9. 12. 2021 | Štěpán Ondráček

Bravo! Dorost v dramatické koncovce skolil Pardubice!

Havlíčkobrodští dorostenci se v rámci třetího kola O účast v play off střetli na domácím ledě s Pardubicemi. Východočeši měli více ze hry a po zásluze opanovali první část. Mladí Bruslaři ve druhé třetině otočili vývoj zápasu na svoji stranu, ale drama pokračovalo do poslední sirény. O výhře týmu z Kotliny rozhodl v čase 58:22 Rostislav Nosek.

Do zápasu vkročily aktivně Pardubice, které hned zaměstnaly Ferduse, gólman Bruslařů si připsal rutinní zákrok. Domácí tým odpověděl na tlak soupeře, ovšem hosté šli v páté minutě do vedení. Vrba vyhrál souboj o kotouč, který posléze nahrál na volného Dominika Dostála. Útočník Východočechů prostřelil přesouvajícího se Ferduse. Havlíčkův Brod se snažil o vyrovnání, ale narážel na připravenou obranu Dynama. Stejná písnička se odehrávala na druhé straně kluziště, když se Pardubice snažily o zvýšení náskoku. Obě obrany po zbytek první části fungovaly na jedničku.

Hosté mohli ve druhé části navýšit vedení díky dvěma přesilovkám, ale Východočeši nevyužili ani jednu. Naopak, ve vlastním oslabení mohl udeřit Kuprijanov, toho pro změnu vychytal famózní Červinka. Havlíčkův Brod srovnal krok se soupeřem ve 28. minutě, kdy pokus Vaněčka tečoval mimo dosah gólmana Tadeáš Koubek. Mladí Bruslaři dokonali obrat v zápase za necelé dvě minuty, když se z předbrankového prostoru prosadil Josef Teplý. Pardubice si vytvářely šance, jenže přes obranu a spolehlivého Ferduse se jim nepodařilo vyrovnat.

Dynamo vlétlo do poslední části jako uragán, vytvářelo si příležitosti a jednu z nich dokázalo využít. Ve 46. minutě nachytal Ferduse na levé tyči Šimon Bartoň, který využil špatného postavení gólmana. Bruslaři si mohli vzít vedení zpět, jenže Teplý zahodil jasnou gólovku. Pardubice chtěly jít do vedení, což se jim mohlo podařit v 54. minutě, jenže Vrbova akce neměla potřebné parametry. Bruslaři během necelých tří minut vstřelili dvě branky. Nejprve si všimnul volného kotouče v brankovišti Tadeáš Koubek. O chvíli později trefil s dávkou štěstí odkrytou klec při hře hostů v šesti Rostislav Nosek. Východočeši v samém závěru snížili, když se po buly trefil Ondřej Vrba.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Tadeáš Adam 0 1 1 3 2
Patrik Bakus 0 0 0 1 0
Adam Bernard 0 0 0 0 2
Matěj Fiala 0 1 1 2 0
Alexandr Gutsu 0 1 1 -1 0
Kryštof Chymo 0 0 0 0 0
Tadeáš Koubek 2 0 2 1 0
Ilarion Kuprijanov 0 1 1 -1 0
Patrik Mrtka 0 0 0 0 0
Radim Mrtka 0 0 0 -1 2
Rostislav Nosek 1 1 2 1 0
Jonáš Novotný 0 0 0 1 0
Filip Ondruš 0 0 0 -2 0
Artur Prchal 0 0 0 1 0
Tomáš Smetánka 0 0 0 0 0
Josef Teplý 1 0 1 -1 0
Jan Vaněček 0 1 1 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Marc Ferdus 60 20 3 17 85,00 0 0

Ohlasy k utkání

D3. kolo, čtvrtek 9.12.2021 od 18:15
Zimní stadion Kotlina
4:3
(0:1, 2:0, 2:2)
Havl. Brod - Pardubice
Extraliga dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 28. Koubek (Vaněček, Adam), 30. Teplý (Kurpijanov, Gutsu), 56. Koubek (Nosek, Fiala), 59. Nosek – 5. Dostál (Vrba), 46. Bartoň, 60. Vrba (Kučera). Rozhodčí: Jakub Karpíšek – Jakub Kučera, Kamila Smetková. Vyloučení: 3:1. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 38. Střely na branku: 37:20 (7:4, 11:11, 19:5). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3.

Sestavy

Havl. Brod

Ferdus (Bělohlávek) – Adam, Vaněček (C), P. Mrtka, Novotný, R. Mrtka, Chymo, Ondruš – Teplý (A), Kuprijanov, Gutsu – Fiala, Bakus, Nosek – Smetánka, Koubek, Prchal – Bernard.

Pardubice

Červinka (Pithart) – Úlehla, Sopoušek, Šmerda (C), Maštalíř, Oliva, Holec, Hemský, Kaštánek – Bolehovský, Hiemer, Jedlička, Dostál, Bartoň, Turena, Vrba, Kučera (A).

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu