2. 12. 2022 | Ladislav Vácha

Juniorům se zápas s rozjetým Pískem nepovedl a v Kotlině o gól prohráli

Juniorka přivítala v domácím prostředí Písek, který je sice v tabulce poslední, ale momentálně hraje ve skvělé formě. A bohužel, tu potvrzoval i v Kotlině. Jihočeši se dostali v úvodní dvacetiminutovce do vedení, ale mladí Bruslaři dokázali těsně před sirénou vyrovnat. V prostřední části Jihočeši skórovali a ve třetím dějství se dostali do dvougólového trháku. Adamovi svěřenci sice v závěru vstřelili při vlastním oslabení kontaktní branku, jenže víc už toho nestihli. Králům tak podlehli těsně 2:3. Oba havlíčkobrodské góly vstřelil Lukáš Přidal.

Písek naskočil do zápasu hodně hladový a havlíčkobrodská defenziva měla od úvodního vhazování spoustu práce. Králové byli za svou aktivitu brzy odměněni, když se ve 3. minutě ujali vedení. Alois Dubský při rychlém protiútoku našel mezi kruhy volného Tomáše Hlaváčka, který si ideálně zpracoval puk a rychlou zápěstní střelou po ledě propálil brankáře Sigmunda mezi betony. Domácí se snažili odpovědět, ale obrana Jihočechů si počínala precizně a mladé Bruslaře k ničemu moc nepouštěla. Havlíčkův Brod se mohl chytnout při přesilovce, kterou však nesehrál vůbec dobře. Možná i díky ní se ale dostal více do zápasu a vyrovnal hru.

Na první velkou šanci si však mladí bojovníci z Kotliny museli počkat až do 18. minuty, když při oslabení rozkmital své rychlé nohy Dymák, z levého křídla se protáhl až před bránu a zkusil blafák do bekhendu, jenže mířil nepřesně. Při hře 4 na 4 se vzápětí od pravého mantinelu natlačil až před bránu Hořejší, jeho zakončení na bližší tyčku však gólman Sigmund přečetl a kotouč ukryl v lapačce. Broďáci se nakonec dočkali vyrovnání, a to 59 sekund před první sirénou. Ilarion Kuprijanov nabil při útočné kombinaci do pravého kruhu Lukáši Přidalovi, jehož bomba z voleje skončila až za Korytarovými zády.

Hokejisté od řeky Otavy měli dobrý nástup do prostřední části a brzy si zahráli přesilovku. Brankář Sigmund musel likvidovat několik nepříjemných střel, ale jinak se domácí ubránili velmi dobře. Havlíčkův Brod si také zahrál v početní převaze, a to hned dvakrát po sobě. Jihočeši se však bránili velmi aktivně a soupeři toho moc nedovolili. Naopak sami hodně hrozili na přelomu první a druhé půlky utkání. Nejdříve při přečíslení 2 na 1 vychytal zakončujícího Chába brankář Sigmund a potom se prosmýkl za brodskou obranu Dubský, ale ani on z bezprostřední blízkosti nevyzrál na gólmana Sigmunda.

Ve 32. minutě už se však Písek radoval. Po střele od modré čáry panoval před brodským brankovištěm obrovský zmatek, když se Jihočeši tlačili k dorážkám, kus černé gumy nakonec uzmul Marek Hořejší a pohotově zametl hrací předmět do odkryté brány. Adamovi svěřenci mohli paradoxně srovnat se soupeřem krok v početní nevýhodě. Dymák narýsoval z křídla hezký pas do předbrankového prostoru na Krejčího, jenž však tísněný protihráčem nedokázal z těžké pozice ideálně zakončit. Do kabin se tak šlo za stavu 1:2.

Havlíčkobrodská družina vlétla do třetí periody s velkou chutí a bušila na zadní vrátka Králů. Jihočeši se však i nadále prezentovali hodně svědomitou a účinnou defenzivou, Bruslaři se tak nemohli přes kompaktní písecký blok probít do vyložené šance. A co víc, v 51. minutě se provinil proti pravidlům podrážením Dymák a soupeř přesilovku využil, čímž si vypracoval dvoubrankový náskok.

Rána Marka Hořejšího od modré čáry sice zaduněla jen na zadní mantinel, jenže kotouč se rychle a příhodně odrazil před bránu k volnému Lukáši Čunátovi, jenž dopravil puk do odkryté brány, když se brankář Sigmund nestihl včas přesunout. V 54. minutě měl na holi kontaktní branku brodský bek Jeletz, k němuž se odrazil kotouč od hrazení, jenže zblízka napálil svou střelou jen připraveného brankáře Korytara. Domácí ještě v závěru sáhli ke hře v šesti bez brankáře, jenže faulu se dopustil obránce Vaněček.

Broďáci však při vlastní početní nevýhodě paradoxně zadělali na pořádné drama. Lukáš Přidal pláchl s Davidem Krejčím do přečíslení 2 na 1, narazil si se svým spoluhráčem těsně před bránou a zblízka pohotově zasunul kotouč do odkryté brány. Domácí ještě vrhli všechny své zbývající síly do útoku, jenže Písek už nejtěsnější náskok uhájil až do závěrečné sirény a odvezl si z Kotliny všechny tři body za triumf 3:2.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Ondřej Besmák 0 0 0 0 0
Adam Bezpalec 0 0 0 0 0
David Bulík 0 0 0 0 4
Filip Dymák 0 0 0 0 2
Tadeáš Holenda 0 0 0 0 0
Petr Hrdlička 0 1 1 0 0
Michal Janko 0 0 0 0 0
Denis Jeletz 0 0 0 0 0
David Krejčí 0 1 1 0 0
Jan Kuchta 0 0 0 0 2
Ilarion Kuprijanov 0 1 1 0 0
Max Kutlvašr 0 0 0 0 0
Max Machovský 0 0 0 0 0
Tobiáš Niederhafner 0 0 0 0 0
Jan Pilař 0 0 0 0 0
Lukáš Přidal 2 0 2 0 0
Tomáš Routa 0 0 0 0 0
Adam Topol 0 0 0 0 2
Jan Vaněček 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Filip Sigmund 59 35 3 32 91,43 0 0

Ohlasy k utkání

19. kolo, pátek 2.12.2022 od 19:00
2:3
(1:1, 0:1, 1:1)
Havl. Brod - Písek
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 20. Přidal (Kuprijanov, Hrdlička), 59. Přidal (Krejčí) – 3. Hlaváček (Dubský, Cháb), 32. Hořejší (Čančura), 51. Čunát (Hořejší, Čančura). Rozhodčí: Martin Vepřovský – Kristýna Hájková, Oliver Obr. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 89. Střely na branku: 29:35 (12:10, 5:13, 12:12). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3.

Sestavy

Havl. Brod

Sigmund (Havlík) – Besmák (A), Vaněček, Kuchta (C), Topol, Bezpalec, Kutlvašr, Jeletz – Přidal, Kuprijanov, Hrdlička – Krejčí, Dymák, Pilař – Janko, Holenda, Bulík – Routa, Niederhafner, Machovský

Písek

Korytar (Tesař) – Zralý, Šipla, Polák (A), Čančura, Cícha, Čunát, Dohnal – Kaiser, Fencl, Hořejší, Cháb (C), Strnad, Hlaváček, Reiser, Sládek, Lechnýř (A), Šindelář, Zátopek, Dubský

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu