólo vystřihl i D. Vacík, ze strany však trefil jen dobře postaveného brankáře Vlka.

Na řadu tak přišly samostatné nájezdy. Východočeši hned při prvním pokusu uspěli, i když si brankář Folvarský na kotouč sáhl. Šikovným blafákem srovnal krok kapitán Marek Tecl a bonusový bod zajistil hostům Lukáš Pokorný, který se z mezikruží prosadil úchvatnou střelou zápěstím.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Adam 0 0 0 -2 0
Richard Cachnín ml. 0 0 0 -2 12
Štěpán Dudycha 0 1 1 1 0
Adam Dvořák 0 0 0 0 2
Dan Fiala 0 0 0 0 0
Jiří Hromádka 0 0 0 0 0
Tomáš Kohout 0 0 0 -1 0
Marek Kopic 0 0 0 -1 0
Jakub Košťál 0 1 1 0 0
Matěj Krejčí 0 0 0 -2 0
Jiří Najman 0 0 0 -3 0
Radim Pejchal 0 0 0 0 0
Jakub Petržilka 1 0 1 0 0
Lukáš Pokorný 2 1 3 0 0
Marek Tecl 0 0 0 -2 0
Dominik Vacík 0 0 0 1 4
Pavel Vaňous 0 1 1 1 4
Josef Vyvial 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Miroslav Folvarský 65 54 6 48 88,89 0 0

Ohlasy k utkání

7.. kolo, čtvrtek 27.9.2018 od 18:00
Tipsport Arena
6:2
(1:2, 3:0, 1:1 - N 0:0 - 0:1)
Pardubice - Havl. Brod
Extraliga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 16. Koffer (Rohlík, Trejbal), 31. Kostka (Nedelka, Rouha), 33. Chára (Nedelka), 34. Jelínek (Koffer, Trejbal), 43. Rohlík (Koffer, Blažej), 56. Koffer (Trejbal, Chára) – 12. Pokorný (Košťál, Dudycha), 15. Petržilka (Vaňous, Pokorný), rozh. náj. Pokorný. Rozhodčí: Libor Veinfurter – Ladislav Lučan, Jan Řezníček. Vyloučení: 4:7, navíc Cachnín (HBR) 10 min. OT [NESP]. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 54:19 (12:3, 15:4, 25:6 – 2:6). Průběh utkání: 0:2, 6:2. Prodloužení: 0:0. Samostatné nájezdy: 1:2.

Sestavy

Pardubice

Vlk (Nečas) – Dubovčí, Hrádek, Leder, Nedelka, Blažej, Jelínek, Kaštánek – Poul, Pochobradský, Rouha, Rozlílek, Koffer, Kostka, Chára, Rohlík, Bucek, Trejbal, Tobiáš

Havl. Brod

Folvarský (Nedvěd) – Dudycha, Vacík, Pejchal (A), Dvořák, Adam, Krejčí, Najman – Tecl (C), Cachnín (A), Kopic – Kohout, Vaňous, Hromádka – Pokorný, Košťál, Petržilka – Fiala, Vyvial

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu