31. 3. 2022 | Ladislav Vácha

Fantazie! Byly to velké nervy, ale dorost doma přetlačil Třebíč a slaví první barážové body!

Havlíčkobrodští dorostenci vstoupili do extraligové baráže nesmírně důležitým zápasem s Třebíčí. A rozhodně to nebyl zápas pro slabé nervové soustavy! V Kotlině se hrál vyrovnaný hokej a Horáci od začátku jasně ukazovali, že Ligu dorostu vyhráli naprosto právem. Mladé Bruslaře poslal v úvodní dvacetiminutovce do vedení Tomáš Smetánka, ale hosté v prostřední části srovnali krok zásluhou Pavla Čermáka. Ve třetí periodě už se trefil jen brodský útočník Matěj Fiala a všechny tři velmi důležité body zůstaly v Havlíčkově Brodě.

Mladí Bruslaři naskočili do zápasu skvěle a už ve třetí minutě se radovali z vedení. A to po nádherné akci! Parádní práci odvedl Tadeáš Koubek, který se vřítil v rychlosti do útočného pásma jako uragán, elegantně protančil kolem dvou protihráčů a naservíroval geniální přihrávku jako na zlatém podnosu před brankoviště číhajícímu Tomáši Smetánkovi, jenž uklidil kotouč do odkryté brány. Domácí pak ubránili oslabení po faulu Jana Vaněčka a při hře 4 na 4 při nich stáli všichni svatí. Brankář Bělohlávek nedokázal zkrotit nahozený puk a kotouč se za něj snažili zblízka opakovaně dostat Havlíček s Přibylem, ale maskovaná opora Broďáků se vyznamenala. V poslední minutě úvodní dvacetiminutovky narýsoval Fiala skvostný pas za obranu na rozjetého Prchala, jenž pláchl třebíčské obraně do samostatného úniku, ale zblízka zakončoval nepřesně.

První větší příležitost si ve druhé třetině vytvořil Havlíčkův Brod. Bakus se prezentoval šikovnou tečí v předbrankovém prostoru, ale brankář Málek stihl včas zareagovat. Domácí pak přečkali bez úhony oslabení, jenže soupeř si začal vytvářet čím dál větší tlak a dočkal se zaslouženého vyrovnání. Jan Hanák nabil na osu hřiště Pavlu Čermákovi, jehož nádherná rána z mezikruží skončila až za Bělohlávkovými zády. Hezkou souhru pak předvedli Prchal s Fialou, druhý jmenovaný však v dobré pozici na puk čekal marně, protože ho stihli tečovat mimo jeho dosah protihráči. Na druhé straně zahrozil Čermák, brankář Bělohlávek si ale s jeho bekhendovým projektilem k tyčce poradil. Zanedlouho nahrál Kuprijanov do dobré palebné pozice Teplému, ten však z voleje ranou z kruhu vyprášil jen Málkovy betony. Gólovou radostí neskončila ani teč Hanáka, kterou zlikvidoval gólman Bělohlávek betonem. Čelanského družina si s koncem prostřední části vynutila aktivní hrou velký tlak, kýženého efektu v podobě druhého gólu však nedocílila. V největší šanci se ocitl Bernard, jenž po chytrém pasu pelášil sám na bránu, mezírku mezi Málkovými betony však nenašel.

Ve třetí periodě se dlouho hrál svižný a vyrovnaný hokej. Postupem času však začali tahat za delší konec provazu Bruslaři, kteří svírali Horáky u jejich brány a z mohutného tlaku nakonec vytěžili dlouho kýženou branku. Josef Teplý přebral ve středním pásmu kotouč, nabral rychlost, prosmýkl se přes protihráče až k bráně a z obrovského závaru, při němž brankář Málek fantasticky zneškodnil několik dorážek zblízka, nakonec dopravil kotouč do sítě Matěj Fiala. Parta z Kotliny se pak musela po zbytečném faulu Petržílka bránit ve čtyřech, ale perné chvilky ustála. V 54. minutě o sobě dal vědět aktivní Teplý, jenž si vybruslil s pukem až do prostoru mezi kruhy a jeho střelu zápěstím jistým zákrokem zneškodnil brankář Málek. Horáci se dostali hned vzápětí do slibného protiútoku, který zakončoval po přesném pasu ranou z první Čermák, brankář Bělohlávek se však bleskově přesunul ve svém území a kotouč vyrazil do bezpečí. Nervy drásající duel gradoval s blížící se závěrečnou sirénou. Hosté se ze všech sil tlačili do útoku, ale havlíčkobrodští mladíci se velmi dobře bránili a nejtěsnější náskok uhájili až do závěrečné sirény, po níž se mohli naplno radovat ze zisku prvních a veledůležitých tří bodů v baráži.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Patrik Bakus 0 0 0 -1 0
Adam Bernard 0 0 0 -1 0
Matěj Fiala 1 0 1 1 0
Kryštof Chymo 0 0 0 1 2
Tadeáš Koubek 0 1 1 1 0
Ilarion Kuprijanov 0 0 0 1 0
Patrik Mrtka 0 0 0 -1 0
Jonáš Novotný 0 0 0 1 0
Filip Ondruš 0 0 0 -1 0
David Petržílek 0 0 0 -1 2
Artur Prchal 0 0 0 0 2
Tomáš Smetánka 1 0 1 1 0
Josef Teplý 0 0 0 2 0
Jan Vaněček 0 1 1 1 4
Jakub Vaněček 0 1 1 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Bělohlávek 60 18 1 17 94,44 0 0

Ohlasy k utkání

BAR1. kolo, čtvrtek 31.3.2022 od 17:00
2:1
(1:0, 0:1, 1:0)
Havl. Brod - Třebíč
Extraliga dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 3. Smetánka (Koubek), 50. Fiala (Jan Vaněček, Jakub Vaněček) – 29. Čermák (Hanák). Rozhodčí: Jan Bernat – Kristýna Hájková, Tomáš Jiruška. Vyloučení: 5:1. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 56. Střely na branku: 29:18 (11:6, 10:7, 8:5). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Sestavy

Havl. Brod

Bělohlávek (Ferdus) – Jakub Vaněček, Jan Vaněček (C), Ondruš, P. Mrtka, Chymo, Novotný – Bakus, Kuprijanov, Teplý (A) – Fiala, Koubek, A. Prchal, Petržílka, Bernard, Smetánka

Třebíč

Málek (Rygl) – Suchánek, Bláha (A), Šoltes (C), Mojdl, Rymeš – Čermák, Chadim, R. Prchal, Havlíček, Hájek, Daněček, Přibyl, Hanák, Novák, Svoboda

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu