2. 4. 2022 | Ladislav Vácha, Štěpán Ondráček

Dorostenci smazali manko Tábora, ale berou jen bod po prohře na nájezdy!

TÁBOR – Druhé kolo baráže Extraligy dorostu k sobě svedlo Tábor s Havlíčkovým Brodem. Lépe do zápasu vstoupili kohouti, kteří povedenou pětiminutovkou vedli nad Bruslaři o dvě branky. Celek z Kotliny se nevzdal a na začátku druhé třetiny snížil na rozdíl jedné trefy. Vyrovnání měl na holi Teplý, ten ale neproměnil trestné střílení. Tábor byl blízko plnému bodovému zisku, ovšem Havlíčkobrodským vyšla hra bez brankáře. V čase 59:25 vyrovnal Patrik Mrtka. O vítězi rozhodly samostatné nájezdy, které lépe zvládli domácí hráči.

Tábor vlétl do zápasu s velkou chutí a držel Bruslaře, kteří si počínali od úvodního vhazování hodně pasivně, pod tlakem. Už ve 3. minutě zahrozil dobrou střelou mezi kruhy Šindelář, ale brankář Bělohlávek skvěle zasáhl lapačkou. V 6. minutě už však byl i on krátký a Kohouti se ujali vedení. Kotouč putoval po ose Adam Kofroň – Filip Šindelář – Ondřej Sabiniok a posledně jmenovaný dotáhl krásnou kombinaci rychlou střelou zblízka ke zdárnému konci. Havlíčkův Brod se i nadále neskutečně trápil. Chyběl mu pohyb i důraz a soupeř byl všude o krok dříve. Druhá branka tak na sebe nenechala dlouho čekat. V 11. minutě se Marek Eremiáš parádně protáhl po pravém křídle až k bráně a našel před brankovištěm číhajícího Jakuba Ondřeje, jenž z voleje zametl kotouč za Bělohlávkova záda. Hosté potom měli k dispozici přesilovku, kterou sice sehráli katastrofálně, ale mohli snížit zásluhou Teplého, jehož ránu z levého kruhu vyrazil brankář Tesař svými betony. Domácí si tak odvezli do kabiny zaslouženě dvoubrankový náskok.

Vypadalo to, jako kdyby do prostřední části vyjelo z havlíčkobrodské kabiny úplně jiné mužstvo. Čelanského svěřenci se do svého soka pořádně zakousli a už v čase 21:05 slavili snížení. Při hře 4 na 4 nabil Ilarion Kuprijanov před bránu Patriku Bakusovi, jehož projektil sice vyrazil brankář Tesař před sebe, ale neúspěšný střelec dostal druhou šanci a z dorážky do odkryté brány už se nemýlil. Broďáci byli jako pokropení živou vodou. Skvěle bruslili a napadali soupeřovu rozehrávku už v jejím zárodku, což činilo Matušíkově družině pořádné problémy. I přesto se však Jihočeši dostávali do šancí. Do samostatného úniku pláchl brodské obraně Eremiáš, jehož blafák famózně zneškodnil betony gólman Bělohlávek. Na druhé straně nebezpečně zahrozil Fiala, který svou střelou z mezikruží vyprášil Tesařovy betony. V zajímavém zakončení se vzápětí ocitl táborský obránce Šťastný, jenž i když ležel na ledě, tečoval nahození od modré čáry do Bělohlávkových betonů.

Ve 34. minutě měli aktivní Bruslaři obrovskou šanci na vyrovnání, když byl v trháku faulovaný Teplý a sudí nařídil trestné střílení. K jeho exekuci se rozjela právě brodská 77, jenže s nepovedenou střelou zblízka neměl gólman Tesař žádné problémy. Na úrodnou půdu nedopadla ani skrytá střela Adama od modré čáry, kterou Jiří Tesař dokázal vyrazit. Ještě blíž vstřelení gólu byl Teplý, jenž předvedl výborný sprint po pravém křídle a svou dělovkou zacinkal na břevno. Dodat více klidu na táborské hole mohl chvilku před sirénou Šindelář, jeho zakončení z bezprostřední blízkosti však na jedničku vyškrábl brankář Bělohlávek.

Do třetí třetiny naskočily oba týmy hodně aktivně, takže u Jordánu byl k vidění svižný a zajímavý hokej. Rozjásat havlíčkobrodské barvy mohl Prchal, který se nádherně protáhl kolem protihráče a z levé strany pelášil na táborskou bránu, ale gólman Tesař se u přední tyčky proti jeho ráně vyznamenal. Brodský útočník navíc po odpískaní maskovanou oporu Kohoutů zbytečně sekl a obdržel dvouminutový trest. Při oslabení málem paradoxně udeřili hosté. Smetánka při přečíslení dvou na jednoho vzal zodpovědnost na sebe a z levého kruhu nechal vyniknout výtečně chytajícího Tesaře. Čaroval však i gólman Bělohlávek, jenž vychytal rozjetého Seidla, který se hezky prokličkoval až před bránu.

Znovu se zapotil i Jiří Tesař, který vyrazil skrytou Chymovu střelu od modré čáry a poradil si i s nebezpečnými dorážkami. Bruslaři se tlačili za vyrovnáním, jenže jejich útoky se rozbíjely o pevnou táborskou defenzivu, jež pracovala velmi dobře. Havlíčkův Brod nakonec po dlouhém snažení vybojoval vhazování v útočném pásmu a v 59. minutě sáhl ke hře v šesti bez brankáře. A vyplatilo se! Pouhých 35 sekund před třetí sirénou vypálil z okraje kruhů Patrik Mrtka a jeho skvostná pumelice zapadla přesně k levé tyčce brankáře Tesaře, jenž toho nejspíš moc neviděl. Za nerozhodného stavu 2:2 se tak šlo do pětiminutového prodloužení.

V nastavené pětiminutovce byli jednoznačně lepší havlíčkobrodští mladíci, kteří se hnali za důležitým bonusovým bodem. Ideální pas obdržel před bránu Bakus, jenže v dobré palebné pozici netrefil rychle letící puk podle svých představ. Zanedlouho Teplý vysunul za táborskou obranu Jana Vaněčka, jehož rána ze strany však skončila na Tesařově výstroji. Oba hráči se za pár okamžiků probili k nebezpečným střelám zblízka a kotouč poskakoval těsně před brankovou čarou, jenže fantom Tesař mezi tyčemi domácích znovu exceloval. O vítězi tak musely rozhodnout samostatné nájezdy.

Penaltovou loterii začali lépe bojovníci z Kotliny, které poslal po luxusním blafáku do vedení Josef Teplý. Jihočeši však vystřihli obrat! Nechytatelnou dělovkou pod víko vyrovnal David Kupka a po precizním blafáku vystřelil Táboru bonusový bod Jan Seidl.

Samostatné nájezdy

1. série: Marek Eremiáš (TAB)Tadeáš Koubek (HBR)

2. série: Petr Pospíchal (TAB)Ilarion Kuprijanov (HBR)

3. série: Ondřej Sabiniok (TAB)Josef Teplý (HBR)

4. série: David Kupka (TAB)Patrik Bakus (HBR)

5. série: Jan Seidl (TAB)Matěj Fiala (HBR)

Tabulka baráže Extraligy dorostu

1. HC Tábor 1-1-0-0 8:2 5
2. BK Havlíčkův Brod 1-0-1-0 4:4 4
3. Polsko U16 0-1-0-1 5:9 2
4. SK Horácká Slavia Třebíč 0-0-1-1 5:7 1

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Tadeáš Adam 0 0 0 0 0
Patrik Bakus 1 0 1 1 0
Adam Bernard 0 0 0 -1 0
Matěj Fiala 0 0 0 -1 0
Kryštof Chymo 0 0 0 0 0
Tadeáš Koubek 0 1 1 1 0
Ilarion Kuprijanov 0 1 1 1 0
Patrik Mrtka 1 0 1 -1 2
Jonáš Novotný 0 0 0 0 0
Filip Ondruš 0 0 0 -1 0
David Petržílek 0 0 0 -1 0
Artur Prchal 0 0 0 0 4
Tomáš Smetánka 0 0 0 0 4
Josef Teplý 0 0 0 1 2
Jan Vaněček 0 0 0 1 0
Jakub Vaněček 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Bělohlávek 64 27 2 25 92,59 0 0

Ohlasy k utkání

BAR2. kolo, sobota 2.4.2022 od 12:30
Zimní stadion Tábor
3:2sn
(2:0, 0:1, 0:1 - 0:0)
Tábor - Havl. Brod
Extraliga dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 6. Sabiniok (Šindelář, Kofroň), 11. Ondřej (Eremiáš), rozh. náj. Seidl – 22. Bakus (Kuprijanov), 60. P. Mrtka (Koubek). Rozhodčí: Jan Jaroš – Jakub Dědek, Goran Jurak. Vyloučení: 4:7. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 112. Střely na branku: 27:28 (13:5, 6:11, 8:8 – 0:4). Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2sn.

Sestavy

Tábor

Tesař (Koryťák) – Bůžek, Shaklein, Bouška, Šťastný, Cícha (C), Ondřej, Šíma – Šindelář (A), Kofroň, Dušek, Kupka, Fábera, Seidl, Vlček, Pospíchal, Eremiáš, Sabiniok (A).

Havl. Brod

Bělohlávek (Ferdus) – Jan Vaněček (C), Jakub Vaněček, P. Mrtka, Ondruš, Chymo, Novotný, Adam – Teplý (A), Kurpijanov, Fiala – Smetánka, Koubek, Prchal – Bernard, Bakus, Petržílek.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu