3. 3. 2022 | Štěpán Ondráček

Dorost svedl přestřelku s Motorem, záchrana se zamotala!

Havlíčkobrodští dorostenci odehráli veledůležité utkání s Českými Budějovicemi. Domácí výběr v zápase dvakrát vedl, ale Jihočeši dokázali otočit skóre ve svůj prospěch. Nervy drásající podívaná skončila divokou přestřelkou, kterou opanoval Motor. Havlíčkovu Brodu se vzdálila záchrana, o kterou bude bojovat ještě ve zbývajících dvou utkání O účast v play off.

Bruslařům se ve 4. minutě nabídla výhoda přesilové hry a vytvořili si velkou šanci. Teplý poslal pěknou přihrávku před brankoviště Adamovi, jehož bekhendová střela jen o kousek minula svůj cíl. V čase 5:52 už se domácí dočkali. V útočném pásmu skvěle vybojovali puk, Artur Prchal našel před bránou volného Davida Petržílka a ten se parádní ranou trefil přesně k tyčce. Bojovníci z Kotliny byli po vstřelené brance na koni. V ideální příležitosti se ocitl Teplý, jenž si dobře vytáhl gólmana Cinku z brány, jenže z těžkého úhlu netrefil bránu. Na druhé straně hřiště zahrozil z mezikruží Vachun, jeho projektil vyrazil brankář Ferdus svými betony. V 11. minutě bylo vyrovnáno. Dominik Postl zakončil od modré čáry a kotouč se odrazil na hůl Alana Šimona, jenž našel mezírku mezi Ferdusovými betony. Čelanského svěřenci si však vzali za pouhých 29 sekund ztracené vedení zpět. Patrik Bakus narýsoval přesný pas na hůl Ilariona Kuprijanova, jehož pohotová rána zaplula za Cinkova záda. Motor srovnal krok ve 13. minutě při přesilové hře. Kotouč putoval po ose Viktor Kotalík – Alan Šimon – Vít Schuppler a posledně jmenovaný z levého kruhu po mohutném nápřahu propálil přesouvajícího se brankáře Ferduse k přední tyčce. Oba týmy předváděly i nadále aktivní a vyrovnaný hokej. Těsně před první sirénou si hosté vytvořili obrovskou šanci. Humeník nabil nádhernou přihrávkou přes brankoviště Postlovi, jehož střelu bez přípravy fantastickým zákrokem betonem zlikvidoval gólman Ferdus.

Jihočeši naskočili do prostřední části lépe a ve 25. minutě se poprvé v utkání dostali do vedení. Ránu Dominika Vachuna ještě gólman Ferdus vyrazil, ale na bleskovou dorážku Samuela Drančáka už nedosáhl. O rychlou odpověď se mohl postarat Nosek, jenže v samostatném úniku neprocedil puk přes Cinkovy betony. Domácí se dočkali vyrovnání díky využité přesilovce. Při přečíslení dvou na jednoho vzal zodpovědnost na sebe Matěj Fiala, který měl dostatek času a prostoru mezi kruhy. Ze své hole vypustil prudkou a přesnou ránu, na kterou brankář Cinka nedokázal včas zareagovat. Mladí Bruslaři byli jak polití živou vodou a ustavičně bušili na zadní vrátka Českých Budějovic. Velké šance však na gólovou půdu nedopadly. Ve 36. minutě je za to stihl trest. Vojtěch Aulický vyslal utěšenou střelu od levého mantinelu, brankář Ferdus si dostatečně nepohlídal prostor u bližší tyčky a kotouč mu propadl za výstroj. Havlíčkův Brod se nestihl ani pořádně vzpamatovat a Motor šel do dvoubrankového trháku. Dominik Postl posunul puk na Matyáše Humeníka, jenž vyhrál souboj jeden na jednoho a nechytatelně zavěsil do horního růžku soupeřovy bránu. Do kabin se tak šlo za stavu 3:5.

Trenér domácích Jiří Čelanský zareagoval na nepříznivý stav výměnou brankářů. Marca Ferduse mezi třemi tyčemi vystřídal Marek Beran. O necelé čtyři minuty později Bruslaři skutečně skórovali, když Patrik Bakus úspěšně zakončil svojí vlastní individuální akci. Jihočeši se však o dvacet sekund později dostali zpět do dvoubrankového vedení. Dominik Vachun nahodil kotouč od modré čáry. Letící puk šikovně mezi brankářovy betony tečoval Samuel Drančák. České Budějovice byly v následujících minutách lepší, jejich akce ale skvělými zákroky zlikvidoval Marek Beran. Hosté dokonce dostali možnost jet trestné střílení, ke kterému se postavil Samuel Drančák. Ani on však havlíčkobrodského brankáře nepřekonal. Čtyři a půl minuty před koncem třetí části vykřesal jiskřičku naděje pro domácí Tadeáš Koubek, jenž po přihrávce Filipa Ondruše prostřelil Davida Cinku. Oba celky v závěru mohly vstřelit branky, ale oba brankáři byli bezchybní. Bruslaři v závěru zkusili hru v šesti, ale kýženého vyrovnání se nedočklai.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Tadeáš Adam 0 1 1 1 0
Patrik Bakus 1 1 2 1 0
Adam Bernard 0 1 1 0 0
Matěj Fiala 1 0 1 -3 0
Kryštof Chymo 0 0 0 -1 0
Tadeáš Koubek 1 0 1 -2 0
Ilarion Kuprijanov 1 0 1 1 0
Radim Mrtka 0 0 0 -1 0
Patrik Mrtka 0 0 0 -2 0
Rostislav Nosek 0 0 0 -3 0
Jonáš Novotný 0 0 0 1 0
Filip Ondruš 0 0 0 -1 2
David Petržílek 1 0 1 1 0
Artur Prchal 0 1 1 0 0
Josef Teplý 0 2 2 2 0
Jan Vaněček 0 2 2 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Marek Beran 20 8 1 7 87,50 0 0
Marc Ferdus 40 25 5 20 80,00 0 0

Ohlasy k utkání

D19. kolo, čtvrtek 3.3.2022 od 15:15
Zimní stadion Kotlina
5:6
(2:2, 1:3, 2:1)
Havl. Brod - Č. Budějovice
Extraliga dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 6. Petržílek (Prchal, Bernard), 12. Kuprijanov (Bakus, Teplý), 29. Fiala (Novotný), 44. Bakus (Vaněček, Adam), 56. Koubek (Ondruš) – 11. Šimon (Gřegořek, Schuppler), 13. Schuppler (Šimon, Kotalík), 25. Drančák (Humeník, Vachun), 36. Aulický, 37. Humeník (Postl, Drančák), 45. Drančák (Vachun). Rozhodčí: Martin Kratochvíl – Jiří Nechvátal, Kristýna Hájková. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 58. Střely na branku: 40:33 (17:10, 13:15, 10:8). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:5, 4:5, 4:6, 5:6.

Sestavy

Havl. Brod

Ferdus (Beran) – Adam, Vaněček (C), P. Mrtka, Ondruš, R. Mrtka, Novotný, Chymo – Teplý (A), Kuprijanov, Bakus – Fiala, Koubek, Nosek – Prchal, Bernard, Petržílek – Kozlík.

Č. Budějovice

Cinka (Schacherl) – Lukáš, Bednařík, Váňa, Vachun (A), Schmidtmayer, Gřegořek – Aulický, Kotalík, Schuppler (C), Šimon, Strnad, Humeník, Lukeš, Postl, Drančák.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu