8. 3. 2023 | Tomáš Sochor

Zpackaná druhá třetina prohrála juniorům utkání s Českými Budějovicemi

Havlíčkobrodští junioři se v rámci dohrávky 36. kola utkali s favorizovanými Českými Budějovicemi. Bruslařům se dařilo držet se soupeřem krok jen v první třetině. Jihočeši zlomili utkání na svoji stranu ve druhé části, kterou vyhráli 5:0. Adamovi svěřenci tak podlehli Motoru 2:7.

Havlíčkův Brod měl výborný vstup do utkání. Domácí se totiž dostali do vedení již na konci 2. minuty, kdy v přesilové hře vyslal skvěle umístěnou ránu od modré čáry Martin Zych. Zápas pokračoval ve vysokém tempu a obě mužstva si dokázala vytvořit několik slibných šancí. Jednu z nich proměnili v polovině první periody hosté, kdy se kotouče odraženého od zadního mantinelu zhostil před bránou Jan Vavřík, jenž pohotovou střelou srovnal.

Bruslaři se mohli rychle dostat zpět do vedení, když Michal Janko vyzval ke střele z vnitřku pravého kruhu Lukáše Přidala, jeho pokus však skončil na tyči. Motor tak udeřil podruhé. Filip Petrásek skvěle zapracoval v rohu kluziště, kde vybojoval kotouč a nahrál před bránu Danielu Hálovi, jenž doklepl puk do odkryté klece.

České Budějovice se mohly dostat do trháku, jenže prudkou střelu Petráska a i následnou dorážku Vavříka skvělými zákroky zlikvidoval Filip Sigmund. Jen o půl minuty později Bruslaři srovnali. Nepřehledné situace před bránou využil David Bulík, jenž sice nejdříve napálil bránícího hráče, na druhý pokus však přesně trefil mezírku mezi brankářovými betony.

Ve druhé třetině však začala vláda Motoru. Hosté se dostali rychle do vedení, když se několikátou dorážkou dokázal prosadit Jan Vavřík. Jen o necelou minutu později zvýšil náskok hostů Adam Sochor. Bruslaři sice poté přečkali oslabení, vzápětí však rozvlnil havlíčkobrodskou síť střelou z mezikruží Daniel Hála.

Jihočeši nadále dominovali hře a mačkali svého soupeře. Odměnou jim byl šestý gól. Dalšího tlaku do brány využil v přesilové hře Adam Sochor. Motor se tři a půl minuty před druhou sirénou trefil posedmé, když Martin Willmann vyslal přesnou nahrávkou do úniku Filipa Petráska, jenž se nezmýlil.

V závěrečně části se obraz hry nezměnil. Většinu času se hrálo v havlíčkobrodské třetině, na rozdíl od druhé periody se však Bruslařům dařilo ubránit. Blízko hattricku se ocitl Daniel Hála, ten ovšem z ideální pozice těsně přestřelil Sigmundovu svatyni. Další gól měl na hokejce Matouš Hail, jeho rána z levého kruhu však pouze orazítkovala spojnici.

Několik ojedinělých šancí si vytvořili i Bruslaři. Povedenou střelu Davida Bulíka vyrazil Štěpán Maleček pouze na Filipa Dymáka, jenž se ale ocitl v těžké pozici, a nedokázal tak nasměrovat puk mezi tři tyče. Několikrát se snažil střelou od modré prosadit Martin Zych, brankář hostů však na tyto pokusy viděl a bez větších problémů je zlikvidoval. V závěrečné části tak branka nepadla a České Budějovice si z Kotliny odvezly tři body za výhru 7:2.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Adam Bezpalec 0 0 0 0 0
David Bulík 1 0 1 0 0
Filip Dymák 0 1 1 0 0
Tadeáš Holenda 0 0 0 0 2
Michal Janko 0 0 0 0 0
Pavel Korčián 0 0 0 0 0
Tadeáš Koubek 0 0 0 0 0
David Krejčí 0 2 2 0 0
Jan Kuchta 0 0 0 0 2
Max Kutlvašr 0 0 0 0 0
Max Machovský 0 0 0 0 0
Tobiáš Niederhafner 0 0 0 0 0
Jonáš Novotný 0 0 0 0 0
Lukáš Přidal 0 0 0 0 0
Tomáš Routa 0 0 0 0 0
Jan Vaněček 0 1 1 0 0
Martin Zych 1 0 1 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Filip Sigmund 60 43 7 36 83,72 0 0

Ohlasy k utkání

36. kolo, středa 8.3.2023 od 17:45
Zimní stadion Kotlina
2:7
(2:2, 0:5, 0:0)
Havl. Brod - Č. Budějovice
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 2. Zych (Krejčí, Vaněček), 14. Bulík (Dymák, Krejčí) – 10. Vavřík (Březina, Gajdolín), 13. Hála (Petrásek, Vavřík), 22. Vavřík (Březina, Hála), 23. Sochor (Pitel, Willmann), 26. Hála (Vavřík, Petrásek), 29. Sochor (Hála, Petrásek), 37. Petrásek (Willmann, Placek). Rozhodčí: Jan Červenka – Jakub Maňák, Erik Hlinka. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 64. Střely na branku: 38:43 (14:9, 9:20, 15:14). Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:7.

Sestavy

Havl. Brod

Sigmund (Kukeně) – Kutlvašr, Zych (C), Novotný, Vaněček, Bezpalec, Kuchta, Korčián – Routa, Krejčí, Bulík, Machovský, Holenda (A), Dymák, Niederhafner, Přidal, Koubek, Janko

Č. Budějovice

Maleček (Kalista) – Placek, Kotous, Březina (C), Willmann, Gajdolín, Hail (A) – Kříž, Sochor, Vavřík, Pitel, Turek, Petrásek, Putz, Hála, Remeš (A)

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu