16. 3. 2023 | Štěpán Ondráček, Petr Komárek

Kuchtovy góly znamenají první bod! Junioři skolili Zubry v napínavé bitvě

PŘEROV – Říká se, že dvakrát do stejné řeky nevstoupíš. To však neplatí pro juniorské kategorie Přerova a Havlíčkova Brodu, které se po minulé sezoně znovu postavily proti sobě v play off. První zápas čtvrtfinále nabídl bojovnou zápletku, po šedesáti minutách svítil na tabuli nerozhodný stav 1:1. O vítězi rozhodlo prodloužení, když se v jeho polovině prosadil svou druhou trefou v duelu obránce Bruslařů Jan Kuchta. Adamovi svěřenci se tak ujali v sérii vedení! (Foto: Jan Gebauer, hokejprerov.cz)

Úvodní minuty první třetiny patřily Havlíčkovu Brodu, který několikrát ohrozil gólmana Žurka. Brankář Přerova si s úvodními pokusy poradil bez problémů. V páté minutě mohl dostat do vedení Bruslaře Krejčí, jeho bekhendový projektil zneškodnil vyrážečkou brankář Zubrů. Aktivnější hosté tvořili hru, přičemž prvním tým skupiny Východ měl pozvolný začátek, čímž těžko reagoval na hru Havlíčkova Brodu. Přerov zlepšil hru a rázem si vytvářel více příležitostí v útočném pásmu. Vyrovnaná partie pokračovala dál, když ve 14. minutě mohl dvakrát udeřit Přidal.

Jeho šance skončily buď na brankáři, nebo mimo prostor tří tyčí. Na druhé straně se prezentoval nebezpečnou ránou přes obránce Švejda, ani jeho pokus však nezměnil bezbrankový stav. Na začátku 17. minuty mohl udeřit Hrdlička, jehož ránu nad rameno vytěsnil nad branku pohotovým zákrokem Žurek. Bezbrankový stav mohl zlomit necelé dvě minuty před koncem první třetiny Lysoněk. Útočník Přerova dostal nahrávku za obranu Havlíčkova Brodu, jenže nedokázal procpat puk pod levým betonem Sigmunda. Oba týmy si vytvořily šance, ale v první dvacetiminutovce branka nepadla.

Začátek prostředního dějství patřil útočným řadám. Nejprve neproměnil únik Hrdlička, aby chvíli po něm neuklidil volný puk do sítě Svoboda. Přerov vstoupil do druhé části aktivně, jenže ani šance Šilhavého nezměnila bezbrankový stav. Havlíčkův Brod si zahrál první přesilovku utkání, ve které si největší šanci vytvořil Zych. Střela kapitána z Vysočiny skončila na bezchybném Žurkovi. Přerov se z úvodní dvacetiminutovky oklepal a k vidění byla rychlá hra se šancemi na obou stranách. Maskovaní strážci drželi branky zamknuté. Vše změnila 33. minuta, kdy se Bruslaři dostali do vedení.

Topol nahrál na modrou čáru Janu Kuchtovi, který přízemní střelou prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Přerov mohl odpovědět zásluhou Halíka, ten ale z dobré pozice přestřelil Sigmundovu svatyni. Zubři vyrovnali po nenápadné akci. Sigmund vyrazil střelu od modré čáry před sebe a odražený puk uklidil do sítě David Buršík. Oba výběry se tlačily do zakončení, jenže Přerov obrátit stav utkání nedokázal a Bruslaři ztroskotali na pozorném Žurkovi. Ve 38. minutě se puk od brusle Šilhavého odrazil od pravé tyče havlíčkobrodské klece. Tentýž hráč mohl udeřit v samém závěru, ovšem Sigmund se vytáhl zákrokem hokejkou. Zubři si vypracovali ještě jednu šanci, kterou zakončoval Pekr, ale mířil jen do připraveného gólmana Bruslařů.

Přerov a Havlíčkův Brod si ve třetí části zkusily hru čtyři na čtyři, ale ani větší prostor na ledové ploše nezměnil vyrovnaný stav. Zubři dostávali hru pod kontrolu, z čehož vznikla šance Hanáka. Projektil domácího útočníka likvidoval nadvakrát Sigmund. Oba týmy se trápily s přechody do útočných třetin a nedokázaly se udržet v pásmu dlouho. Defenzivy měly navrch a čekalo se na chybu při souhře. Ve 49. minutě zahrozil Štíbr, jehož bekhendový pokus nadvakrát likvidoval Sigmund.

Přerov mohl zvrátit zápas v přesilové hře, ale na konci 52. minuty našel Hradil připraveného brankáře Bruslařů. Ke konci normální hrací doby převzali otěže utkání Přerovští, kteří měli více ze hry. Jejich výpady likvidovala obrana Havlíčkova Brodu s přispěním brankáře Sigmunda. Maskovaná opora Bruslařů měla i štěstí, když v 56. minutě zastavila únik Lysoňka na brankovišti. Zubři stupňovali tempo a mohli se ujmout vedení, ale nepotrestali zaváhání hostů v rozehrávce. Havlíčkův Brod si na konci třetí třetiny zahrál přesilovou hru, ve které napálil Zych břevno Žurkovy klece.

V prodloužení hrály oba týmy ze zabezpečené obrany, ale… Už ve druhé minutě mohl rozhodnout Přidal. Hostující útočník v dobré pozici netrefil přesně. Na druhé straně odpověděl Šilhavý, na jeho pokus byl připravený Sigmund. Nakonec to byli Bruslaři, kdo ukořistil důležitý první bod v sérii. Hokejku v tom měl Bulík, který se dostal po levé straně do pásma a před brankou našel najetého Jana Kuchtu, který prostřelil přesouvajícího se Žurka a odšpuntoval mohutný gejzír havlíčkobrodské radosti.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Adam Bezpalec 0 0 0 -1 0
David Bulík 0 1 1 1 0
Filip Dymák 0 1 1 1 0
Tadeáš Holenda 0 0 0 -1 0
Petr Hrdlička 0 0 0 0 0
Michal Janko 0 1 1 -1 0
Denis Jeletz 0 0 0 -1 0
Tadeáš Koubek 0 0 0 -1 0
David Krejčí 0 0 0 0 2
Jan Kuchta 2 0 2 1 0
Max Kutlvašr 0 0 0 0 0
Max Machovský 0 0 0 0 0
Tobiáš Niederhafner 0 0 0 0 0
Lukáš Nový 0 0 0 0 0
Jan Pilař 0 0 0 0 0
Lukáš Přidal 0 0 0 0 0
Adam Topol 0 1 1 0 0
Jan Vaněček 0 0 0 0 0
Martin Zych 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Filip Sigmund 64 32 1 31 96,88 0 0

Ohlasy k utkání

CF1, čtvrtek 16.3.2023 od 18:00
MEO ARENA
1:2p
(0:0, 1:1, 0:0 – 0:1)
Přerov - Havl. Brod
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 35. Buršík (Billa) – 32. J. Kuchta (Topol, Janko), 64. J. Kuchta (Bulík, Dymák). Rozhodčí: Jan Grygera – Pavel Blažek, Patrik Augusta . Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 275. Střely na branku: 32:32 (7:9, 13:10, 10:10 – 2:3). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2p.

Sestavy

Přerov

Žurek (Vojtek) – Harásek, Koblížek, Holík (C), Nesvadba, Billa (A), Pekr, Brázda – Halík, Hyža, Svoboda, Lysoněk, Kolařík, Buršík, Štíbr (A), T. Kuchta, Švejda, Hradil, Hanák, Šilhavý.

Havl. Brod

Sigmund (Kukeně) – Zych (C), Vaněček, Topol, J. Kuchta, Kutlvašr, Jeletz, Bezpalec – Hrdlička, Dymák, Bulík – Janko, Holenda (A), Přidal – Pilař, Krejčí, Koubek – Machovský, Niederhafner, Nový.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu