18. 8. 2022 | Milan Sochor

Emoce plály, tekla krev. Baník těsně přetlačil Bruslaře

Havlíčkobrodští hokejisté v bouřlivé atmosféře ve druhé periodě vyrovnali, nakonec ale těsně padli. Utkání provázela spousta vyhrocených situací i neuznaných gólů.

Venku panovaly tropy, na Zimním stadionu Václava Nedomanského ale oběma celkům chvíli trvalo, než se dostaly do provozní teploty. Až v půlce první třetiny byla k vidění první vážnější šance. Dostal se do ní Milan Valášek, když ujel sám na bránu během oslabení. Puk se mu ale postavil na hranu, havlíčkobrodský útočník tak nezakončil podle svých představ.

Valášek měl další příležitost krátce po ubráněném oslabení. Do levého kruhu mu přihrál Dominik Dušek, hráč s patnáctkou na zádech jen těsně minul horní roh soupeřovy klece. Nadějnou akcí se prezentovali také domácí, jejich přečíslení dvou na jednoho Bruslaři zastavili jen za cenu faulu. V přesilové hře skončil puk v síti Havlíčkova Brodu, Hodonínští jej mezi kruhy ale podle rozhodčích tečovali vysokou holí, gól tak nebyl uznán.

Krátce poté se domácí přeci jen radovali. René Marek přihrál z levé strany před bránu Janu Matějkovi, který byl dostatečně důrazný a zblízka propasíroval puk do sítě. V závěru prvního dějství se Baník dostal do dalšího přečíslení dvou na jednoho, tentokrát však zblízka zakončujícího Vojtěcha Krejčiříka zastavil pohotovým zákrokem Ondřej Chaloupek.

Bruslaři hned po přestávce hrozili. Po povedené akci Jakuba Petržilky se ale Luboš Voříšek neprosadil. Když pak mužstvo z Vysočiny přežilo tlak Hodonína, znovu se začalo tlačit do zakončení. Před bránou se ocitl aktivní Milan Valášek, ale ani tentokrát domácího brankáře neprostřelil. Svěřenci Aleše Kraučuka se neprosadili ani v přesilové hře pět na tři, přestože si v ní vypracovali slibné pozice pro zakončení.

Celek z Kotliny šel vyrovnání naproti a nakonec se dočkal. Také hosté se dostali do přečíslení dvou na jednoho. Jaroslav Moučka zavážel puk po levém křídle, stáhnul si ho na osu hřiště, odkud neomylně zamířil prudkou střelu zápěstím do levého horního rohu. Baník pak podruhé dostal puk do sítě, ale o gól se nejednalo. Puk přešel čáru podle rozhodčích až po odpískání po konci druhé periody.

V úvodu třetí části hry se dostal do úniku Dominik Dušek, únik ale zakončil střelou mimo. Zanedlouho se tak mohli radovat hosté. Adam Popelka v přečíslení dvou na jednoho přihrál z levé strany přes osu hřiště na Aleše Dufka, který se z první trefil nad lapačku přesouvajícího se Michala Nováka.

Na kluzišti se přitvrzovalo, emoce cloumaly hráči na obou stranách. David Košťál s Romanem Čermákem vyvázli po tvrdých zákrocích soupeře s krvavými šrámy v oblasti oka. Výsledkem byla série přesilových her Havlíčkova Brodu. V jedné z nich Jaroslav Moučka trefil z okraje levého kruhu domácího brankáře do masky, odkud se zdánlivě odrazil puk do zadní tyče a odtud zase ven. Rána byla ale tak prudká, že to kromě autora střely snad nikdo nezaznamenal, a hrálo se bez přerušení dál.

V posledních minutách se Bruslaři drali za vyrovnáním, už to byla ale trochu křeč. Po oddechovém času nedostali prostor ani na odvolání brankáře. Naopak to byl Michal Novák, kdo byl půl minuty před koncem v permanenci. Samostatný únik Baníku zlikvidoval, skóre už se tak neměnilo.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

přát. kolo, čtvrtek 18.8.2022 od 18:00
Zimní stadion Václava Nedomanského
2:1
(1:0, 0:1, 1:0)
Hodonín - Havl. Brod

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 16. Matějka (Charvát, Marek), 46. Dufek (Popelka, Krejčiřík) – 35. Moučka (Valášek, Kliment). Rozhodčí: Maťašovský, Slavka – Hübl, Olšar. Vyloučení: 6:6, navíc Dušek (HBR) 5 + OK [NARZ + NESP]. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 403. Střely na branku: 37:30 (11:6, 13:14, 13:10). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Sestavy

Hodonín

Doliska (31. Tichon) – Polesný, Kališ, Škápik, Směřička, Kučera, Němec, Zeman – Popelka, Peš, Hložánek, Dufek, Sajdl, Krejčiřík, Mrava, Matějka, Pisarovič, Marek, Charvát, Štědrý

Havl. Brod

Chaloupka (31. Novák) – Benák, Čermák, Kerber, Kliment, Krejčí, Grauer – Petržilka, Voříšek, Tecl, Dušek, Moučka, Valášek, Vaňkovský, D. Košťál, Vacík, J. Košťál, Šimek

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu