7. 12. 2018 | Štěpán Ondráček

Infarktový závěr ve Žďáře! Junioři přetlačili v derby Plameny!

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU – Havlíčkobrodští junioři poprvé v sezoně odehráli derby Vysočiny. Prestižní utkání hostily žďárské Bouchalky a zápas byl velmi napínavé. Mladí Bruslaři vstoupili do duelu dobře, když se ve 4. minutě ujali vedení, avšak Plameny dokázaly třemi góly v řadě otočit vývoj utkání. Havlíčkobrodská enkláva musela likvidovat dvoubrankovou ztrátu, což se za necelé dvě minuty povedlo. Přítomné diváky čekal nervy drásající závěr. Do konce utkání se skóre pohnulo ještě dvakrát, a tak o vítězi muselo rozhodnout prodloužení. Tým z Kotliny v něm dokonal obrat a připsal si velmi cenné vítězství. O branky se postarali Martin Nepokoj, Pavel Vaňous, Tomáš Kulhánek, Marek Kopic a Adam Dvořák.

Bruslaři se hned ze začátku třetiny provinili hrou v šesti. Plameny svou početní výhodu nevyužili. Hostující celek se poté gólově prosadil. Jakub Petržilka přihrál na Martina Nepokoje. Havlíčkobrodský obránce vyslal skrytou střelu, která prošla za Kulichova záda. Velkou šanci měli domácí hráči konkrétně Nagy a Tlačil. První jmenovaný si obehrál obránce domácího celku a přihrál na Tlačila, který netrefil odkrytou branku. Bruslaři se podruhé provinili hrou v šesti. Tuto výhodu Žďárští využili. Vlk přihrál Janu Tlačilovi, který z pravého kruhu trefil odkrytou část branky. Havlíčkobrodští měli početní výhodu, kterou ale přes velký nátlak na Kulichovu svatyni nedokázali využít.

V úvodu druhého dějství projel hostující obraně Nagy, který trefil břevno Královy branky. Odražený puk sebral Jakub Petržilka, který s ním pelášil na brankáře, ale ten jeho pokus zneškodnil. Havlíčkobrodská družina měla početní výhodu. Tecl přihrál před branku, kde stál Švec, jenž netrefil poloodkrytou část brány. Po uplynutí přesilovky Brodu se prosadili Plameny. Pavle Vojinovič se chopil puku ve středním pásmu a projel s ním až za hostující obranu, střelou do teploměru překonal Krále.

Žďárský celek poté odskočil do dvoubrankového vedení. Zbyněk Vlk se podél pravého mantinelu dostal do útočné třetiny, obehrál si hostujícího beka a poslal puk pod horní tyč Královy branky. Bruslaři vystřídali brankáře, mezi tři tyče se postavil Martin Holata, kterému brankář Žďáru nad Sázavou Tomáš Kulich popřál hodně štěstí. Pavel Vaňous sebral kotouč ve středním pásmu a jel sám na brankáře domácího celku, kterého bekhendovou střelou překonal.

Za necelou půl minutu od začátku třetí třetiny vyrovnali Havlíčkobrodští skóre. Jiří Hromádka přihrál na rozjetého Tomáše Kulhánka, který se po levé straně dostal až před Kulicha, kterého překonal střelou mezi betony. Bruslaři zamkli svého soupeře a stříleli ze všech možných pozic, ale do vedení se nedostali. Brodská obrana nahodila kotouč do útočného pásma, za kterým vyjel Tomáš Kulich, který situaci podcenil, když nahrál na hůl jednoho z hráčů Havlíčkova Brodu, před domácím brankářem se vytvořil tlak, který Kulich zažehnal. Švec se ocitl sám na brankovišti, ale neposlal puk mimo brankářův dosah.

Cachnín poslal puk na Marka Tecla, který vypálil od pravé tyče, kam se Kulich přesunul. V čase 18:55 šli domácí do vedení. Jan Tlačil se dostal za domácí obranu a jel sám na branku, na překonání Martina Holaty potřeboval žďárský hráč dva pokusy. Minutu do konce zápasu zkusili hosté hru bez brankáře a dočkali se vyrovnávající branky. Martin Nepokoj vypálil od modré čáry a puk mimo brankářů dosah tečoval Marek Kopic. V prodloužení si vytvořili Havlíčkobrodští tlak, který využili. Adam Dvořák se zmocnil volného kotouče a poslal puk do branky.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Richard Cachnín ml. 0 0 0 -3 0
Štěpán Dudycha 0 0 0 0 0
Adam Dvořák 1 0 1 1 0
Dan Fiala 0 0 0 1 0
Vojtěch Holenda 0 1 1 1 2
Viktor Horák 0 0 0 0 0
Jiří Hromádka 0 2 2 3 0
Michal Kerber 0 1 1 2 0
Tomáš Kohout 0 1 1 1 2
Marek Kopic 1 1 2 2 0
Tomáš Kulhánek 1 1 2 3 0
Martin Nepokoj 1 1 2 1 0
Jakub Petržilka 0 1 1 1 0
Matěj Škareda 0 0 0 0 0
Libor Švec 0 1 1 -2 0
Marek Tecl 0 0 0 -3 0
Dominik Vacík 0 0 0 -1 0
Pavel Vaňous 1 0 1 2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Martin Holata 29 0 1 12 0 0
Daniel Král 32 0 3 14 0 0

Ohlasy k utkání

B3. kolo, pátek 7.12.2018 od 18:00
Zimní stadion Kotlina
4:5p
(1:1, 2:1, 1:2 – 0:1)
Žďár n. Sázavou - Havl. Brod
Extraliga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 11. Tlačil (Vlk, Marek), 29. Vojinovič (J. Filip), 32. Vlk (Vašíček, Černohorský), 59. Tlačil (Mikulík) – 4. Nepokoj (Petržilka, Kulhánek), 39. Vaňous (Kerber, Kohout), 41. Kulhánek (Hromádka, Holenda), 60. Kopic (Hromádka, Nepokoj), 62. Dvořák (Kopic, Švec). Rozhodčí: Zdeněk Pokorný – Roman Zídek, Tomáš Kotrba. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 86. Střely na branku: 30:56 (13:8, 11:20, 6:25 – 0:3). Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:3, 4:3, 4:5p.

Sestavy

Žďár n. Sázavou

Kulich (Radosta) – Černohorský, Mikulík, Marek, J. Filip, Zemchenkov, Budín – M. Filip, Konečný, Vojinovič, Vlk, Jedlička, Pětník, Jindra, Tlačil, Bačo, Nagy, Nikolič, Vašíček

Havl. Brod

Král (32. Holata) – Dudycha, D. Vacík, Dvořák, Nepokoj, Škareda, Horák, Kerber – Holenda, Cachnín (C), Tecl (A) – Kulhánek, Hromádka, Petržilka – Vaňous, Kopic, Fiala – Kohout, Švec

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu