9. 10. 2011 | Ladislav Vácha

Mladší dorost po bojovném výkonu prohrál s extraligovým lídrem z Liberce

Mladší dorostenci přivítali v Kotlině soupeře z kategorie nejsilnějších - lídra extraligové tabulky z Liberce. Rebelové drželi s papírovým favoritem krok a prezentovali se sympatickým výkonem na pokraji svých možností. Havlíčkobrodská obrana s brankářem Vaněčkem měla spoustu práce, ale zhostila se jí velmi dobře. Tygři nakonec slaví triumf 3:0, ovšem domácí se rozhodně nemají za co stydět.

1. třetina - Liberecká převaha:

Úvod utkání se nesl ve vyrovnaném duchu, ale postupem času začínali diktovat tempo hry hosté z Liberce. Rebelové hrozili především z rychlých protiútoků a po chybách svého soupeře. Velké šance se urodily na přelomu 1. a 2. půlky první dvacetiminutovky. Nejdříve pálil Svoboda z levého kruhu do betonů brankáře Vaněčka, který si následně poradil vyrážečkou i s nebezpečnou dorážkou Gecka z mezikruží. Na opačné straně ledové plochy získal puk po špatné rozehrávce Tygrů útočník Semrád a z mezikruží provětral lapačku gólmana Hosnedla, jenž neudržel puk, a Kolouch z dorážky minul odkrytou svatyni.

Mladí hokejisté zpod Ještědu měli stále navrch, ale domácí soubor mohl udeřit při vyloučení Bělohorského. Útočná aktivita mladých Rebelů však zůstala bez gólové odezvy, zatímco Tygři dvouminutový trest zadáka Bláhy nekompromisně potrestali. V poslední minutě první třetiny nahodil od modré čáry kotouč na bránu Bělohorský, kus černé gumy se odrazil ze skrumáže hráčů v předbrankovém prostoru na hůl FILIPA PYROCHTY, jehož rána z pravého kruhu skončila přesně u vzdálenější tyčky - 0:1.

2. třetina - Navýšení náskoku:

Prostřední část se odvíjela zcela v liberecké režii. Havlíčkobrodská defenzíva měla plné ruce práce a gólman Vaněček za ní byl v neustálém zápřahu. Severočeši si vytvořili celou řadu vyložených šancí, ale strážce havlíčkobrodské svatyně stále držel Rebely v nejtěsnějším závěsu. Tygři mohli radostně zvedat ruce nad hlavu až na začátku 33. minuty, kdy z bezprostřední blízkosti našel mezírku mezi Vaněčkovými betony při vlastním oslabení DOMINIK LAKATOŠ - 0:2. Havlíčkův Brod pokračoval v bojovném a sympatickém výkonu, navíc mohli brzy odpovědět. Za pár desítek sekund po libereckém gólu vysunul Osmík hezkou nahrávkou parťáka Nguyena, který z levého kruhu orazítkoval prudkou ranou tyčku. Závěr patřil mladíkům zpod Ještědu, ale skóre se už do druhé sirény neměnilo.

3. třetina - Definitivní pojistka:

Závěrečné dějství nabízelo ve svém úvodu vyrovnanou partii, přičemž se oba tábory dostaly do jedné gólovky. Z řad hostů zahrozil tečí Pyrochtovy střely od modré čáry Zacha, za Rebely poslali navštívenku brankáři Hosnedlovi Kolouch s Valou. V zárodku 44. minuty vybuchl další gejzír liberecké euforie, když Filip Chlapík po obkroužení brány nastřelil jen výstroj dobře postaveného brankáře Vaněčka, který ztratil puk z dohledu, a ZDENĚK KRÁL stál připravený k dorážce ve správný čas na správném místě - 0:3.

Hosté poté třímali otěže zápasu pevně ve svých rukou a nenechali si už pohodlný náskok vzít. Družina pod vedením kouče Cachnína se však nevzdávala a ze všech sil pokračovala na hranici svých možností v sympatickém herním projevu. Na brodské straně zářil vedle skvěle chytajícího brankáře Vaněčka, jenž byl celý zápas domácím obrovskou oporou, také dravý a aktivní mladík Nguyen. Za Liberec se blýskl čistým kontem gólman Hosnedl a v poli se dařilo obránci Havlínovi.

Kompletní fotogalerie ZDE (Autor: Luboš Vácha)

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Bláha 0 0 0 -1 4
Tomáš Cejpek 0 0 0 0 0
Jan Jelínek 0 0 0 0 0
Daniel Jojda 0 0 0 0 0
Rostislav Klofáč 0 0 0 -2 0
Daniel Kolouch 0 0 0 0 0
Jan Krajcigr 0 0 0 -1 0
Jakub Kraučuk 0 0 0 -1 0
Jakub Lacina 0 0 0 0 0
Patrik Málek 0 0 0 0 0
Dušan Mendl 0 0 0 0 0
Tomáš Nguyen 0 0 0 -1 0
Filip Nováček 0 0 0 -1 0
Martin Osmík 0 0 0 0 0
Martin Polák 0 0 0 0 0
Michal Přibyl 0 0 0 -1 0
Michal Semrád 0 0 0 0 0
Jan Vacek 0 0 0 0 0
Lukáš Vala 0 0 0 -2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vítek Vaněček 60 0 3 45 0 0

Ohlasy k utkání

7. kolo, neděle 9.10.2011 od 11:15
Havl. Brod
0:3
(0:1, 0:1, 0:1)
Havl. Brod - Liberec
ELIOD extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 20. Pyrochta (Bělohorský), 33. Lakatoš, 44. Král (Chlapík). Rozhodčí: Oldřich Hejduk - Gabriela Šťastná, Martin Lukáč. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 100. Střely na branku: -. Průběh utkání: 0:3.

Sestavy

Havl. Brod

Vaněček (Brož) - Klofáč, Bláha (A), Krajcigr (A), Mendl, Lacina, Vacek - Nováček, Osmík (C), Nguyen - Semrád, Polák, Málek - Kraučuk, Vala, Přibyl - Kolouch, Jojda, Jelínek, Cejpek.

Liberec

Hosnedl (Stezka) - Slaboch (A), Mečíř, Balabán, Klinger (A), Suchý, Havlín, Nosek, Pyrochta - Kačírek, Husa, Lakatoš, Chlapík, Ordoš, Král, Gecko (C), Bělohorský, Heřmánek, Svoboda, Háze, Zacha.

Aktuality

Napsali o nás

Sobota 27. dubna | Hokejový Mourinho zpátky na scéně! Opět povede Havlíčkův Brod, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu