6. 1. 2022 | Štěpán Ondráček

Dorost přestřílel Techniku, přesto v samotném závěru přišel o důležité body!

Havlíčkobrodští dorostenci v důležité bitvě o extraligovou záchranu hostili Techniku Brno. Zápas plný osobních soubojů a šancí skončil těsnou výhrou hostů z Brna. Havlíčkovu Brodu nestačila ani výrazná střelecká převaha, a tak všechny body patřily Technice, která rozhodla v samotném závěru.

Úvod utkání nabídl opatrný hokej, ovšem v první šanci byli hosté. V brankovém prostoru neuspěli Straka s Langmannem, které vychytal Ferdus s kusem štěstí. První gól zápasu padl v deváté minutě, když Kuprijanov našel mezi kruhy Rostislava Noska . Mladičký útočník zamířil přesně do pravého horního rohu. Technika využila na začátku třinácté minuty bleskovou přesilovku. Po vyhrané buly si našel kotouč Jonáš Novotný . Forvard hostů prostřelil domácího gólmana natřikrát. Šance na obou stranách byly na konci úvodní dvacetiminutovky, kdy se mohly prosadit oba výběry. Ani jeden z útočníku neměl potřebný klid na hokejce.

Druhá třetina přinesla na jejím začátku jednu přesilovku na obou stranách, ovšem Bruslaři ji nevyužili. Přičemž hosté z Brna ji proměnili deset sekund před koncem. Hejdukovu střelu vyrazil Ferdus před sebe. Nejblíž k odraženému kotouči byl Zbyněk Straka, který zasunul touš za bezmocného gólmana. Techniku vedoucí gól nabudil, byla lepší a Bruslaři měli plné brusle práce. Nakonec z toho hosté neuvařili další gól. Havlíčkův Brod dobýval branku Hnízdila, ale kýženého vyrovnání se nedočkal.

Poslední část nabídla bojovnou podívanou plnou osobních střetů, které udávaly ráz utkání . Ve 47. minutě se mohli dostat Bruslaři na vyrovnaný stav, jenže Teplý svoji šanci neproměnil. Oba celky měly chuť po gólech, ovšem maskovaní mladíci zamkli své svatyně na sedm západů. Až v čtyři minuty před koncem se dočkalo publikum v Kotlině vyrovnávající trefy. Rostislav Nosek si najel z levého kruhu před branku a střelou mezi betony pokořil Hnízdila. Utkání pomalu šlo do prodloužení, které odmítl pět sekund před koncem Jindřich Sladký, který vymetl pravou pavučinu.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Tadeáš Adam 0 0 0 1 0
Patrik Bakus 0 0 0 -1 0
Adam Bernard 0 0 0 0 0
Matěj Fiala 0 0 0 1 0
Kryštof Chymo 0 0 0 0 2
Tadeáš Koubek 0 0 0 0 0
Ilarion Kuprijanov 0 1 1 0 0
Patrik Mrtka 0 0 0 1 0
Rostislav Nosek 2 0 2 2 0
Jonáš Novotný 0 0 0 0 0
Lukáš Nový 0 0 0 0 2
Filip Ondruš 0 0 0 0 0
Artur Prchal 0 0 0 1 0
Tomáš Smetánka 0 0 0 0 0
Josef Teplý 0 0 0 0 0
Jan Vaněček 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Marc Ferdus 60 29 3 26 89,66 0 0

Ohlasy k utkání

D5. kolo, čtvrtek 6.1.2022 od 18:30
Zimní stadion Kotlina
2:3
(1:1, 0:1, 1:1)
Havl. Brod - Technika Brno
Extraliga dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 9. Nosek (Kuprijanov), 56. Nosek – 13. Jonáš Novotný II (Sladký, Vildomec), 28. Straka (Hejduk, Apolenář), 60. Sladký (Jonáš Novotný II). Rozhodčí: Luděk Pilný – Kristýna Hájková, Ondřej Bohuněk. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 58. Střely na branku: 52:29 (19:11, 20:9, 13:9). Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.

Sestavy

Havl. Brod

Ferdus (Bělohlávek) – Vaněček (C), Jonáš Novotný I, Chymo, P. Mrtka, Ondruš, Adam – Kuprijanov, Nosek, Koubek, Bernard, Nový, Smetánka, Prchal, Fiala, Teplý (A), Bakus.

Technika Brno

Hnízdil (Melich) – Vildomec, Pospíšil (C), Hrabinec, Pajer, Čaňo, Hejduk – Sladký (A), Apolenář (A), Langmann, Straka, Janík, Pálkovič, Jonáš Novotný II, Hladký, Smrž, Janovský, Hamák.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu