9. 4. 2022 | Ladislav Vácha, Tomáš Sochor

Dorostenci porazili Třebíč i podruhé a razantně se přiblížili záchraně!

TŘEBÍČ – Havlíčkobrodští dorostenci vyjeli v rámci baráže o Extraligu dorostu k prvnímu odvetnému utkání na led Třebíče. Bruslaři se dostali v první třetině do vedení, zarputile hrající soupeř ale v polovině třetí periody otočil. V padesáté čtvrté minutě však svěřenci trenéra Jiřího Čelanského hráli přesilovku pět na tři, díky které strhli vedení zpět na svojí stranu, které již nepustili. Havlíčkův Brod se tak o další krok přiblížil záchraně.

Mladí Bruslaři měli do zápasu mnohem lepší vstup. Častěji se drželi na puku a hodně se tlačili do střelby, takže brankář Málek se musel mít neustále na pozoru. Už v 6. minutě měl na holi obrovskou šanci Teplý, který získal odražený kotouč a ocitl se úplně sám před bránou, jenže svou střelou trefil jen dobře postaveného gólmana Málka. Přáno nebylo ani Vaněčkovi, s jehož projektilem od modré čáry si Málek poradil. Vědět o sobě dal i Fiala, jenž dobrým napadáním v útočném pásmu získal hrací předmět a ranou z úhlu nechal vyniknout strážce třebíčské svatyně. Se svou troškou do mlýna přispěl i Bernard, jehož zakončení z mezikruží protáhlo Málkovu lapačku. Gólové radosti se nedočkal ani Kuprijanov, jehož střela z prostoru mezi kruhy zaduněla na Málkovy betony. V 11. minutě už se však aktivní hosté dočkali zasloužené odměny. Josef Teplý přihrál do jízdy na pravé křídlo Tadeáši Koubkovi, který se natlačil za soupeřovu obranu a z pravého kruhu mířil přesně ke vzdálenější tyčce. Domácí se vůbec nedostali do tempa a gólman Bělohlávek si v úvodní dvacetiminutovce připsal jen jeden zákrok. Do kabin se tak šlo za stavu 0:1.

Podobný obrázek hry sledovali fanoušci v KHNP Areně i v prostřední části. Havlíčkův Brod diktoval tempo hry, častěji se dostával do zakončení a Třebíč se musela hlavně bránit. Ze samostatného úniku mohl poslat soubor z Kotliny do trháku Prchal, zblízka však střílel jen do brankáře Málka. Na druhé straně ledové plochy vypálil hned po vhazování z blízkosti modré čáry Mojdl a jeho střela byla za letu ještě tečována, kotouč však proletěl vedle pravé Bělohlávkovy tyčky. Horáci se postupem času začali směrem dopředu čím dál více osmělovat, ale Jakub Bělohlávek v brodském brankovišti byl i nadále bezchybný. Z prostoru levého kruhu zakončil Bernard, na Málka si však nepřišel. O vyrovnání se mohl postarat Přibyl, jenž se šikovně protáhl za záda brodských zadáků, v koncovce byl však nepřesný.

Domácí potom vystrašila nebezpečná rána Adama od modré čáry, jež prosvištěla kousek nad horní tyčkou. Broďáci zanedlouho ujeli do nadějného přečíslení, které zakončoval P. Mrtka, jenže brankáře Málka nepřekonal. Sám na bránu vzápětí pelášil Mráček, ale gólman Bělohlávek pohotově zasáhl svými betony. Neujala se ani teč Bakuse, jež skončila kousek od levé Málkovy tyčky. Bruslaři neskórovali ani po krásné kombinaci zakončené Prchalem, jehož rána z příznivé palebné pozice o kousek minula svůj cíl. Už za pár okamžiků se objevil v podobné situaci Nový, jenže ani on netrefil zařízení.Po čtyřiceti minutách hry tak stále svítil na kostce nad ledem stav 0:1.

Brod na začátku třetí periody dohrával zbytek svého oslabení za hru v šesti, jíž se provinil v závěru druhé třetiny, ale ubránil se naprosto bez problémů, když soupeři nedovolil zhola nic. Ve 42. minutě už však Třebíč slavila vyrovnání. Domácí skvěle sehráli přečíslení 3 na 2, když Tomáš Přibyl nabil před bránu Tomáši Havlíčkovi, jenž parádní ranou k tyčce prostřelil brankáře Bělohlávka. Rychlou odpověď mohl zajistit Teplý, který se natlačil z pravého křídla až před bránu, v tísni však těsně minul. Hosté potom ustáli bez úhony i další oslabení, ale Bílé hvězdy i nadále byly směrem dopředu nebezpečné. Svoboda nastřelil gólmana Bělohlávka a k dorážce se dostal Havlíček, jenže vystřelil nad horní tyčku. V čase 48:14 už ale domácí dokonali obrat. Od modré čáry vystřelil Bronislav Daneček a jeho skrytá rána nakonec skončila až v brodské bráně, když ji za letu tečoval mezi Bělohlávkovy betony jeden z hráčů hostí. Skvělou šanci měl potom Koubek, který ujel do samostatného úniku, vyprášil však jen Málkův beton. Do sóla pláchl i Svoboda, i on však mířil do betonů. Třebíč potom byla potrestána za zdržování hry a vzápětí byl faulovaný unikající Teplý, po čemž měli hosté k dispozici minutu a 26 sekund dlouhou přesilovku 5 na 3.

A tu dokázali dokonale využít ve svůj prospěch! V 54. minutě přiťukl Patrik Mrtka kotouč do pravého kruhu připravenému Tadeáši Koubkovi, jehož bomba z první po mohutném nápřahu zaplula k protější tyčce. Ze hry uplynulo jen 41 sekund a při pokračující přesilovce, tentokrát 5 na 4, udeřili Čelanského svěřenci znovu. Kotouč putoval v útočném pásmu po ose Matěj Fiala – Tomáš Smetánka – Patrik Mrtka, posledně jmenovaný se opřel do puku na okraji kruhů a jeho přesný projektil, který brankář Málek nejspíš moc neviděl, skončil až na místě určení. Uklidňujícímu gólu pak byl blízko Teplý, po Kuprijanovově zadovce však mířil z mezikruží těsně nad břevno. Vzápětí našel Vaněček zpoza brány Kuprijanova, jenž zakončoval z předbrankového prostoru, jenže gólman Málek skvělým zákrokem udržel svůj tým ve hře. Útočný faul potom předvedl Fiala a hosté se museli v závěru utkání bránit v oslabení. Těžké chvíle nakonec přečkali bez úhony a mohutně mohli slavit veledůležité vítězství 3:2, jež jim v konečném zúčtování zajistilo extraligovou záchranu.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Tadeáš Adam 0 0 0 0 0
Patrik Bakus 0 0 0 0 0
Adam Bernard 0 0 0 -1 2
Matěj Fiala 0 1 1 0 2
Kryštof Chymo 0 0 0 0 0
Tadeáš Koubek 2 0 2 0 0
Ilarion Kuprijanov 0 0 0 0 0
Patrik Mrtka 1 1 2 -1 0
Radim Mrtka 0 0 0 -1 0
Jonáš Novotný 0 0 0 0 0
Lukáš Nový 0 0 0 -1 0
Filip Ondruš 0 0 0 1 0
Artur Prchal 0 0 0 -1 0
Tomáš Smetánka 0 1 1 -1 0
Josef Teplý 0 2 2 1 0
Jan Vaněček 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Bělohlávek 60 13 2 11 84,62 0 0

Ohlasy k utkání

BAR4. kolo, sobota 9.4.2022 od 12:00
KHNP ARENA
2:3
(0:1, 0:0, 2:2)
Třebíč - Havl. Brod
Extraliga dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 42. Havlíček (Přibyl, Mráček), 49. Daněček (Novák, Mojdl) – 11. Koubek (Teplý), 54. Koubek (P. Mrtka, Teplý), 54. P. Mrtka (Smetánka, Fiala). Rozhodčí: Jan Grygera – Marek Čelechovský, Pavel Mikšík. Vyloučení: 2:3. Využití:0:2 . V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 13:47 (1:21, 6:12, 6:14). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.

Sestavy

Třebíč

Málek (Rygl) – Suchánek, Bláha, Šoltes (C), Mojdl, Rymeš, Voznica – Čermák, Havlíček, Mráček, Hájek, Daněček, Přibyl, Hanák, Novák, Svoboda

Havl. Brod

Bělohlávek (Beran) – Adam, Vaněček (C), Ondruš, P. Mrtka, R. Mrtka, Chymo, Novotný – Teplý (A), Kuprijanov, Bakus – Prchal, Koubek, Fiala – Nový, Bernard, Smetánka

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu