22. 12. 2019 | Štěpán Ondráček

Cachnínův hattrick stačil na bod, junioři padli se Žďárem

Havlíčkův Brod vyzval ve 28. kole REDSTONE Extraligy juniorů regionálního soupeře ze Žďáru nad Sázavou. Posázavské derby nabídlo litou bitvu se vším všudy. Plameny vedly v utkání o tři branky. S Bruslaři to vypadal špatně, ale díky třetí třetině šel duel do prodloužení. V něm byli úspěšnější hosté, kteří brali bod navíc.

První střídání naznačila, jak se bude hra odehrávat, protože se hned od začátku hrál rychlý hokej. Plameny šly po odehrání dvou minut do vedení. Brožovu střelu vyrazil Vácha na osamoceného Šimona Malenovského. Útočník hostů neměl s dorážkou k pravé tyči problém. Oba týmy předváděly krásné kombinace, když v sedmé minutě vedli Žďárští o dvě trefy. Chybu v defenzivě potrestal Martin Štola, který zakončoval do poloprázdné klece. Bruslaři chtěli snížit v přesilové hře, jenže Trupl napálil pravou spojnici Radostovy svatyně. Ve vlastním oslabení potom ujel na Váchu Malenovský, ten ale na domácího gólmana nevyzrál. Havlíčkův Brod a Žďár nad Sázavou se dále prezentovaly útočným hokejem, ale branka už nepadla.

Do druhé části vlétl úplně jiný tým Bruslařů, který dělal svým pohybem velké problémy. Domácí mohli snížit ve 23. minutě, ale slibné přečíslení nedokázali proměnit. Nedáš, dostaneš, platilo i tentokrát. Filip Brůžek proměnil brejk zakončením do forhendu. Plameny potom zahrozily ve vlastním oslabení pomocí Brůžka, ten ale nedokázal nadvakrát překonat Váchu. Hosté si vytvořili dvě přečíslení, která nepřinesla gól, jelikož gólman Bruslařů v čele se svojí obranou byl na místě. Ve 38. minutě vstřelili Havlíčkobrodští první branku. Nahození Trupla šikovně tečoval mimo dosah Radosty Richard Cachnín. Bruslaři rázem ožili, ale jejich šance se tříštily o brankáře Plamenů.

Třetí třetina jednoznačně patřila domácímu týmu. Havlíčkův Brod zaměstnával Radostu i jeho obranu takřka neustále. Šance Bruslařů skončily na pozorném gólmanovi, který přiváděl střelce z Kotliny k zoufalství. Žďárští se do pásma moc nepodívali, ale když už si vytvořili šanci, tak na svém místě byl Vácha. Tlak Havlíčkova Brodu nesl své ovoce v 50. a 51. minutě. Dvě trefy Richarda Cachnína byly pro vývoj utkání rozhodující. Nejprve se dokázal zorientovat v předbrankovém prostoru a podruhé vzal odpovědnost na sebe. Třetím gólem zkompletoval hattrick, když poslal touš k levé tyči. Domácí mohli překlopit misky vah na svoji stranu. Vacík překonal Radostu, toho ale zastoupila branková konstrukce. Duel šel do prodloužení, ve kterém stačila půlminuta na rozhodnutí. Brůžek našel před brankou volného Filipa Malenovského, který střelou mezi betony vystřelil druhý bod pro svůj tým.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Richard Cachnín ml. 3 0 3 2 0
Filip Dymák 0 1 1 1 0
Alex Endl 0 0 0 1 0
Filip Klofáč 0 0 0 -1 0
Jiří Kratochvíl 0 0 0 1 2
Max Kutlvašr 0 0 0 0 0
Matyáš Machovský 0 0 0 0 0
Jaroslav Musil 0 2 2 2 0
Filip Pártl 0 0 0 -2 0
Lukáš Pokorný 0 0 0 -3 0
Adam Rauš 0 1 1 1 0
Matěj Škareda 0 1 1 1 0
Matěj Trupl 0 1 1 -3 2
Patrik Vacík 0 0 0 -3 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Štěpán Vácha 61 31 4 27 87,10 0 0

Ohlasy k utkání

28. kolo, neděle 22.12.2019 od 11:30
Zimní stadion Kotlina
3:4p
(0:2, 1:1, 2:0 – 0:1)
Havl. Brod - Žďár n. Sázavou
Extraliga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 38. Cachnín (Trupl, Dymák), 50. Cachnín (Musil, Rauš), 51. Cachnín (Musil, Škareda) – 2. Malenovský (Brož, Pachl), 7. Štola (Malenovský, Pachl), 24. Brůžek (Malenovský, Čermák), 61. Malenovský (Brůžek, Čermák). Rozhodčí: Tomáš Mejzlík – Tomáš Krejčí, Tomáš Kotrba. Vyloučení: 3:4. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 52. Střely na branku: 59:31 (20:13, 14:8, 25:8 – 0:2). Průběh utkání: 0:3, 3:3, 3:4p.

Sestavy

Havl. Brod

Vácha (Bielecký) – Škareda (C), Endl, Trupl, Klofáč, Kratochvíl, Kutlvašr – Rauš, Cachnín (A), Musil – Pokorný, Vacík, Pártl – Machovský, Dymák

Žďár n. Sázavou

Radosta – Prokop, Čermák, Pelikán, Brož, Winkler, T. Doležal – Malenovský (C), Augusta, Štola, Pachl (A), Bednář, Kochrda, Šerejch, Egart, Jindra, Brůžek

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu