27. 8. 2019 | Ladislav Vácha, Štěpán Ondráček

Bruslaři utrpěli v Táboře debakl. Čestnou branku vstřelil Třetina

TÁBOR – Havlíčkobrodští hokejisté se vydali na jih Čech, kde poměřili síly s místními kohouty. První třetina nabídla branku v samotném závěru, když šli do vedení domácí hráči. Jihočeši si vypracovali tříbrankové vedení, až potom se do střelecké listiny zapsal Miroslav Třetina (na snímku). Trefa kapitána Havlíčkova Brodu byla jediná, zbytek utkání opanovali domácí hráči.

Oba týmy naskočily do utkání s velkou chutí a hnaly se do útoku. Na okraji kruhů dostal hodně prostoru a času obránce Čermák, ale jeho rána skončila jen na Novákových betonech. Potom zpoza brány vybruslil do slibné palebné pozice Holenda, ale nechal jen vyniknout dobře postaveného brankáře domácích. Zahanbit se nenechal ani Tábor. Ránu od modré čáry nepříjemně tečoval mezi kruhy Dančišin, Holík měl však betony připravené. Od modré čáry potom nebezpečně vypálil zadák Mazanec, ale o kousek minul zařízení. Vědět o sobě dal i Keszi, jehož rána zápěstím doletěla do Holíkovy lapačky. Na opačné straně kluziště zkusil štěstí od modré čáry Vala, jenže o kousek minul Novákovu klec. Na trestnou lavici potom zamířil kvůli špatnému postavení na vhazování Třetina a Kohouti si vytvořili obrovskou šanci. Od modré čáry vypustil dělovku Havran a puk jen zacinkal na vnitřní Holíkovu tyčku. Následoval další trest Bruslařů a tentokrát už Jihočeši trestali. Brankář Holík zmařil několik dorážek, ale nakonec ho překonal Radim Heřman. Do první sirény zbývaly pouhé tři desetiny sekundy!

Havlíčkův Brod si zahrál hned na začátku prostřední části přesilovku. Z voleje vystřelil nebezpečně Vala, ale trefil jen Novákovy betony. Vzápětí neuspěl ani Voříšek, jenž zakončoval z prostoru kruhu. Domácí se pak dopustili dalšího prohřešku a šli do tří. Čermák od modré zamířil z voleje jen do lapačky a Mikeš z mezikruží rovněž neprostřelil gólmana Nováka. Do nadějného přečíslení 2 na 1 pak ujeli Kuchta a Matušík, jenže akci nedotáhli do zdárného konce. Udeřilo tak na druhé straně. Košař sice z prostoru mezi kruhy minul brodskou bránu, ale kotouč se rychle odrazil od zadního hrazení a David Matějka z pohotové dorážky doklepl kotouč na místo určení. A než se stihli hosté pořádně rozkoukat, inkasovali znovu. Do samostatného úniku pláchl Radim Heřman a i s trochou štěstí procpal hrací předmět mezi Holíkovy betony. Bruslaři se nakonec dočkali branky, když se po pasu Holendy ocitl sám před bránou Miroslav Třetina, objel ležícího gólmana Nováka a poslal puk do sítě. Brodská radost ještě nestačila ani utichnout a pro hosty bylo znovu zle. Soupeř ujel do přečíslení 3 na 2 a Jiří Bárta z osy hřiště zavěsil nechytatelně pod víko. Vzápětí hokejisté od Jordánu vystřihli další hezkou kombinaci a do střelecké listiny se zapsal i Martin Havran. A to ještě nebylo vše! Parádní souhru potom předvedli Dančišin a Radim Heřman, jenž zkompletoval hattrick a jen podtrhl havlíčkobrodskou třetinu hrůzy.

Svěřenci trenéra Cachnína měli od začátku třetí periody, v niž nahradil brodského gólmana Holíka jeho kolega Nedvěd, převahu. Jako první však zahrozili Kohouti, jenže ze samostatného úniku nevzešlo žádné zakončení. Domácí pak udeřili hned z první střely ve třetím dějství na bránu. Březina nabil zpoza brány před brankoviště do kruhu Janu Bártovi, jenž nekompromisně poslal kotouč přesně do šibenice Nedvědovy svatyně. Bruslaři si potom zahráli přesilovku, v níž mačkali soupeře u jeho brány. Brankáře Prchlíka, jenž po druhé siréně nahradil skvěle chytajícího Nováka, zasypali sprškou střel, ale neskutečně se trápili v koncovce. Sám před bránou se objevil po dalším závaru Cachnín, ale nastřelil jen Prchlíka. Domácí už si vítězství utéct nenechali a v přípravě ještě nepoznali hořkost porážky. Naopak Havlíčkův Brod se vrátil od Jordánu s hodně nepříjemnou a vysokou porážkou.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

přát.. kolo, úterý 27.8.2019 od 18:00
Zimní stadion města Tábor
7:1
(1:0, 5:1, 1:0)
Tábor - Havl. Brod

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 20. Heřman (Matějka), 28. Matějka (Košař), 29. Heřman (Dančišin), 35. Jiří Bárta (Košař), 36. Havran (Matějka, Dančišin), 39. Heřman (Dančišin), 47. Jan Bárta (Březina) – 34. Třetina (Holenda). Rozhodčí: Květoň – Kubíček, Kotounová. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 31:32 (12:7, 14:10, 5:15). Průběh utkání: 3:0, 3:1, 7:1.

Sestavy

Tábor

Novák (41. Prchlík) – Havran, Havelka (A), Radoš, Košař, Dvořák, Mazanec, Bouška – Jiří Bárta, Jan Bárta, Heřman (C), Keszi, Pejchal, Seidl (A), Březina, Kadilák, Matějka, Dančišin

Havl. Brod

Holík (41. Nedvěd) – Port, Čermák (A), Kulhánek, Vala, Kliment, Vála – Mikeš, Třetina (C), Přidal – Kuchta, Matušík, Holenda – Ludvík, Cachnín, Voříšek (A)

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu