5. 2. 2023 | Ladislav Vácha

To byla kanonáda! Juniorka doma po parádním výkonu rozstřílela Kladno!

Junioři přivítali v neděli večer na ledě Kotliny poslední Kladno, proti kterému se jim v dosavadním průběhu sezony nedařilo. Mladí Bruslaři vyhráli úvodní dvacetiminutovku těsně 1:0, ale potom rozjeli neskutečnou kanonádu! Rytířům se sice podařilo ve druhé třetině vyrovnat, ale Adamovi svěřenci odpověděli čtyřmi přesnými trefami, ve třetím dějství se trefili ještě dvakrát a radovali se ze zaslouženého vítězství 7:1. Dvakrát mířil přesně do černého Michal Janko, po jednom zásahu zaznamenali Martin Zych, Jan Kuchta, Tobiáš Niederhafner, David Bulík a Lukáš Přidal.

Bruslaři si už ve 2. minutě zahráli přesilovou hru, jenže Kladno se výborně bránilo a svého soupeře v podstatě vůbec k ničemu nepustilo. Fanoušci v Kotlině sledovali vyrovnaný hokej, ale na ledě dominovaly hlavně obě pozorné defenzivy, šancí se tak rodilo hodně málo. V 17. minutě otevřel gólový účet zápasu Havlíčkův Brod. David Bulík nahodil kotouč, který u hrazení dojel Jan Kuchta, z otočky nahodil kotouč na bránu a brankář Gabriška zaváhal, když si hrací předmět nešťastně sám srazil betonem do sítě.

Na druhé straně zakončoval úplně sám u tyčky Kulich, jenže nesešteloval si dobře svá mířidla a netrefil z ideální palebné pozice bránu. Ve 13. minutě kladenský obránce Šeba ostře dohrál u hrazení Dymáka a putoval předčasně do sprch. Adamovi svěřenci však dlouhou pětiminutovou přesilovku nesehráli vůbec dobře a Rytíři se ubránili. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0.

Středočeši vlétli do prostřední části skvěle a ve 23. minutě slavili vyrovnání. Martin Novák z rohu útočného pásma posunul puk na Vojtěcha Hurtu, jenž nabil mezi kruhy osamocenému Janu Halfarovi, jehož nádherná dělovka zápěstím zapadla přesně pod víko. Mladí Bruslaři však bleskově odpověděli, těsné vedení si vzali zpět už za 22 sekund. Brankář Gabriška vyjel ze svého brankoviště a chtěl odpálit puk odražený z rohu pásma do bezpečí, jenže u kotouče byl dříve Jan Pilař, který šťouchl hrací předmět před bránu, kde už ho Michal Janko jen pohodlně zasunul do úplně prázdné brány.

Broďáci následně byli aktivnější a vytvořili si obrovské šance. Ve 28. minutě dal o sobě vědět Přidal. Nejdříve z otočky trefil před bránou jen hůl gólmana Gabrišky a vzápětí mohl střílet do odkryté brány, ale poskakující kus černé gumy nedokázal trefit. V téže minutě zahrozil i Niederhafner, který vystřelil zpoza obránce hned po vyhraném vhazování, a jeho jedovka zacinkala na břevno kladenské brány. Ve 32. minutě už se parta z Kotliny dočkala a šla do dvoubrankového trháku. David Bulík objel bránu a bekhendem našel u tyčky Patrika Přidala. Ten sice nastřelil Gabriškův beton, ale kotouč se odrazil do levého kruhu zpět k Davidu Bulíkovi, jehož ránu vyrazila maskovaná opora Rytířů před bránu a Tobiáš Niederhafner skóroval do prázdné brány.

Domácí si potom zahráli přesilovku a udeřili počtvrté. Petr Hrdlička přihrál na modrou čáru kapitánu Martinu Zychovi, ten vypálil golfákem z první a brankář Gabriška betonem jen ztlumil kotouč, který doplachtil až za jeho záda. V kladenském brankovišti pak došlo ke změně, když Ondřeje Gabrišku nahradil jeho kolega Ondřej Hykel. Ani on však nedokázal zastavit rozjeté Bruslaře, kteří znovu využili přesilovku. Při velkém závaru před bránou přistrčil David Krejčí puk volnému Lukáši Přidalovi, který se z mírného úhlu na pravé straně trefil do odkryté brány. Havlíčkův Brod tak vedl po dvou třetinách jednoznačně 5:1.

Hosté mohli vykřesat jiskřičku naděje hned v úvodu třetí periody. Při hře v početní převaze byli hodně střelecky aktivní, jenže brankář Sigmund pokračoval v koncentrovaném výkonu a připsal si několik povedených zákroků. Mladí Bruslaři naložili s přesilovkou o poznání lépe. Ve 44. minutě přihrál Tobiáš Niederhafner na osu hřiště Michalu Jankovi, který poslal kotouč přesně k pravé Hykelově tyčce. Navýšit už tak komfortní havlíčkobrodské vedení mohl Přidal, jenže po Holendově nahrávce mu sjel kotouč z hole.

Za Rytíře málem skóroval Hurta, který se protáhl až před bránu, ale gólman Sigmund jeho bekhendovou střelu zneškodnil. Zanedlouho zahrozil při vlastním oslabení Kuchta, jeho pumelici z kruhu však vyrazil pozorný brankář Hykel. Domácí hráči šli potom do oslabení, nedovolili však Středočechům zkorigovat stav. Adamova družina dál pokračovala v totální demolici Rytířů. V 56. minutě nahrál Petr Hrdlička z pravého křídla před bránu Denisu Jeletzovi, jenž si zblízka vylámal zuby na brankáři Hykelovi, ale následně z dorážky dotlačil kotouč za brankovou čáru David Bulík.

V 58. minutě ještě předvedl naprosto zbytečný zákrok brodský útočník Jeletz, který jinak odehrál dobrý zápas, a po zásluze zamířil předčasně do kabiny kvůli vražení na hrazení. Havlíčkovu Brodu tak bude v příštím utkání kvůli disciplinárnímu trestu chybět. Gólman Sigmund v úplném závěru ještě zmařil obrovskou šanci Kladna a mladí Bruslaři tak slavili naprosto zasloužené a jednoznačné vítězství 7:1. Rytíře porazili poprvé v této sezoně.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Ondřej Besmák 0 0 0 0 0
David Bulík 1 2 3 0 2
Filip Dymák 0 0 0 0 0
Tadeáš Holenda 0 1 1 0 2
Petr Hrdlička 0 2 2 0 4
Michal Janko 2 0 2 0 0
Denis Jeletz 0 1 1 0 27
Pavel Korčián 0 0 0 0 0
David Krejčí 0 1 1 0 0
Jan Kuchta 1 1 2 0 2
Max Kutlvašr 0 0 0 0 0
Max Machovský 0 0 0 0 0
Tobiáš Niederhafner 1 2 3 0 0
Jan Pilař 0 1 1 0 0
Lukáš Přidal 1 1 2 0 2
Adam Topol 0 0 0 0 0
Jan Vaněček 0 1 1 0 4
Martin Zych 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Filip Sigmund 60 26 1 25 96,15 0 0

Ohlasy k utkání

22. kolo, neděle 5.2.2023 od 18:00
7:1
(1:0, 4:1, 2:0)
Havl. Brod - Kladno
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 7. Kuchta (Bulík), 23. Janko (Pilař, Niederhafner), 32. Niederhafner (Bulík, Přidal), 32. Zych (Hrdlička, Vaněček), 35. Přidal (Holenda, Krejčí), 44. Janko (Niederhafner, Kuchta), 56. Bulík (Jeletz, Hrdlička) – 23. Halfar (Hurta, Novák). Rozhodčí: Michael Kohoutek – Jan Vašíček, Patrik Augusta. Vyloučení: 9:7, navíc Jeletz (HBR) 5 + OK [VRAZ], Hanousek (KLA) 5 + OK [NBR]. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 152. Střely na branku: 56:26 (13:2, 25:5, 18:19). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 7:1.

Sestavy

Havl. Brod

Sigmund (Havlík) – Zych (C), Vaněček, Besmák (A), Kuchta, Kutlvašr, Topol, Korčián – Krejčí, Dymák, Hrdlička – Bulík, Holenda (A), Přidal – Janko, Pilař, Jeletz – Machovský, Niederhafner

Kladno

Gabriška (32. Hykel) – Sýkora (C), Šeba, Novák, Nácovský, Marcinek, Čarda – Ullrych, Kouba (A), Kut, Hurta, Hanousek (A), Spilka, Nedvěd, Kulich, Halfar

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu