8. 3. 2019 | Štěpán Ondráček

Teclův hattrick nestačil! Junioři prohráli o dva góly s Jihlavou

Havlíčkobrodští junioři odehráli další utkání ve skupině O udržení, když na svém ledě přivítali regionálního soupeře HC Duklu Jihlavu. Oba týmy si v úvodní třetině vytvořily několik šancí, ale skóre zůstalo neměnné. Klíčová byla druhá třetina, kde mladí Bruslaři vedli 2:1, ale soupeř dokázal vývoj utkání zvrátit na svoji stranu. Havlíčkův Brod sice ve třetí části snížil, ovšem na vyrovnání nedosáhl. O všechny tři góly se postaral Marek Tecl (na snímku).

Havlíčkův Brod začal derby Vysočiny tlakem, ale Javůrek odolal. Vedoucí gól na holi měl i Kulhánek, ale ani on nenašel volné místo v brance Dukly. Hosté zahrozili v podání Valy, ten si nabruslil na osu hřiště, jenže Nedvěda neprostřelil. V polovině první třetiny zaváhal brankář hostů s rozehrávkou. Chybu maskovaného muže Jihlavy nedokázal nikdo potrestat. V 16. minutě mohla jít Dukla do vedení, ovšem Zdražil nedokázal tváří tvář překonat Nedvěda. Ve stejné minutě měl gól na holi i Vala, ale ani on neotevřel střelecký účet utkání. V poslední minutě první třetiny mohl poslat domácí do vedení Cachnín, proti němu se skvěle vyznamenal Javůrek.

Druhá perioda ani nezačala a hned se měnil ukazatel skóre. Petržilka napoprvé neuspěl, ale hned potom předložil puk Marku Teclovi. Útočník Bruslařů prostřelil gólmana Dukly mezi betony. Havlíčkův Brod se potom musel bránit. Největší šanci na vyrovnání měl Barák, ten ale těsně přestřelil. Bruslaři potom zvládli ještě jedno oslabení, jenže po jeho skončení inkasovali vyrovnávající gól. Barák nahrál na levý kruh Martinu Zadražilovi, který se trefil k bližší tyči. Tři minuty před koncem druhé třetiny se roztrhl s brankami pytel. Cachnín neuspěl, ale puk za záda Javůrka dostal Marek Tecl. Jihlava potom otočila vývoj utkání. Jakub Krajíček byl důrazný před brankou, kam došťoural puk. Obrat Dukly dovršil Jiří Doležal, jenž uspěl tváří tvář proti Nedvědovi.

Havlíčkův Brod byl ve třetí třetině aktivní, ale vyrovnávající gól mu nebyl souzený. Jihlava uspěla z druhé útočné akce. Vala nahrál na Tomáše Chlubnu, který se trefil k bližší tyči. Bruslaři vzápětí snížili. Před Javůrkovou brankou bylo několik hráčů a kotouč za něj dostal Marek Tecl, který vstřelil hattrick. Dukla si mohla vzít svůj náskok zpět, a to ve 48. minutě. Nedvěd při rozehrávce trefil hráče před sebou. Odražený puk skončil u pravé tyče. Poslední gól utkání padl o dvě minuty později. Tomáš Vala objel branku a zasunul kotouč za levý beton. V závěru zápasu si oba týmy připsaly po jedné šanci, ovšem ukazatel skóre se nezměnil.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Richard Cachnín ml. 0 3 3 2 0
Štěpán Dudycha 0 1 1 3 0
Adam Dvořák 0 0 0 2 0
Dan Fiala 0 0 0 -3 0
Viktor Horák 0 0 0 -2 0
Jiří Hromádka 0 0 0 -1 0
Michal Kerber 0 0 0 -4 0
Štěpán Kudrna 0 0 0 0 0
Tomáš Kulhánek 0 0 0 0 0
Jiří Najman 0 0 0 -3 6
Filip Pártl 0 0 0 -3 2
Jakub Petržilka 0 2 2 1 0
Matěj Škareda 0 0 0 -3 0
Marek Tecl 3 0 3 2 2
Patrik Vacík 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Martin Nedvěd 60 40 5 35 87,50 0 0

Ohlasy k utkání

UDR3. kolo, pátek 8.3.2019 od 16:00
Zimní stadion Kotlina
3:5
(0:0, 2:3, 1:2)
Havl. Brod - Jihlava
Extraliga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 22. Tecl (Petržilka, Cachnín), 37. Tecl (Cachnín, Petržilka), 46. Tecl (Dudycha, Cachnín) – 35. Zadražil (Barák, Doležal), 39. Krajíček (Brož), 40. Doležal (Mareš), 44. Chlubna (Vala), 50. Vala. Rozhodčí: Petr Úlehla – Milan Kis, Radek, Špringl. Vyloučení: 5:5. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 30:40 (11:12, 11:13, 8:15). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4, 3:4, 3:5.

Sestavy

Havl. Brod

Nedvěd (Folvarský) – Dudycha, Dvořák, Kudrna, Horák, Škareda, Kerber – Tecl (A), Cachnín (C), Petržilka – Kulhánek, Hromádka, Najman – Pártl, P. Vacík, Fiala

Jihlava

Javůrek (Krejčí) – Kratochvíl, Smolko, Vála (A), Rašín, Mareš (C) – Brož, Vala, Zadražil, Chlubna, Krajíček, Kardoš, Doležal, Juda, Barák

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu