17. 2. 2022 | Štěpán Ondráček

Bravo! Dorost přetlačil předposlední Techniku a slaví čtvrtou výhru v řadě!

Havlíčkobrodští dorostenci přivítali v domácím prostředí předposlední Techniku Brno a po divoké přestřelce nakonec splnili roli papírového favorita. Celek z moravské metropole prohrával v Kotlině po dvou třetinách už o dvě branky, ale ve třetí periodě dvěma góly srovnal krok. Mladí Bruslaři svému soupeři odskočili na 5:3 a hosté už stihli jen snížit. Z brodského tábora se postupně trefili Josef Teplý, Ilarion Kuprijanov, Tadeáš Koubek, Adam Bernard a Patrik Bakus.

Oba soupeři naskočili do utkání hodně aktivně, fanoušci v Kotlině tak sledovali rychlý hokej s velkým množstvím šancí. Už v první minutě zahrozil Sladký, který zkoušel brankáře Ferduse překvapit střelou z těžkého úhlu, ale kotouč jen proletěl brodským brankovištěm. Na druhé straně hřiště vypálil od modré čáry Bakus a k dorážce se dral Teplý, ale nedokázal v tísni zakončit. Vzápětí o sobě dal znovu vědět hodně aktivní Sladký, který rychle obkroužil bránu a chtěl zasunout puk k přední tyčce, kde byl však připravený gólman Ferdus. Právě Sladký putoval ve 12. minutě na trestnou lavici a mladí Bruslaři přesilovkou nepohrdli. Ránu Ilariona Kuprijanova ještě brankář Hnízdil vyrazil, proti bleskové a přesné dorážce Josefa Teplého už však neměl žádnou šanci. Vyrovnání měl na holi všudybyl Sladký, jenže z bezprostřední blízkosti nedokázal z dorážky dotlačit kotouč za ležícího brankáře Ferduse. Hosté potom sice nevyužili přesilovku, ale po jejím skončení málem srovnali s bojovníky z Kotliny krok. Hamák vyslal ostrou ránu z pravého kruhu a Marcu Ferdusovi pomohla při zákroku i jeho levá tyčka.

Technika prožila pohádkový nástup do druhé třetiny a bleskově vyrovnala. Jonáš Novotný poslal do samostatného úniku Jindřicha Sladkého, který se zblízka krásně trefil k tyčce. Havlíčkův Brod však rychle odpověděl a vzal si zpět ztracené vedení. Patrik Bakus vysunul chytrou nahrávkou do samostatného úniku Ilariona Kuprijanova, jenž si parádním blafákem položil brankáře Hnízdila na led a zasunul kotouč do odkryté brány. O vyrovnávací branku Brňanů se mohl postarat Vildomec, jeho prudkou ránu z kruhu však vykopl gólman Ferdus betonem. Ve 27. minutě Čelanského svěřenci udeřili při přesilovce. Projektil z hole Matěje Fialy ještě brankář Hnízdil dokázal zlikvidovat, na dorážku Tadeáše Koubka už ale nedosáhl. Do kabin si tak mladí Bruslaři odvezli dvoubrankové vedení v zádech.

Na začátku třetí periody se v Kotlině děly velké věci! Obrovskou šanci měl Kuprijanov, jenž si v samostatném úniku položil brankáře, ale nepochopitelně nedostal kotouč do zcela volné brány. A přišel hned dvojnásobný trest. Jonáš Novotný adresoval přesný pas Dominiku Hamákovi, který pláchl brodské obraně a chladnokrevně skóroval přesnou střelou pod horní tyčku. Už za 33 sekund bylo vyrovnáno. Miloš Langmann nahodil od hrazení puk na bránu, jenže brankář Ferdus trochu podcenil situaci a hrací předmět odrazem o jeho beton zapadl až do sítě. Domácí se potom vzpamatovali, uklidnili svou hru a v 50. minutě šli opět do vedení. Z prostoru mezi kruhy zkusil štěstí Adam Bernard a hezkým projektilem překonal gólmana Hnízdila. Zanedlouho se ocitl ve slibné příležitosti Apolenář, který se protáhl za brodskou obranu, ale brankář Ferdus jeho střelu pohotově vyrazil ramenem. Havlíčkobrodská družina se definitivně uklidnila v čase 57:00. Kotouč putoval v útočném pásmu po ose Jan Vaněček – Ilarion Kuprijanov – Patrik Bakus a posledně jmenovaný z předbrankového prostoru rozjásal svůj tým. Hosté však nesložili zbraně a v poslední minutě při hře 4 na 4 vykřesali jiskřičku naděje. Vítek Apolenář získal puk, šikovně přebruslil protihráče a v úniku obstřelil z mírného úhlu na pravé straně brankáře Ferduse. Broďáci už toho ale soupeři víc nedovolili a slavili těsné vítězství 5:4.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Tadeáš Adam 0 2 2 1 0
Patrik Bakus 1 1 2 0 0
Adam Bernard 1 0 1 0 0
Matěj Fiala 0 1 1 -1 0
Tadeáš Koubek 1 0 1 -1 2
Ilarion Kuprijanov 1 2 3 0 0
Patrik Mrtka 0 1 1 -1 0
Radim Mrtka 0 0 0 -1 2
Rostislav Nosek 0 0 0 -1 0
Jonáš Novotný 0 0 0 -1 0
Filip Ondruš 0 0 0 0 0
David Petržílek 0 0 0 0 0
Artur Prchal 0 0 0 0 0
Josef Teplý 1 0 1 1 0
Jakub Vaněček 0 0 0 0 0
Jan Vaněček 0 1 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Marc Ferdus 60 27 4 23 85,19 0 0

Ohlasy k utkání

D15. kolo, čtvrtek 17.2.2022 od 18:30
5:4
(1:0, 2:1, 2:3)
Havl. Brod - Technika Brno
Extraliga dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 13. Teplý (Kuprijanov, Adam), 23. Kuprijanov (Bakus, Adam), 27. Koubek (Fiala, P. Mrtka), 50. Bernard, 57. Bakus (Kuprijanov, Jan Vaněček) – 21. Sladký (Jonáš Novotný II), 41. Hamák (Jonáš Novotný II), 42. Langmann (Apolenář), 60. Apolenář. Rozhodčí: Martin Matoušek – Ondřej Polák, Patrik Augusta. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 29. Střely na branku: 40:27 (12:11, 14:8, 14:8). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 5:3, 5:4.

Sestavy

Havl. Brod

Ferdus (Beran) – Adam, Jakub Vaněček, P. Mrtka, Jonáš Novotný I, R. Mrtka, Ondruš, Jan Vaněček (C) – Bakus, Kuprijanov, Teplý (A) – Fiala, Koubek, Nosek – Petržílek, Bernard, Prchal.

Technika Brno

Hnízdil (Melich) – Vildomec, Pospíšil (C), Hrabinec, Pajer, Čaňo, Hejduk – Sladký (A), Netopil, Apolenář (A), Langmann, Pálkovič, Jonáš Novotný II, Smrž, Hladký, Janovský, Hamák.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu