2. 10. 2021 | Štěpán Ondráček

Třetí porážka v řadě: Dorost nestačil na Pardubice

Druhý východočeský soupeř čekal na havlíčkobrodské dorostence, kteří na domácím ledě hostili Pardubice. Utkání bylo bojovné a po všech stránkách vyrovnané, ale z vítězství se radoval soupeř. Východočeši využili své šance a nedopustili Havlíčkovu Brodu skórovat. Soubor vedený Jiřím Čelanským prohrál potřetí za sebou a v příštím kole ho čekají klíčové bitvy.

Oba týmy vstoupily do zápasu s velkou chutí a elánem. Havlíčkův Brod i Pardubice si vytvořily několik šancí, ovšem gólem neskončila ani jedna z nich. Východočeši měli více ze hry díky přesilovým hrám. Šmerda ani Vrba nedokázali dostat kotouč za Ferduse, který podržel své spoluhráče. Domácímu výběru se rozplynula hra z úvodních minut, a tak to byli hosté, kteří hýřili aktivitou. Dynamo nedokázalo nabídnuté příležitosti využít. Na druhé straně mohl otevřít gólový stav zápasu Teplý, jenže ani on nedostal puk do branky. V závěrečných minutách první třetiny si oba celky vytvořily několik příležitostí, obě obrany byly bezchybné.

Havlíčkův Brod se ve druhé třetině vrátil ke hře z úvodní části. Bruslaři přehrávali svého soupeře, ale Matěcha si s pokusy domácích poradil. Pardubice zvládly i dvojnásobné oslabení, kde měly mladé pušky z Kotliny několik příležitostí ke skórování. První gól zápasu mohl dát po uplynutí třicáté minuty Dvořák, toho ale vychytal fantastickým zákrokem Ferdus. Oba celky nadále bojovaly o každý kotouč a šanci se prosadit, jenže obrany byly bezchybné. V poslední minutě druhé části hrál Havlíčkův Brod přesilovku. Místo toho, aby vstřelil úvodní branku, tak se prosadili Východočeši. Vrba nahrál na Dominika Kučeru, který v úniku poslal kotouč do pravé šibenice.

Pardubicím vyšel vstup do třetí části parádně. Východočeši ve 42. minutě odskočili svému vyzyvateli na rozdíl dvou branek. Oliva nahrál mezi kruhy Filipu Hiemerovi, a ten napálil kotouč pod víko. Havlíčkobrodští se snažili s nepříznivým vývojem něco udělat, ale na Matěchu si nepřišli. Oba celky si zkusily hru ve čtyřech, která nepřinesla změnu stavu, až ve 48. minutě šel soupeř do tříbrankového vedení. Po krásné kombinaci zasunul kotouč za bezmocného gólmana Bruslařů Ludvík Lejdar. Havlíčkobrodští dobývali branku Východočechů marně. Pardubice si svůj náskok do konce zápasu pohlídaly, a co víc, pro Matěchu uhrály nulu.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Tadeáš Adam 0 0 0 -2 2
Patrik Bakus 0 0 0 -3 0
Matěj Fiala 0 0 0 0 0
Alexandr Gutsu 0 0 0 -1 0
Kryštof Chymo 0 0 0 -1 2
Tadeáš Koubek 0 0 0 -1 0
Filip Kozlík 0 0 0 0 0
Ilarion Kuprijanov 0 0 0 -2 0
Patrik Mrtka 0 0 0 -2 0
Radim Mrtka 0 0 0 0 4
Filip Ondruš 0 0 0 -1 2
David Petržílek 0 0 0 0 0
Artur Prchal 0 0 0 0 0
Josef Teplý 0 0 0 -2 0
Jan Vaněček 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Marc Ferdus 60 29 3 26 89,66 0 0

Ohlasy k utkání

8. kolo, sobota 2.10.2021 od 12:00
Zimní stadion Kotlina
0:3
(0:0, 0:1, 0:2)
Havl. Brod - Pardubice
Extraliga dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 40. Kučera (Vrba), 42. Hiemer (Oliva), 48. Lejdar (Hiemer, Fiala). Rozhodčí: Marek Trnka – Patrik Augusta, Michal Zíka. Vyloučení: 6:5. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 86. Střely na branku: 26:29 (7:13, 13:8, 6:8). Průběh utkání: 0:3.

Sestavy

Havl. Brod

Ferdus (Beran) – Vaněček (C), Chymo, P. Mrtka, Ondruš, Adam, R. Mrtka – Kupriianov, Koubek, Gutsu, Petržílek, Kozlík, Prchal, Fiala, Teplý (A), Bakus

Pardubice

Matěcha (Pithart) – Šmerda, Maštalíř, Oliva, Holec, Dvořák, Hemský, Úlehla – Hiemer, Lejdar, Jedlička, Dostál (A), Pilař, Fiala (C), Pražan, Vrba, Kučera, Svoboda

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu