22. 1. 2023 | Ladislav Vácha

Fantastičtí junioři doma rozstříleli silný Přerov! Ukrajinský fantom Kuprijanov zaznamenal šest bodů!

Junioři změřili v Kotlině síly s Přerovem, jedním z nejsilnějších soupeřů, který vládne skupině Východ. Mladí Bruslaři však od úvodního vhazování naprosto jednoznačně dominovali, první dvacetiminutovku ovládli jasně 4:0 a papírového favorita naprosto zaslouženě rozstříleli 6:1! Hattricky se blýskli Petr Hrdlička a ukrajinský snajpr Ilarion Kuprijanov (na snímku), jenž si připsal neuvěřitelných šest kanadských bodů a byl tak u všech branek svého týmu! (Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej)

Oba týmy naskočily do zápasu s velkou chutí. Hrál se svižný a vyrovnaný hokej se spoustou osobních soubojů, v nichž si hráči vůbec nic nedarovali. Přerov měl ve 4. minutě slibnou možnost ujmout se vedení při přesilové hře, když se proti pravidlům provinil útočník Hrdlička. Parta z Kotliny však oslabení ustála bez úhony a soupeři toho moc nedovolila. V 9. minutě šli do čtyř Zubři a domácí nekompromisně trestali. Při dlouhé kombinaci přihrál Jan Vaněček od modré čáry Ondřeji Besmákovi, jenž naservíroval mezi kruhy přesný pas Ilarionu Kuprijanovovi, jenž si zpracoval kotouč na hůl a nádhernou dělovkou zápěstím nechytatelně zavěsil pod horní tyčku.

Hosté mohli vyrovnat při další přesilovce. K nebezpečným dorážkám se probili Lysoněk a Pekr, ale gólman Sigmund se ve svém brankovišti vyznamenal. Přáno nebylo ani Maškovi, jenž byl volný u tyčky, ale kotouč mu přeskočil hůl. Udeřilo tak na druhé straně. Petr Hrdlička shodil puk zadovkou do rohu útočného pásma Ilarionu Kuprijanovovi, který vystřihl nádherné sólo, z mezikruží nabil svému parťákovi k tyčce a ten z voleje zametl kotouč za Žurkova záda.

V 17. minutě propukla už třetí gólová radost v brodském táboře. Kevin Coufal při protiútoku přihrál Lukáši Přidalovi, jenž posunul puk na řádícího Ilariona Kuprijanova, který si elegantně prohodil protihráče, zamíchal s kotoučem na holi a bekhendem zblízka chladnokrevně přišpendlil hrací předmět pod horní tyčku.

Mladí Bruslaři pokračovali ve skvělém výkonu i v prostřední části a už za 44 sekund srazili Zubry do kolen čtvrtou brankou. Nezastavitelný Ilarion Kuprijanov zavezl kotouč do útočného pásma a na okraji kruhů pohybem naznačil střelu, jenže místo ní na poslední chvíli přihrál do prostoru kruhu připravenému Petru Hrdličkovi, jenž z mírného úhlu trefil volný prostor u blížší tyčky, kam se gólman Žurek, kterého následně vystřídal jeho kolega Vojtek, nestihl včas přesunout.

Svěřenci trenéra Václava Adama hráli i nadále naprosto fantasticky, hýřili pohybem a zaskočenému soupeři toho dovolovali jen hodně málo. Ve 23. minutě mohl prolomit střelecké trápení Přerova Mašek, ale u tyčky nedokázal zakončit do poloodkryté klece. Zubři byli všude pozdě a do druhé sirény nakupili hned tři fauly. Bruslaři si místy vytvářeli až drtivý tlak, z něhož pramenila spousta šancí. Ve 35. minutě zahrozili Coufal a Přidal, na skvěle chytajícího brankáře Vojtka si však nepřišli. Po dvou třetinách tak svítil na tabuli stav 4:0.

První velkou příležitost si ve třetí periodě vytvořil Havlíčkův Brod. Kuprijanov pláchl do přečíslení 2 na 1 s Coufalem, jemuž předložil před bránu skákavou přihrávku, jenže forvard Bruslařů netrefil v dobré palebné pozici kotouč. Parta z Kotliny stále třímala otěže zápasu ve svých rukách, ale ve 48. minutě se naskytla hostům obrovská šance na snížení. Brodský bek Besmák se dopustil faulu a hlavní sudí správně nařídil trestné střílení. Jeho exekuce se ujal Halík, jel hodně pomalu a snažil se vymíchat brankáře Sigmunda, ale kotouč mu utekl z hole a vůbec nezakončil.

Za 59 sekund tak přišel pro Zubry trest. Filip Dymák fantasticky vybojoval při napadání přerovské rozehrávky puk a z rohu pásma našel před bránou volného všudybyla Ilariona Kuprijanova. Ukrajinský šinkanzen trefil Vojtkův beton, kotouč se odrazil vysoko do vzduchu a havlíčkobrodský špílmachr ho pohodlně sklepl do zcela odkryté brány. Hattrick!

V 53. minutě se nakonec dočkali i modrožlutí. Matěj Halík využil špatné havlíčkobrodské rozehrávky a adresoval přesný pas před bránu Michalu Šilhavému, který zblízka bekhendem skóroval nad Sigmundův beton. V 54. minutě měl čtvrtou branku na holi Kuprijanov, z bezprostřední blízkosti však napálil jen brankáře Vojtka, který se skvěle přesunul. Právě Ilarion Kuprianov zanedlouho uzmul protihráči kus černé gumy, najel si až mezi kruhy a zadovkou vybídl ke skórování Petra Hrdličku, jenž krásnou střelou zkompletoval hattrick. Havlíčkův Brod tak po naprosto úžasném výkonu zaslouženě deklasoval silný Přerov 6:1.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Ondřej Besmák 0 1 1 0 0
David Bulík 0 0 0 0 2
Kevin Coufal 0 1 1 0 0
Filip Dymák 0 1 1 0 0
Tadeáš Holenda 0 0 0 0 0
Petr Hrdlička 3 0 3 0 0
Michal Janko 0 0 0 0 0
Denis Jeletz 0 0 0 0 0
Tadeáš Koubek 0 0 0 0 0
David Krejčí 0 0 0 0 0
Jan Kuchta 0 1 1 0 2
Ilarion Kuprijanov 3 3 6 0 0
Max Kutlvašr 0 0 0 0 0
Tobiáš Niederhafner 0 0 0 0 2
Jan Pilař 0 0 0 0 0
Lukáš Přidal 0 1 1 0 0
Adam Topol 0 0 0 0 0
Jan Vaněček 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Filip Sigmund 60 22 1 21 95,45 0 0

Ohlasy k utkání

30. kolo, neděle 22.1.2023 od 11:00
6:1
(3:0, 1:0, 2:1)
Havl. Brod - Přerov
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 10. Kuprijanov (Besmák, Kuchta), 15. Hrdlička (Kuprijanov), 17. Kuprijanov (Přidal, Coufal), 21. Hrdlička (Kuprijanov), 49. Kuprijanov (Dymák), 56. Hrdlička (Kuprijanov) – 53. Šilhavý (Halík, Holík). Rozhodčí: Michael Kohoutek – Ladislav Hrabal, Kamila Smetková. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 155. Střely na branku: 32:22 (9:8, 13:3, 10:11). Průběh utkání: 5:0, 5:1, 6:1.

Sestavy

Havl. Brod

Sigmund (Havlík) – Kutlvašr, Vaněček, Besmák (A), Kuchta (C), Topol, Jeletz – Dymák, Kuprijanov, Hrdlička – Přidal, Bulík, Coufal – Pilař, Koubek, Janko – Holenda, Niederhafner

Přerov

Žurek (21. Vojtek) – Billa (A), Harášek, Koblížek, Pekr, Veselý, Holík (C), Brázda – Kolařík, Svoboda, Buršík, Halík, Lysoněk, Šilhavý, Hyža, Štíbr (A), Švejda, Mašek, Hanák

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu