17. 9. 2022 | Štěpán Ondráček

FANTAZIE! Dorostenci v dramatickém utkání skolili pardubické Dynamo

Havlíčkobrodští dorostenci se poprvé v sezoně představili na ledě Kotliny. Mladí Bruslaři přivítali Pardubice, se kterými sehráli dramatickou partii. Po čtyřiceti minutách byl stav nerozhodný 1:1, a tak o vítězi zápasu měla rozhodnout třetí třetina. V ní se dlouho oba celky trápily, až v samém závěru přišlo rozhodnutí. Bruslaři si připsali důležité tři body do skupiny B.

Pardubice byly od začátku utkání aktivnější, když mohly jít v sedmé minutě do vedení. Vítek nedokázal v pádu zakončit za Račanova záda. Bruslaři mohli roztříštit tlak soupeře v přesilové hře, což se domácím hráčům podařilo. Mrtkův projektil byl zablokovaný, ale Koubkovu dorážku zastavil pozorný Antoš. Dynamo mohlo jít do vedení sedm minut před první sirénou, ovšem i tentokrát nedokázalo vyzrát na gólmana Havlíčkova Brodu. Hosté nedokázali zlomit soupeře ani v přesilové hře, a tak Bruslaři hráli po první třetině s Pardubicemi nerozhodně 0:0.

Východočeši nadále byli nebezpečnějším mužstvem. Jansovo nahození na poslední chvíli vyrazil Račan do rohu kluziště. Pardubice nadále tlačily, ale gól se jim nepodařilo vstřelit. Naopak, byli to Bruslaři, kteří se ujali vedení. Nový v přečíslení oslovil Patrika Křížka, který z osy kluziště napálil puk pod břevno Antošovy klece. Dynamo vyrovnalo po polovině utkání. Tom Kaštánek překvapil střelou od zadního mantinelu Račana. Gólman Havlíčkova Brodu si srazil puk za brankovou čáru. Oba týmy si ve zbytku druhého dějství vyměnily šance, ale ukazatel skóre se nezměnil.

Třetí třetinu začaly oba výběry s tím, že chtějí rozhodnout utkání na svoji stranu. Všechny pokusy pochytala dvojice Antoš – Račan bez větších problémů. Jak se krátila základní hrací doba, tak šance přibývaly. Ve 47. minutě mohl přiblížit domácí vítězství Teml, ten ale na gólmana Dynama nevyzrál. Poté neuspěl ani hostující Turena, jenž vpádu minul levou tyč. Čtyři minuty před závěrečnou sirénou ohrozil gólmana Antoše Mrtka, ale ani tento pokus se neujal. Havlíčkův Brod s Pardubicemi se chystaly na prodloužení, ale to nebylo potřeba. V čase 59:50 rozhodl zápas pro Bruslaře v přesilovce od modré čáry kapitán týmu Patrik Mrtka, když využil clony před Antošem, který nedosáhl včas k pravé tyči. Bruslaři tak mohutně slavili těsné vítězství 2:1.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Tadeáš Adam 0 0 0 -1 0
Štěpán Adamec 0 0 0 0 2
Martin Dvořák 0 0 0 -1 0
Jan Frühbauer 0 0 0 0 0
Alexander Charinov 0 0 0 0 0
Nikolaj Charinov 0 0 0 0 0
Lukáš Kachlíř 0 0 0 1 0
Tadeáš Koubek 0 0 0 1 0
Filip Kozlík 0 0 0 0 0
Denis Kraučuk 0 0 0 0 0
Patrik Křížek 1 0 1 0 0
Patrik Mrtka 1 0 1 1 2
Lukáš Nový 0 2 2 1 0
Filip Ondruš 0 1 1 -1 2
Martin Teml 0 0 0 0 0
Filip Vaněk 0 0 0 -1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
David Račan 60 28 1 27 96,43 0 0

Ohlasy k utkání

2. kolo, sobota 17.9.2022 od 17:00
Zimní stadion Kotlina
2:1
(0:0, 1:1, 1:0)
Havl. Brod - Pardubice
Extraliga dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 28. Křížek (Nový), 60. Mrtka (Ondruš, Nový) – 31. Kaštánek (Pilař). Rozhodčí: Martin Vepřovský – Roman Zídek, Tomáš Jiruška. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 62. Střely na branku: 26:28 (6:7, 8:13, 12:8). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Sestavy

Havl. Brod

Račan (Kamenický) – Mrtka (C), Kachlíř, Adam, Ondruš, Teml, Vaněk – Křížek, Koubek, Nový (A) – Dvořák, Frühbauer, Kozlík – A. Charinov, Adamec, N. Charinov – Kraučuk.

Pardubice

Antoš (Tuláček) – Kaštánek, Šmerda (C), Úlehla, Jansa, Vápeník, Oliva, Křečan – Kantor, Turena (A), Lempach, Pilař, Korec, Krčál, Kučera, Rolinek, Bartoň, Vítek.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu