5. 1. 2020 | Tomáš Sochor

Kralupy nad Vltavou v přesilovkách rozdrtily havlíčkobrodské juniory

Po vánočním volnu nastoupili k prvnímu utkání nového roku také havlíčkobrodští junioři, kteří se postavili neoblíbeným Kralupům nad Vltavou. Stejně tak jako v posledních třech utkáních ani dnes Bruslaři na svého soupeře nestačili. Hosté využili pět přesilových her z osmi, čímž si zajistili pohodlné vítězství, a z Kotliny si tak odvážejí tři body.

První třetina nabídla rychlý hokej s několika vyloženými šancemi na obou stranách. Kralupy nad Vltavou se dostaly do několika přečíslení, které ale nezakončily ideálně. Obrovskou šanci Františka Janušky, který se úplně sám ocitl před havlíčkobrodskou bránou, zlikvidoval Martin Nedvěd. I Bruslaři několikrát ohrozili soupeřovu branku. Roman Krinwald musel řešit několik nepříjemných tečovaných nahození a následných dorážek. Největší šanci měl Matyáš Machovský, jenž se dostal se do samostatného úniku. Jeho střelu vyrazil brankář hostů do tyče, odkud se kotouč odrazil ven z brány. Jedinou branku první části tak vstřelili hosté. Karel Šmíd se individuálně probil přes havlíčkobrodskou obranu a následně posunul puk na Kristiána Šišku, který trefil poloprázdnou klec.

Druhá třetina se nesla v úplně jiném duchu, než ta první. Havlíčkův Brod se dopustil několika faulů, které Kralupy nad Vltavou bez milosti potrestaly. První přesilovou hru proměnil po kombinaci na jeden dotek Jonáš Marek. Dvojnásobnou výhodu pak využil Marek Němec, který za Nedvědova záda dorazil nahození Jakuba Kučery od modré čáry. Jen o dvě minuty později využil další přesilovku Jakub Kučera, který od modré čáry prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Hosté ještě ve druhé periodě zvýšili své vedení již na 5:0. Tentokrát při hře pět na pět nahrál Tomáš Soukup na pravý kruh Michalu Hájkovi, který skvěle umístěnou střelou překonal brankáře Bruslařů.

Ve třetí třetině krasojízda Kralup nad Vltavou pokračovala. Hosté svého soupeře přehrávali, z čehož pramenily další fauly. Jeden z nich potrestal Jan Hašlar, který se po narážečce s Janem Zedkem dostal do prostoru levého kruhu, odkud zavěsil. Ve čtyřicáté deváté minutě vstřelil již pátý gól z přesilové hry Karel Šmíd, který dorazil nahození od modré čáry z hole Adama Hese. Po této brance Bruslaři vystřídali gólmany. Ani nově příchozí Štěpán Vácha však neudržel čisté konto moc dlouho. Hosté si povedenou kombinací rozebrali havlíčkobrodskou obranu. Do poloprázdné klece pak zakončoval David Bradáček. Ve zbytku utkání se již nic důležitého nestalo. Kralupy nad Vltavou tak vyhrály vysoko 8:0.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Alex Endl 0 0 0 -1 0
Marián Havel 0 0 0 -1 2
Vladislav Juřica 0 0 0 -1 2
Michal Kerber 0 0 0 0 4
Filip Klofáč 0 0 0 -2 0
Jakub Košťál 0 0 0 -1 2
Jiří Kratochvíl 0 0 0 -1 0
Matěj Krejčí 0 0 0 -1 2
Matyáš Machovský 0 0 0 -1 0
Jaroslav Musil 0 0 0 -1 0
Filip Pártl 0 0 0 -1 0
Lukáš Pokorný 0 0 0 -1 2
Matěj Trupl 0 0 0 -1 0
Patrik Vacík 0 0 0 -1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Martin Nedvěd 50 40 6 34 85,00 0 0
Štěpán Vácha 10 6 2 4 66,67 0 0

Ohlasy k utkání

29. kolo, neděle 5.1.2020 od 15:00
Zimní stadion Kotlina
0:8
(0:1, 0:4, 0:3)
Havl. Brod - Kralupy n. Vltavou
Extraliga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 17. Šiška (Šmíd), 25. Marek (Januška, Němec), 30. Němec (Kučera, Januška), 32. Kučera (Litera, Hašlar), 36. Hájek (Soukup, Hašlar), 46. Hašlar (Zedek), 50. Šmíd (Hes, Šiška), 53. Bradáček (Hájek, Litera). Rozhodčí: Martin Vepřek – Martin Klouda, Petr Křivohlavý. Vyloučení: 8:5. Využití: 0:5. V oslabení: 0:0. Diváci: 42. Střely na branku: 39:46 (15:14, 9:20, 15:12). Průběh utkání: 0:8.

Sestavy

Havl. Brod

Nedvěd (50. Vácha) – Trupl, Endl, Kerber, Klofáč, Kratochvíl, Krejčí – Pejchal, Machovský, Musil (C) – Pokorný, Vacík, Pártl – Havel, Košťal (A), Juřica

Kralupy n. Vltavou

Krinwald (Halamka) – Hes, Zedek, Klapka, Drozda, Hájek, Kučera – Januška (C), Němec (A), Hašlar, Štibran, Šiška, Bradáček, Kočí, Kleveta, Soukup, Litera, Marek, Šmíd

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu