27. 8. 2022 | Milan Sochor, Ladislav Vácha

Bruslaři dvakrát vyrovnali, nakonec ale v Táboře prohráli

Tábor se dostal do vedení, to mu ale vydrželo jen něco málo přes minutu. Také na druhý gól domácích Havlíčkův Brod našel odpověď. Kohouti ale přidali další dva góly a v prvním vzájemném měření sil se radují z vítězství.

Oba týmy vlétly do zápasu s velkým zápalem a chutí, takže o zajímavé momenty rozhodně nebyla nouze. Tábor hned zaměstnal brankáře Nedvěda několika štiplavými projektily, ale maskovaná opora Bruslařů si poradila na jedničku. Brzy putoval na trestnou lavici brodský odchovanec Vala a hosté si vytvořili slibnou šanci, když Moučka poslal svou pumelici z mezikruží těsně vedle brány. Po Kuchtovu vyloučení byl blízko brance při hře 4 na 4 Valášek, na konci pohledné kombinace ho však vychytal skvělý brankář Gába. Skóre se poprvé měnilo až v 8. minutě, když při přesilovce Jihočechů dobrou ránu Kamila Černého od modré čáry usměrnil šikovnou tečí mimo Nedvědův dosah Jan Bárta.

Parta z Kotliny však přispěchala s rychlou odpovědí. Dominik Dušek posunul puk na Jaroslava Moučku, jehož povedený projektil zpoza obránce si našel cestu až do sítě. Pokračovalo se ve vyrovnaném hokeji s šancemi na obou stranách. V 16. minutě poslal poměrně přísně rozhodčí na trestnou lavici zároveň Kuchtu s Čermákem a Kohouti hozenou rukavici zvedli z ledu. Jiří Severa našel mezi kruhy Lukáše Kříže, jehož parádní dělovka zaplula přesně pod břevno.

Havlíčkův Brod nevstoupil do prostřední části dobře a brzy se musel po vyloučeních Vašíčka a Moučky bránit ve třech. Oslabení však zvládl bravurně, když toho svému soupeři moc nedovolil. Bělohlavovi svěřenci však i nadále hýřili pohybem a aktivitou, přičemž rychlým přistupováním k protihráčům získávali spoustu puků a svého soka z Vysočiny zatlačili do hluboké defenzivy. Na brodskou bránu létala jedna nebezpečná rána za druhou, gólman Nedvěd, kterého v půlce duelu vystřídal jeho kolega Petržílka, však držel svůj tým excelentními zákroky.

Bruslaři mohli vyrovnat při dvou po sobě jdoucích přesilovkách, jenže naložili s nimi opravdu mizerně, když si nedokázali vytvořit souvislejší tlak. V čase 30:02 sudí vyloučil brodského obránce Vašíčka, který si pustil pusu na špacír, hlavnímu sudímu pořádně vyčinil a putoval předčasně do sprch. Domácí měli k dispozici čtyřminutovou přesilovku, ale paradoxně při ní sami inkasovali. Matěj Krejčí zachytil kotouč, bleskovým pasem vyslal do přečíslení dvou na jednoho Dominika Duška a Milana Valáška, který po precizním pasu svého kamaráda z voleje a v pádu propálil brankáře Gábu mezi betony.

Stejný kousek se však povedl i hokejistům od Jordánu, kteří skórovali při početní nevýhodě. Do brejku pláchl defenzivě Bruslařů Tomáš Hajič, jenž sice brankáře Petržílku nepřekonal, ale Lukáš Endál se z okamžité dorážky nemýlil. Totální emoční zkrat potom předvedl táborský bek Suchánek, jenž naprosto zbytečně a zcela mimo hru tvrdě sestřelil Holendu a zaslouženě vyfasoval trest ve hře. Hodně otřesený útočník Brodu už zápas nedohrál, ale naštěstí by měl být v pořádku.

Třetí třetina probíhala v hodně vyrovnaném duchu. První velkou šanci si vytvořil Prášek, který se prohnal mezi brodskými zadáky do samostatného úniku jako uragán, jeho zakončení však vyrazil famózně chytající gólman Petržílka betonem nad horní tyčku. Kraučukova skvadra si počínala o poznání lépe než v předchozí periodě a mnohem více hrozila. Po odražené střele od zadního mantinelu měl na holi vyrovnání Tecl, jeho střelu k přední tyčce však vychytal spolehlivý brankář Gába.

Do střeleckých příležitostí se probíjel i Tábor, Hynek Petržílka ale i nadále čaroval. Po vyrovnávací brance hlasitě volala exkluzivní rána z voleje v podání Krejčího, David Gába se však proti ní zaskvěl úžasným semaforem. Na druhé straně tak přišel trest, když Kohouti opět udeřili při vlastním oslabení. David Vala předložil puk Milanu Dančišinovi, kterému nechali hosté u brány až příliš volného prostoru a po výborné nahrávce zblízka propálil gólmana Petržílku Matouš Masopust. Broďáci se ještě snažili atraktivní duel zdramatizovat, ale nepomohla jim k tomu ani závěrečná hra v šesti bez brankáře, při které ještě málem inkasovali po nepřesných pokusech Práška s Matušíkem. Tábor tak zaslouženě zvítězil 4:2.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

přát. kolo, sobota 27.8.2022 od 18:00
Zimní stadion Tábor
4:2
(2:1, 1:1, 1:0)
Tábor - Havl. Brod

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 8. Bárta (Černý, Severa), 18. Kříž (Severa, Endál), 36. Endál (Hajič), 57. Masopust (Dančišin, Vala) – 9. Moučka (Dušek, Krejčí), 34. Valášek (Dušek, Krejčí). Rozhodčí: Šperl – Šimánek, Ent. Vyloučení: 8:10, navíc Suchánek (TAB) TH [ZHK] - Vašíček OK [NESP]. Využití: 1:0. V oslabení: 2:1. Diváci: 410. Střely na branku: 45:26 (14:10, 20:6, 11:10). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2.

Sestavy

Tábor

Gába (Dvořák) – Suchánek, Černý (A), Hajič, Vala, Hubata, Kříž – Šulek, Matušík (C), Zíb – Endál (A), Dančišin, Chocholoušek – Severa, Masopust, Bárta – Prášek

Havl. Brod

Nedvěd (30. Petržílka) – Čermák, Benák, Vašíček, Kerber, Krejčí, Grauer – Šimek, Voříšek, Valášek – Kopic (C), Moučka, Dušek – Tecl, Mlynář, Kuchta – Holenda, D. Košťál

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu